Jackmani zakwitł myślę tak jak powinien
 Także, jeśli zakupiliście odmianę Jackmani w Biedronce, to bądzcie dobrej myśli

Ja wysadziłem obok "Vistule"... ale ta się zawzięła i od 2 lat ani jednego kwiatka nie ma - mimo, że rośnie całkiem ładnie.miko4 pisze:Tak sobie myślę, żeby pomieszać tego mandżurskiego z jakimś mocno kwitnącym chyba nieźle by to wyglądalo
 Jak w tym roku nie zawkitnie to może zamienię na "Krakowiaka".
 Jak w tym roku nie zawkitnie to może zamienię na "Krakowiaka".Ja pomyślałem o 'Venosa Violacea'. Kwitną w tym samym czasie i Venosa nie ma dużo liści , przez co nie zdominowałaby mandzurskiego (chyba).lesioc pisze:Ja wysadziłem obok "Vistule"... ale ta się zawzięła i od 2 lat ani jednego kwiatka nie ma - mimo, że rośnie całkiem ładnie.miko4 pisze:Tak sobie myślę, żeby pomieszać tego mandżurskiego z jakimś mocno kwitnącym chyba nieźle by to wyglądalo
Więc niestety nadal czekam na obejrzenie efektu końcowegoJak w tym roku nie zawkitnie to może zamienię na "Krakowiaka".

Cuda
 Cuda  Ale i ja swoimi nie omieszkam się pochwalić. Bowiem kilka mam, dziwnie rosną w tym roku, ale po trochu oczy cieszą. Posiadam Utopię, Rasputina, Asao przez przypadek kupione 2 razy, Solinę, Violet Pink i coś mocno różowego ale NN owiem nie ja to sadziłam i zastałam działkę już rosnącym. A dziwnie rosną bo Asao z tamtego roku obłędnie się rozrosło przy ścianie garażu, ale nie kwitnie, Utopia, miała 3 kwiaty i póki co na tym koniec, Rasputin no pokazał co potrafi ale niestety pies go trochę zmaltretował goniąć obcego kota więc pokaże tylko zdjęcie  z tamtego roku
 Ale i ja swoimi nie omieszkam się pochwalić. Bowiem kilka mam, dziwnie rosną w tym roku, ale po trochu oczy cieszą. Posiadam Utopię, Rasputina, Asao przez przypadek kupione 2 razy, Solinę, Violet Pink i coś mocno różowego ale NN owiem nie ja to sadziłam i zastałam działkę już rosnącym. A dziwnie rosną bo Asao z tamtego roku obłędnie się rozrosło przy ścianie garażu, ale nie kwitnie, Utopia, miała 3 kwiaty i póki co na tym koniec, Rasputin no pokazał co potrafi ale niestety pies go trochę zmaltretował goniąć obcego kota więc pokaże tylko zdjęcie  z tamtego roku

*Kasia pisze:Dziunia87, ja nie wiem czy to czasem nie Etoille Violette. Czy pąki miał skierowane w dół czy w górę?

Czyli włoski. Może ktoś bardziej doświadczony się wypowie.Dziunia87 pisze:*Kasia pisze:Dziunia87, ja nie wiem czy to czasem nie Etoille Violette. Czy pąki miał skierowane w dół czy w górę?
Są skierowane w dół.