Ogródek Gosi cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.11

Post »

Gosiu i znowu mnie zachwycasz swoimi nowinkami ogrodowymi :wit :wit
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Bardzo mi się podoba nowa rabata, chyba jeszcze bardziej też cieszę się, że rozpoczęłaś walkę z tą paskudną turzycą. Mnie wreszcie udało się zmusić do powrotu na forum i łatwiej mi było gdy czytałam, że Ciebie też złapała jakaś zniżka formy. Ja też coraz bardziej wątpię czy kiedykolwiek uda mi się wyjechać do Szmidta, wieczny niedoczas, albo upały, które uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie.
W każdym razie u Ciebie cały czas feeria barw, kwiatów - lubię to u Ciebie :)
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo łądna ta noa rabata ;:63 ;:63
Ale jak Ci się to wszystko rozrośnie to za 4 latka może być za ciasno :?
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, ozdobne trawki mnie nadal nie kręcą, ale widzę fajne miniaturowe iglaczki, a duży świetny jest! Hortensja, wrzosy, jeżówki, hosty, te rośliny bardzo lubię, nowa rabata prezentuje się wspaniale.
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Fauna i flora w pełnej krasie ślicznie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Coś bredzisz z tą zniżką formy ;:306 Cała rabata w dwa dni zrobiona ;:215 I to w taki upał. Ja przeleżałam na leżaku, wstając jedynie uzupełnić płyny w termosiku i przestawić polewaczkę.
Hortensja na honorowym miejscu :oops: ładnie, niech ci zdrowo rośnie.
Ja muszę jeszcze jakieś dokupić, bo teraz to jedyna ozdoba w ogrodzie. Jedynie stale je trzeba podlewać bo mimo cienia zaraz mają zwieszone listki jak mają za sucho. Muszę im zamontować linię kroplującą bo nie wszystkie jeszcze mają.
Właśnie policzyłam i mam 11 hortensji :tan Wcale nie widać że ich tak dużo :;230

Flesz bardzo dostojny. Mi udało się wreszcie Basa trochę odchudzić, bo już miał kłopoty ze wstawaniem. Zrobił się bardziej podobny do Flesza ;:306 bo już był jedną baryłą. Wniosek, nie można za bardzo rozpieszczać pupili bo im to nie wychodzi na zdrowie.

Niech ci szybko i bezboleśnie zleci ten pierwszy dzień.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tę zniżkę formy to chyba wszyscy mamy po tych upałach :roll: już myślałam, ze dzisiaj się ochłodzi, a tu nic nie pada i chociaż nadal gorąco to spadam do pielenia. :wink: Jutro ma u nas popadać, a jest tak sucho, że na razie z przesadzania nici. ;:145 No i ten kret, boję się, że mi wszystko zniszczy ;:223
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Gosia,
Brawo, fajnie będzie w następnym sezonie. ;:108
Nie mogę się nadziwić, jak ten szczepiony świerk-kula wygląda śmiesznie ze swoimi odrostami z pnia. Jak leśny ludzik.... :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu ja już sobie obiecałam że nie będę nic przerabiać , przekopywać , ale tak się nie da , w tym roku musiałam znaleźć inne miejsce na liliowce pająki , bo tak gdzie miałam były słabo wyeksponowane , ale musiałam znaleźć]miejsce na iglaczki które wzdłuż tarasu były posadzone no i znalazłam na tarasie. ;:306
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nowa rabata, powiadasz? Widać, widać... tylko niebawem pewnie znów będzie trzeba rozsadzać. Przecież u nas to... norma ;)

-- Pn 19 sie 2013 13:15 --

Nowa rabata, powiadasz? Widać, widać... tylko niebawem pewnie znów będzie trzeba rozsadzać. Przecież u nas to... norma ;)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jadziu, w tym roku to jestem bardzo powściągliwa jeśli chodzi o nowinki.
Jestem w szoku, że zakupy ostatni raz robiołam wiosną. Od tej pory nie kupiłam żadnej roślinki, oprócz wrzosów.
Jestem z siebie dumna :wink:

Asiu, no własnie jakoś przygasłas na forum. Nawet myślała, że nadal masz wakacje. Niestety walka z turzycą jest u mnie strasznym dziełem. Jest ona na całym trawniku. Czeka mnie dużo pędzelkowania. I to trzeba odpowiednie stężenie dorobić, bo randap jednak jest za słaby

Aniu, wiem, że może być za ciasno. Lubię luz ostatnio na rabatach, ale nie cierpię jak się tak przestrzeń marnuje ;:306
Przecież to szkoda miejsca ;:173

Gosiu, a ja coraz bardziej lubię trawy. Nawet zastanawiam się czy nie zastąpić innych roslin trawami. Mam ich już sporo. Nadają rabatom lekkości.
Tobie polecam wszekiego rodzaju turzyce i ostnice.

Aniu, akurat teraz u mnie jest najmniej kwitnących roślin. Szczególnie w takie upały. Mój ogród zaczyna się rozkręcać :D

Jolu, naprawdę mam zniżkę formy. To jest maleńka rabatka. Miałam większe plany na ten rok.
Już się pogodziłam, że w tym roku nic innego nie zrobie.
Jak mogłas wątpić, że hortensja trafi na takie miejsce.
Bardzo się ucieszyłam że ją dostałam. Ja mam 6 hortensji. Przebiłas mnie na całej linii. ;:306
Ja jestem rygorystyczna jeśli chodzi o jedzenie Flesza. 2 posiłki dziennie, żadnych przekąsek No może czasem jakieś psie ciasteczko

Aniu, ja niestety nie czekam na ochłodzenie i deszcz. Przesadzam kiedy najdzie mnie ochota. Czasem z tego powodu cierpią rośliny. U nas popadało dzisiaj, ale tylko troszeczkę.

Justyś, mam nadzieję, że w następnym sezonie będzie to lepiej wyglądało, bo jak na razie mam wątpliwości.
Jak zwykle nie projektowałam, tylko poszłam na żywioł. Stworzyłam rabatę z roślin, które już miałam.
Świerk bedzie tak wyglądał do przyszłego roku. Wiosną go ogolę :D

Geniu, ja tak sobie obiecuję co roku. I jak na razie nic z tego nie wychodzi. Co roku coś zmieniam. Najważniejsze, że nauczyłam się ograniczać zakupy. Gorzej jak człowiek zostanie obdarowany niestworzoną ilością roslin ;:173 ;:196

Mariolko, może nie taka nowa, ale powiększona. Jak zwykle. ;:173
Zdaję sobie sprawę, że za jakis czas będę musiała przesadzać, ale chyba ja to lubię :;230

Eden szaleje.
Obrazek

Obrazek

Ponownie zaczyna kwitnąc Green Ice
Obrazek

Serce mi się kraje, ale chyba pozbęde się Gruss an Aachen. Niestety u mnie łysa totalnie. Chociaż kwiaty bardzo lubię

Obrazek

Jazz też powoli zaczyna powtórkę

Obrazek

Obrazek

Aphrodite

Obrazek

Acropolis

Obrazek

Pastelka
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu nowa rabata prezentuje się świetnie ;:oj podziwiam Twój zapał ogrodowy.... ja w te upały prawie nic nie robię w ogródku..... a nawet jest jeszcze gorzej.... bo tylko siedzę i kombinuję zmiany..... już wymyśliłam kilka przeróbek i tylko czekam, aż się ochłodzi 8-) :lol:
Różyczki cudnie powtarzają, u mnie na kilku krzaczkach rozszalała się czarna plamistość :evil:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

I ty się pozbywasz Gruss an Aachen? Kasiek/Robaczek też na nią narzeka....a tak cudnie wygląda.

Mój Bas dostawał dwa razy dziennie i się roztył niesamowicie. Stawy ma chore i teraz dietka. Raz dziennie karmę dla seniorów i finito. Schudł już naprawdę sporo. Dużo łatwiej mu się podnosić. Do tej pory to zdarzało się że opierał się na przednich łapach a tyłu nie chciał dźwigać. Miał przykurcze mięśni. Ale ważył już 50 kg, to dużo.

Bardzo się cieszę że jesteż zadowolona z hortensji. Ja też je uwielbiam no i trawy oczywiście. Może dodaj tam Red Baron. Nie wiem już czy ci o tym pisałam czy tylko o tym myślałam ;:306
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Gosiu.Trawy posadzone ,rabatka pewnie szybko się rozrośnie.Róże pięknie kwitną-ach ten Eden-znowu zamowilam(to będzie 4 egz.i mam nadzieję,że dorodny i nie padnie) .Ciesz się ze zwierzyńca-jak pisze Kogrusia-żaby zajadają się jajeczkami mrowek a jeże to też nasi sprzymierzeńcy.Piesio cudny-kocham Goldenki ilabradory-inne też :D :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, ja też tak miałam przy tych upałach. Dopiero nerwy przed powrotem do pracy zmobilizowały mnie. Chyba musze pracować w stresie ;:306
Teraz kombinuję jak wykonać ognisko ;:173
Plamistości też u mnie są. Ale na tylko niektóre róże są prawie łyse.

Jola, mój Flesz też ma kłopoty ze stawami. Niestety to wada dużych psów. U mnie jeszcze na dokłądkę nie sprzyjają mu podłogi. Ślizga się na nich, więc nadwyręża nogi. Mój psiun waży 35-40 kg. Myślę, że wagę utrzymuje dzięki swojemu ADHD. Cały prawie czas jest w ruchu.
Ciężko będzie mi się pozbyć Gruss, ale teraz ona jest cała łysa. Chciałabym mieć same zdrowe róże.
Red Barona właśnie posadziłam. Co prawda na razie marna to sadzonka, ale mam nadzieję, że odbije

Aniu, mam nadzieję, ze tym razem uda Ci się utrzymać Edena. Ja w sumie nie robiłam nic przed zimą. Tylko dostał kopczyk.
Liczę na to, że mój zwierzyniec trochę powalczy z mrówkami. Mam ich zatrzęsienie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”