Ogród Soczewki cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ela102
50p
50p
Od: 27 kwie 2012, o 11:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Soczewki cz3

Post »

Zdjęcie jak z katalogu, przepiękne, nic tylko siedzieć i patrzeć. Gratuluję takiego efektu prac. ;:138
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, czy mogłabys zrobić zdjęcia swoich bzów? Szczególnie Ewy?
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Monisiu u Ciebie jak zwykle cudnie.... nie mogę się napatrzyć.... też rododendron różowy przepiękny... pamiętasz może nazwę.... ja w końcu też się skusiłam na jednego na Rasputina i mam nadzieję że jakoś da radę bo u mnie jeszcze mało cienia i jeszcze bym chciała dwa kupić...
A dywanik floksów niesamowity....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu trawnika jeszcze trochę jest ale jak już rozmawiałyśmy ktoś później o to wszystko musi dbać. A im więcej mam rabat tym więcej przy nich jest później pracy. A samo niestety nic się nie robi. Samo to tylko zielsko rośnie :;230

Sweety masz rację to osadnik

April a ja ciągle szukam dziury w całym i poprawiam. Az się boję, ze w pewnym momencie przesadzę z poprawkami i wszystko zepsuję.

Elu dziękuję ale jeszcze sporo mam do zrobienia. Wczoraj wpadłam na pomysł, że muszę poprawić rabatę z Hortensją Anabell Poprawiam ją już od dwóch sezonów i jeszcze mi coś w niej nie pasuje.

Gosiu z moich bzów nie wiele zostało. Eva black lace zmarzła w zeszłym roku i została wykopana a Gerda została przycięta przy samym gruncie i dopiero w tym roku zaczęła powolutku wypuszczać nowe pędy. Poproś Alę, ona ma obydwie odmiany które przepięknie się rozrosły.

Sylwia obydwa moje RH były kupowane w czasach kiedy nie za bardzo mnie interesowały odmiany. Ten różowo-bordowy to chyba Zembla, drugiego nie znam.
Jeśli chodzi o różaneczniki to one mogą rosnąć w słońcu tyle, że w zimę należy je osłonić siatką zacieniającą. Najważniejsze jest by przygotować im odpowiednią glebę. Po drugie są odmiany które tolerują słoneczko.
Poniżej zdjęcia RH z Kajetan. Rosną w pełnym słońcu ale zimą są osłonięte siatką
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, nie mogę odżałować że się dzisiaj nie spotkałyśmy :( Następnym razem koniecznie musimy!
Kajetany wspaniale przystrojone różanecznikami - nawet nie wiedziałam, że mają tak pięknie zagospodarowany teren wokół - ale w końcu to centrum międzynarodowe, więc powinno być na poziomie.
U Ciebie mam dużo zaległości... widzę, że było sporo efektownych zmian na rabatach, ale żeby to ogarnąć, muszę się wczytać, co niniejszym uczynię :)
Pozdrawiam Cię i do napisania!
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Ja też nie mogę odżałować własnej głupoty.
Jeśli chodzi o Kajetany to widać że przykładają dużą wagę do wyglądu Centrum nie tylko w środku ale także na zewnątrz. Wszędzie jest czysto, schludnie i zadbane.
Nie mogłam się napatrzeć na tą ścianę kwitnących różaneczników.
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, pięknie i jakie równe kanty trawnika - super elegancko się prezentują całe rabaty... jak się ma Twój cyprysik Filicoides? Jakie mniej więcej ma roczne przyrosty?
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Moniko twój ogród jak zwykle cudownie się prezentuje ;:180 Widok z Kajetan też robi wrażenie- żałuję, że moja córa leżała tam w wakacje i ominęły mnie takie widoki. :roll:
Powiedz mi proszę co to za piękny iglaczek
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Smakowite fotki :D
W Kajetanach nie byłam w okresie kwitnienia rh ;:oj bajeczne, można sie kompleksów nabawić.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Móc zobaczyć taki widok na własne oczy to dopiero okazja.
Niesamowite mają te rh.
Smutno czytać, że bzy słabo przezimowały. Za późno. Kupiłam dzisiaj Evę. Zobaczymy jak jej u mnie będzie. W razie czego wymienię na coś innego.
Muszę Ali zapytać jak u niej się trzymają
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Aguniada cyprysik jak na razie ma się dobrze i robi się coraz wyższy. Trudno mi określić wielkość jego przyrostów ponieważ nie są aż tak wyraźne jak u świerków. Na jesieni dopadła go i jeszcze kilka innych moich iglaków jakaś choroba grzybicza. W rezultacie stracił sporo igieł. Na całe szczęście zareagowałam szybko dostał odpowiedni środek i jak na razie wszystko jest w porządku.
Ale dla pewności by nie było nawrotu muszę jeszcze powtórzyć kurację.

Aniu niestety nie znam odmiany, szkoda bo sama z chęcią dokupiłabym jeszcze jedną szt.

April oj można można. Jeździłam tam codziennie przez pięć dni gapiłam się na nie i kombinowałam gdzie by tu u mnie jeszcze posadzić RH. Problem nie mam odpowiedniego miejsca Na pocieszenie kupiłam sobie dwie małe azalie.
I to co mi pozostało to cieszyć się moimi 2 sztukami. A w tym roku wyjątkowo pięknie kwitną. Niska temperatura im służy bo utrzymują dłużej kwiaty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gosiu bzy Ali mają się bardzo dobrze. Miejmy nadzieję, że i Twój się ładnie przyjmie i będzie zdobił ogród.
Obecnie maja Gerda wygląda tak. Przycięłam jej wystające gałęzie by tworzyła ładny zwarty krzew zwłaszcza że rośnie w takim miejscu gdzie nie będzie mogła poszaleć.
Obrazek

Powiedz mi czy będziesz mogła mnie odwiedzić po zlocie ? Jakie masz plany? Chciałabym wiedzieć bo nie wiem kiedy wybrać się po bukszpany dla Ciebie.
Pozdrawiam Monika
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Swoim Rh też nie możesz nic zarzucić. Kwitną bajecznie obficie. Moje ciągle chorują i dopiero w tym roku mam trochę kwiatów i to nie na wszystkich. Za to dokupiłam cztery nowe ;:306
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Witam :)

Ogród masz piękny. Dużo ciekawych zakątków, rożaneczniki pięknie zakwitły, a te pokazane olbrzymy z Kajetan to istne cudo. Doczekać się takich to chyba każdy by chciał :)
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak oglądam Twoje rh od razu mi się miło robi na sercu.
Mój bez tez za bardzo nie będzie mógł poszaleć, więc też będę starała się go trzymać w ryzach
Myślę, ze raczej na 90% podjedziemy po zlocie. Ale tak wiesz jak po ogień.
Poprosze o 3 :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”