"Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Post »

Kobietki, nasza Basia skrzydeł dostała kupując te króliczki, nie widzicie, że ze szczęścia nie narzeka na bolączki ;:306 ...............ja marzę o swoich kurkach ;:170
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mariolko Pati noooo z tym pasztetem.... ;:145 < tak chyba będzie! Króliki są trzy, więc rozdam dzieciom na święta, bo naprawdę nie wiem czy byłabym zdolna przełknąć mięsko z takich stworzeń.Poza tym biore pod uwagę wnucząt wakacje u nas, niech się uczą opieki nad zwierzętami ;:108
Dortko Ty mnie z okien pociągu nie dojrzysz bo chatka moja daleko od torów Najbliżej (6km.) mamy CMK Katowice-Warszawa. Ja jestem przy drodze nr.42 :wit
Elu królikami będę się bawić ok. 3-miesięcy, więc chyba dam radę....jeszcze przed ukończeniem 20 roku życia ;:304
Następną hodowlę planuję z wiosną ;:224
Marysiu u Ałły to bardzo profesjonalnie pisza, ja tylko robię próbę przedwstępnie, a klatkę poważną M będzie dłubał , ja zrobiłam gródzkę tak się to zwie wg. mojej Stasi.Stasia oczywiście uroki odczyniła nad królikami. A Ta klateczka druciana jest po chomikach i służy jako hala na wypas ;:306
Bogusiu masz rację z tymi skrzydłami ;:118 Ja ich nie kupowałam, dostałam za ...torty komunijne :heja

Basiu robię to dla Ciebie, byś się dobrze bawiła tzn. kurowała ;:215
Obrazek
tymczasowe lokum
Obrazek
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

Basiu ,i tak daleko Cię wywiało :D ?wraca choćby na kawę do mnie :D albo pójdziemy na grzybki :D ,
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu, to ja jako dziecko rodziców hodujących króliki konsumpcyjne się wypowiem: nie zapraszaj wnuków do opieki nad królikami, które potem zjedzą w pasztecie :? Do tej pory pamiętam nasze cudne króle, aż któregoś dnia króli nie było, a pojawiły się zapasy w lodówce i skórki wygarbowane, traumę miałam straszną i od tego czasu głębokie postanowienie, że nigdy nie zjem, czegoś co wcześniej żywiłam i gościłam w swoim obejściu...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Basiu Pat ma rację ;:196
Śliczne króliczki i cudnego mają stróża.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja też pamiętam z dzieciństwa takie traumatyczne przeżycia a u nas było 70 królików, które ja 10-12 letnie dziecko MUSIAŁAM karmić czyli całe wory koniczyny wlekłam.....Boże jak ja sobie to wspominam to mnie serce pęka, taki parobek byłam ;:145
Natomiast teraz dzieciom zrobię jednak radochę, a w tajemnicy trzymać będziemy ten ewentualny pasztet, dzieci teraz przyjada na ok. miesiąc a na drugi rok będą inne króliki, przecież.Nigdy mam nadzieję nie dowiedzą się że mięso z nich będzie.No cóż będziemy kłamać, dla "dobra" sprawy.Nie jestem za ubojem zwierząt, tym bardziej własnych no ale cóż jesteśmy ssakami mięsnożernymi, jak by rzekła nasza wnuczka Martynka.Skór króliczych na pewno nie będzie się nosić na grzbiecie.
...
zmieniam temat bo obrońcy praw zwierząt mi tu wejdą i króliki bedę trzymać aż same odejdą.....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Basiu piękne róże i te kolorki ;:215 Ja jestem zadowolona bardzo z mojej nostalgii jest cudowna ;:333
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczne różyczki Basiu - nie tylko króliki w Twoim ogródku rosną. Lilia mi się podoba ;:63
Czy to najnowsze zakupy? :lol:
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu tę lilię mam od ładnych kilku lat i ciągle zapominam by zaznaczyc gdzie rośnie, przy kopaniu wiosennym zawsze wydziabię te cebulki i o dziwo.... odrasta kilka ;:7
Elu róż to ja za wiele nie mam ale tego roku jakoś mi się odwdzięczyły że je uratowałam gdy podmarzły 2 lata temu. A właśnie Nostalgia....cudna i ja dziś jadąc rowerem widziałam przy zrujnowanym domu u pana który mieszka sam na odludziu, muszę go przydybać kiedyś i niech mi odkopie odrobinę tej różyczki, będzie mnie to pewnie kosztowało jakieś 2 jabole, pije nieszczęśnik, muszę koniecznie zrobić zdjęcie i pokazać Wam jak niektórzy ludzie żyją, choć widać że kocha rośliny ale popijanie przeszkadza mu trochę w pielęgnowaniu roślin. :cry:
Królikom zmieniliśmy klatkę na wózek od mojej Stasi.Stasia szczęśliwa że miała dobry pomysł a króliki na powietrzu są i....na kółkach ich chałupka ;:306 Ze starej suszarki na naczynia zrobiliśmy okienka.
Fajna?

Obrazek Obrazek
wózek jest drewniany, zadaszony ;:304
Chałupka pod wierzbą płaczącą :D
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Klateczka bardzo gustowna! :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Basiu wózkowa klatka dobra ale nie będą skubały trawy... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Czyli króliki zyskały taki Wóz Drzymały? :lol:
Co Ty byś bez tej Stasi...... :?:
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu skubana klatkę mają na tzw. wybieg, cały dzień dziś skubały trawnik, przydał by mi sie odkurzacz na bobki nawozowe bo w trawie zostają, albo pampersy im założę... ;:306 ;:306
Ewuniu dziękuję ;:196 Tym wózkiem od Stasi zwoziłam ze wsi gruz do obórki, a teraz będe na spacer z królikam jeździć może.... ;:306 ;:306
Marysiu masz rację Stasia jest dla mnie Wszystkim.Dała mi też stare łóżko, wymysliłam by z niego zrobić takie boksy :;230 na drzewo, bo zwozimy z lasa :heja blisko jakoś wycinki robią :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ta Twoja malinowa (?) lilia jest przecudna z tymi podgiętymi płatkami i dorodnymi pręcikami :D
No i prawdziwy z Ciebie pomysłowy Dobromir :uszy Jesteś niesamowita.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Eee no, króle furę mają prima sort! A ta lilia malinowa przepiękna, nigdy nie widziałam takiego koloru u lilii - więcej zdjęć z ogrodu proszę, bo widzę, że rarytasy przed nami ukrywasz :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”