Ogród Soczewki cz3
Re: Ogród Soczewki cz3
Zdjęcie jak z katalogu, przepiękne, nic tylko siedzieć i patrzeć. Gratuluję takiego efektu prac. 

pozdrawiam Ela
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia, czy mogłabys zrobić zdjęcia swoich bzów? Szczególnie Ewy?
- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Monisiu u Ciebie jak zwykle cudnie.... nie mogę się napatrzyć.... też rododendron różowy przepiękny... pamiętasz może nazwę.... ja w końcu też się skusiłam na jednego na Rasputina i mam nadzieję że jakoś da radę bo u mnie jeszcze mało cienia i jeszcze bym chciała dwa kupić...
A dywanik floksów niesamowity....
A dywanik floksów niesamowity....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu trawnika jeszcze trochę jest ale jak już rozmawiałyśmy ktoś później o to wszystko musi dbać. A im więcej mam rabat tym więcej przy nich jest później pracy. A samo niestety nic się nie robi. Samo to tylko zielsko rośnie
Sweety masz rację to osadnik
April a ja ciągle szukam dziury w całym i poprawiam. Az się boję, ze w pewnym momencie przesadzę z poprawkami i wszystko zepsuję.
Elu dziękuję ale jeszcze sporo mam do zrobienia. Wczoraj wpadłam na pomysł, że muszę poprawić rabatę z Hortensją Anabell Poprawiam ją już od dwóch sezonów i jeszcze mi coś w niej nie pasuje.
Gosiu z moich bzów nie wiele zostało. Eva black lace zmarzła w zeszłym roku i została wykopana a Gerda została przycięta przy samym gruncie i dopiero w tym roku zaczęła powolutku wypuszczać nowe pędy. Poproś Alę, ona ma obydwie odmiany które przepięknie się rozrosły.
Sylwia obydwa moje RH były kupowane w czasach kiedy nie za bardzo mnie interesowały odmiany. Ten różowo-bordowy to chyba Zembla, drugiego nie znam.
Jeśli chodzi o różaneczniki to one mogą rosnąć w słońcu tyle, że w zimę należy je osłonić siatką zacieniającą. Najważniejsze jest by przygotować im odpowiednią glebę. Po drugie są odmiany które tolerują słoneczko.
Poniżej zdjęcia RH z Kajetan. Rosną w pełnym słońcu ale zimą są osłonięte siatką

Sweety masz rację to osadnik
April a ja ciągle szukam dziury w całym i poprawiam. Az się boję, ze w pewnym momencie przesadzę z poprawkami i wszystko zepsuję.
Elu dziękuję ale jeszcze sporo mam do zrobienia. Wczoraj wpadłam na pomysł, że muszę poprawić rabatę z Hortensją Anabell Poprawiam ją już od dwóch sezonów i jeszcze mi coś w niej nie pasuje.
Gosiu z moich bzów nie wiele zostało. Eva black lace zmarzła w zeszłym roku i została wykopana a Gerda została przycięta przy samym gruncie i dopiero w tym roku zaczęła powolutku wypuszczać nowe pędy. Poproś Alę, ona ma obydwie odmiany które przepięknie się rozrosły.
Sylwia obydwa moje RH były kupowane w czasach kiedy nie za bardzo mnie interesowały odmiany. Ten różowo-bordowy to chyba Zembla, drugiego nie znam.
Jeśli chodzi o różaneczniki to one mogą rosnąć w słońcu tyle, że w zimę należy je osłonić siatką zacieniającą. Najważniejsze jest by przygotować im odpowiednią glebę. Po drugie są odmiany które tolerują słoneczko.
Poniżej zdjęcia RH z Kajetan. Rosną w pełnym słońcu ale zimą są osłonięte siatką

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Moniko, nie mogę odżałować że się dzisiaj nie spotkałyśmy
Następnym razem koniecznie musimy!
Kajetany wspaniale przystrojone różanecznikami - nawet nie wiedziałam, że mają tak pięknie zagospodarowany teren wokół - ale w końcu to centrum międzynarodowe, więc powinno być na poziomie.
U Ciebie mam dużo zaległości... widzę, że było sporo efektownych zmian na rabatach, ale żeby to ogarnąć, muszę się wczytać, co niniejszym uczynię
Pozdrawiam Cię i do napisania!

Kajetany wspaniale przystrojone różanecznikami - nawet nie wiedziałam, że mają tak pięknie zagospodarowany teren wokół - ale w końcu to centrum międzynarodowe, więc powinno być na poziomie.
U Ciebie mam dużo zaległości... widzę, że było sporo efektownych zmian na rabatach, ale żeby to ogarnąć, muszę się wczytać, co niniejszym uczynię

Pozdrawiam Cię i do napisania!
-
- 1000p
Ja też nie mogę odżałować własnej głupoty.
Jeśli chodzi o Kajetany to widać że przykładają dużą wagę do wyglądu Centrum nie tylko w środku ale także na zewnątrz. Wszędzie jest czysto, schludnie i zadbane.
Nie mogłam się napatrzeć na tą ścianę kwitnących różaneczników.
Jeśli chodzi o Kajetany to widać że przykładają dużą wagę do wyglądu Centrum nie tylko w środku ale także na zewnątrz. Wszędzie jest czysto, schludnie i zadbane.
Nie mogłam się napatrzeć na tą ścianę kwitnących różaneczników.
Pozdrawiam Monika
Moniko, pięknie i jakie równe kanty trawnika - super elegancko się prezentują całe rabaty... jak się ma Twój cyprysik Filicoides? Jakie mniej więcej ma roczne przyrosty?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Smakowite fotki
W Kajetanach nie byłam w okresie kwitnienia rh
bajeczne, można sie kompleksów nabawić.

W Kajetanach nie byłam w okresie kwitnienia rh

- Margo2
Móc zobaczyć taki widok na własne oczy to dopiero okazja.
Niesamowite mają te rh.
Smutno czytać, że bzy słabo przezimowały. Za późno. Kupiłam dzisiaj Evę. Zobaczymy jak jej u mnie będzie. W razie czego wymienię na coś innego.
Muszę Ali zapytać jak u niej się trzymają
Niesamowite mają te rh.
Smutno czytać, że bzy słabo przezimowały. Za późno. Kupiłam dzisiaj Evę. Zobaczymy jak jej u mnie będzie. W razie czego wymienię na coś innego.
Muszę Ali zapytać jak u niej się trzymają
-
- 1000p
Aguniada cyprysik jak na razie ma się dobrze i robi się coraz wyższy. Trudno mi określić wielkość jego przyrostów ponieważ nie są aż tak wyraźne jak u świerków. Na jesieni dopadła go i jeszcze kilka innych moich iglaków jakaś choroba grzybicza. W rezultacie stracił sporo igieł. Na całe szczęście zareagowałam szybko dostał odpowiedni środek i jak na razie wszystko jest w porządku.
Ale dla pewności by nie było nawrotu muszę jeszcze powtórzyć kurację.
Aniu niestety nie znam odmiany, szkoda bo sama z chęcią dokupiłabym jeszcze jedną szt.
April oj można można. Jeździłam tam codziennie przez pięć dni gapiłam się na nie i kombinowałam gdzie by tu u mnie jeszcze posadzić RH. Problem nie mam odpowiedniego miejsca Na pocieszenie kupiłam sobie dwie małe azalie.
I to co mi pozostało to cieszyć się moimi 2 sztukami. A w tym roku wyjątkowo pięknie kwitną. Niska temperatura im służy bo utrzymują dłużej kwiaty.

Gosiu bzy Ali mają się bardzo dobrze. Miejmy nadzieję, że i Twój się ładnie przyjmie i będzie zdobił ogród.
Obecnie maja Gerda wygląda tak. Przycięłam jej wystające gałęzie by tworzyła ładny zwarty krzew zwłaszcza że rośnie w takim miejscu gdzie nie będzie mogła poszaleć.

Powiedz mi czy będziesz mogła mnie odwiedzić po zlocie ? Jakie masz plany? Chciałabym wiedzieć bo nie wiem kiedy wybrać się po bukszpany dla Ciebie.
Ale dla pewności by nie było nawrotu muszę jeszcze powtórzyć kurację.
Aniu niestety nie znam odmiany, szkoda bo sama z chęcią dokupiłabym jeszcze jedną szt.
April oj można można. Jeździłam tam codziennie przez pięć dni gapiłam się na nie i kombinowałam gdzie by tu u mnie jeszcze posadzić RH. Problem nie mam odpowiedniego miejsca Na pocieszenie kupiłam sobie dwie małe azalie.
I to co mi pozostało to cieszyć się moimi 2 sztukami. A w tym roku wyjątkowo pięknie kwitną. Niska temperatura im służy bo utrzymują dłużej kwiaty.

Gosiu bzy Ali mają się bardzo dobrze. Miejmy nadzieję, że i Twój się ładnie przyjmie i będzie zdobił ogród.
Obecnie maja Gerda wygląda tak. Przycięłam jej wystające gałęzie by tworzyła ładny zwarty krzew zwłaszcza że rośnie w takim miejscu gdzie nie będzie mogła poszaleć.

Powiedz mi czy będziesz mogła mnie odwiedzić po zlocie ? Jakie masz plany? Chciałabym wiedzieć bo nie wiem kiedy wybrać się po bukszpany dla Ciebie.
Pozdrawiam Monika
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Swoim Rh też nie możesz nic zarzucić. Kwitną bajecznie obficie. Moje ciągle chorują i dopiero w tym roku mam trochę kwiatów i to nie na wszystkich. Za to dokupiłam cztery nowe 

-
- 200p
- Od: 25 cze 2011, o 16:23
Witam 
Ogród masz piękny. Dużo ciekawych zakątków, rożaneczniki pięknie zakwitły, a te pokazane olbrzymy z Kajetan to istne cudo. Doczekać się takich to chyba każdy by chciał

Ogród masz piękny. Dużo ciekawych zakątków, rożaneczniki pięknie zakwitły, a te pokazane olbrzymy z Kajetan to istne cudo. Doczekać się takich to chyba każdy by chciał

Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Ogród Łukasza
- Margo2
Jak oglądam Twoje rh od razu mi się miło robi na sercu.
Mój bez tez za bardzo nie będzie mógł poszaleć, więc też będę starała się go trzymać w ryzach
Myślę, ze raczej na 90% podjedziemy po zlocie. Ale tak wiesz jak po ogień.
Poprosze o 3
Mój bez tez za bardzo nie będzie mógł poszaleć, więc też będę starała się go trzymać w ryzach
Myślę, ze raczej na 90% podjedziemy po zlocie. Ale tak wiesz jak po ogień.
Poprosze o 3