Ogródek KaRo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

;:112 Ten żabi reportaż po prostu mnie rozbawił. Szkoda że ja tego nie widziałem. One są super wyglądają jakby się ciągle śmiały :)
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Oczko rzeczywiście nie tak dawno zostało mocno przetrzebione, a już wygląda tak samo jak przed twoją pracą. Te lilie mają niesamowite tempo.
A żabusie urocze. Bardzo ładnie wyglądają na tych liściach lilii.
Spodobał mi się również twój koralodrzew. Bardzo ciekawa i oryginalna roślina. Pierwszy raz ja widzę i bardzo mnie zainteresowała.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Przepiękny i zadbany ogród ,ogromne bogactwo roślin, a wszystkie bardzo dorodne i wypielęgnowane. Ogromne doświadczenie i dużo dobrych i bardzo cennych rad sprawia ,że chce się tu często zaglądać. Gratulacje.
Pozdrowienia.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wczorajszy dzień i miniona noc pozbawiły mój ogród kolorów :(
Ulewy postrącały płatki kwiatów a te delikatniejsze jak werbeny ,surfinie a nawet pelargonie zostały wbite w ziemię.Jakoś tak smutno się zrobiło ...
Nawet nie cieszy mnie zieloniutki trawnik ,który odżył po palącym słońcu.
Nocą na moim niebie przewaliło sie kilka jednocześnie burz a ciągłe błyskawice uczyniły noc jasną jak na Kole Podbiegunowym podczas nocy polarnej. Tylko było straszzzzzzzzzznie głośno i mokro.
Po kilkudziesięciu minutach ciszy nadciąga kolejna burza a może znowu kilka jednocześnie...
Już słychać jej pomruki ,juz jest coraz bliżej :cry: Qrcze ja się boję burzy
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Krystyno, szkoda Twojego pięknego ogrodu ale przyroda sobie poradzi.
Teraz poczekamy na późno letnie i jesienne kolory.

U mnie właściwie bez strat w roślinach nawet słoneczniki stoją przywiązane do płotka od tarasu.

To co się działo wczoraj pod wieczór i dziś od godz 4:15 trudno opisać, takiej ulewy dawno nie
widziałem, dobrze, że u mnie nie wiało mocno bo jak oglądam wiadomości to widzę, że jakoś
ta trąba powietrzna mnie ominęła.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Krysiu bardzo współczuje strat, ale mniejmy nadzieję że roślinki sobie poradza i jeszcze odbiją.
Dobrze że większych strat nie masz i że nie było gradobicia takiego jak na południu Polski.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

Witaj Karo , mam nadzieje że jakoś to wszystko przetrzymałaś . Już nawet o ogród nie chodzi , bo on najłatwiej sie odradza , ale kurcze ludzie domy stracili okropne . Mam nadzieje że u ciebie nie jest aż tak żle . Pozdrawiam .
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Dziękuję Wam ,oczywiście u mnie nic się nie stało na szczęście...nic ważnego .
Moje kwiatki to NIC w porównaniu z życiem ludzkim i utratą dobytku .
Zawsze z wielką trwogą słucham wiadomości z Polski i zawsze nie umiem sobie wyobrazić dalszego życia każdego z tych ludzi dotkniętych klęską.
Przytłaczające wiadomości,nieprzespana noc ,widok z okna i powracające burze i silne opady tak jakoś wpędziły mnie w ponury nastrój.
Wiem,że mój ogródek odżyje za dzień czy dwa ,jak tylko pojawi się na horyzoncie słońce.
Wszystko to wiem tylko tak jakoś smutno myśleć o tym co było,patrzeć na to co widać i nasłuchiwać z niepokojem kolejnych odgłosów burzy i padającego deszczu.
Mam nadzieję,że to koniec niespodzianek natury.
Deszcz co prawda pada bez przerwy ale to tylko deszcz.
Podczas wczorajszej trąby nad Łodzią byłam w drodze powrotnej do domu.Podróż trwała 3 razy dłużej niż zwykle
pokonywaliśmy ją od zawsze.
Ale nie byłam w centrum wydarzeń ,byłam jakby w kokonie na obrzeżach którego szalały po niebie błyskawice .Deszcz ,który lał zagłuszał nawet grzmoty,dopiero po dotarciu do domu usłyszałam co sie działo na moim niebie a dziś rano zobaczyłam ogródek .

Teraz wolałabym usłyszeć,ze fronty atmosferyczne już sie przemieściły na tereny niezamieszkałe,że nic nikomu nie grozi.
Wolałabym poczytać np. Nalewkę,chatte,elanutkę i innych ,którzy dziś jeszcze nie pokazali sie na forach.
;:97 ;:333
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

Uf - chociaż u ciebie jest w miarę , ale zgadzam sie z tobą , tez czekam niecierpliwie aż odezwie się reszta i mejmy nadzieję że nie będzie ponurych wieści .
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Witaj Krysiu!
Oj słyszałam, słyszałam że tam w Waszych stronach bardzo niebezpiecznie było. Na szczęście nic poważnego u Ciebie się nie stało. Kwiatkom z pewnoscią pomożesz dojść do siebie i szybko zapomnisz :D A deszczyk jednak potrzebny, no mniej te burze, których ja również bardzo się boję :wink: .
Krysiu śliczny ogródek, pełen barw, różnorodnych roślin, krzewów, traw, bylin - no i cudne róże i hortensje! Twój ogród jest taki naturalny, gęsto obsadzony a mimo to jest w nim ład i porządek. Pięknie!
Krysiu malutka sadzonka hortensji Blue Bird przyjęła się, z Anabelle jakoś gorzej - chyba że poczekasz do wiosny. A jak nie to wyślę we wrześniu co mam :D
Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oglądając wczoraj i dzisiaj rano wiadomości cały czas myślałam o Was Wszystkich mieszkających blisko łodzi, o Tobie Krysiu , o Krzysztofie i innych. Już wiem, że nic złego Wam się nie stało. Krysiu, Ty w tym czasie jechałaś samochodem i wiesz, że gdybyś znalazła się w centrum tej trąby to mogłabyś wylądować nawet na innym kontynęcie :wink: albo i co gorszego mogło by Cię spotkać.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Monika777
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 sie 2008, o 15:55

Post »

Ale u Ciebie pięknie ,miło spedziłam czas.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Grzegorz B

Post »

Krysiu jak dobrze, że Ciebie ominęło. Miejmy nadzeję, że to już koniec tych nawałnic, a Polacy, jako naród śpieszący natychmiast z pomocą w takich wypadkach, znów się zjednoczy ;:4 i wszyscy razem pokażemy, że poszkodowani nie zostali sami ;:97

O tym jak jesteśmy słabi w starciu z przyrodą, świadczy ta relacja od Hani. Widzałem, ją już wcześniej, nie chciał bym być w skórze tych osób, dobrze, że nic poważnego im się nie stało.
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Kontakt:

Post »

Dopiero teraz dotarłam do Twego ogrodu-współczuję,ale kwiaty szybko wychylą główy ku słońcu i wróci dawny urok ogrodu-pieknego ogrodu.
Najważniejsze,że wszyscy jestesmy cali i w miarę zdrowi.
Jutro znów zaświeci słońce jak gdyby nigdy nic się nie stało.
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”