Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Tak jest ;:173
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje rododendrony (wszystkie trzy) też nie kwitną naraz, ale mi to bardzo pasuje, bo czas kwitnienia na rabacie się wydłuża.
Pąki glicynii wyglądają na lila, rozumiem zniesmaczenie niezgodnością koloru z zamawianym, ale do kolorystyki landrynkowej tarasu będzie pasować. Ja mam takie zezowate szczęście, że wszystko co kupuję lub dostaję z niewiadomym kolorem kwiatów okazuje się żółte i gryzie się z rosnącym obok różowym.
Oszałamiające zakupy zrobiłaś. Ja też wczoraj poszalałam, głównie mini-iglaczki na nową rabatę. Mam dziś wolne i oczywiście od rana leje, więc stoją przed drzwiami i mokną, a mnie nosi od okna do okna., ale zaraz zanurkuję chyba po przywieszki żeby poczytać w necie. Sporo masz sadzenia, czekam więc (nie)cierpliwie na następne wydanie wiadomości.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Hahaha,
Ja bym się cieszyła gdyby w ogóle chciały normalnie kwitnąć. U mnie na każdym krzewie góra 4 kwiatostany, a najczęściej po jednym....nie narzekać, proszę ;:173 najbardziej zatwardziałe w niekwitnieniu są ' Cunningham's White'. Jakaś żenada...cały czas odchorowują tamtą zimę, chyba.... kiedy wyszły z niej w stanie tragicznym;:131 .....bo zakwaszanie, nawozy i podlewanie mają.... :evil:
Pozdrawiam
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Justi, czy aby wciornastki nie szamią Ci pąków? Znaczy Twoim rodkom
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Poczytałam wszystkie wiadomości wiem co dzieję się w znajomych pokoikach. Jak zwykle wesoło. Pomieszały się kolory, regały całe w kwiatach.
Czytam że różyczki przyszły- Może tym razem masz ochotę wybrać się na wycieczkę w moją stronę (np. w ostatni dzień maja -M w pracy, a ja nie :tan chata wolna- nie licząc potomków), Iza nie tak daleko to i ona może by po różyczki wpadła.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No cześć, jak Wam minął dzień :?: Bo mnie na ponurych konstatacjach.
Co roku wpadam w tę samą pułapkę, choć, szczerze mówiąc, mogłabym pewne wnioski z powtarzającej się sytuacji wyciągnąć. Zawsze wiosną wydaje się, że jest za dużo pustych miejsc. No i lecą zamówienia. Mija miesiąc i zaczyna się koszmarny ból głowy... Już jest za gęsto, a nowe rośliny nadchodzą. I zaczynają się szachy z doniczkami (jak w słynnym skeczu), kto wypada z gry, kogo przesunąć na inne pole, które pionki maja być zbite, a która figura wyeksponowana...

I aktualnie tym właśnie się zajmuję ;:224.

Barabello, zadziwiająca jest cierpliwość Szuwarka w stosunku do tej bezczelnej kociczki :shock:.

Megi, zestawiałam na rabacie rododendrony tak, żeby stworzyły malowniczy spektakularny widok, kiedy kwitną. I wszystkie, a nie po kolei. To jest przecież ich pora i jeśli nie popiszą się teraz, to kiedy :?: Potem pojawią się inne kwiaty i całe rododendronowe nabożeństwo na nic ;:222.
Taras na razie wcale nie przypomina torebki z landrynami. Wygląda bladziutko, tylko białe i zielone.
Agapanty ;:303, do roboty :!: W zeszłym roku o tej porze już kwitły...
Nie tylko Ty masz zezowate szczęście z zakupami. Wolę nie wspominać wkurzających pomyłek :evil:. Poprzysięgłam sobie nie kupować niczego bez absolutnej pewności koloru.
Mini iglaczków gratuluję. Ja mam ich malutko. A ta nowa rabata w którym miejscu będzie :?:
O zakupach i sadzeniu szkoda gadać, a raczej - patrz: jak wyżej.

EwoM, poczytałam sobie o wciornastkach ;:oj, ta zaraza żre wszystko :!: Jakie to szczęście, że u mnie ich nie ma. Rododendrony są bezpieczne.

Justi, kochana, żebyś moje rododendrony widziała w zeszłym roku, litość i trwoga :!: Połowę przeniosłam do "sanatorium" z nową kwaśną ziemią, nawóz do ziemi i do liści, wszystkie dostały środki przeciw chlorozie i grzybom - po prostu OJOM ;:oj. Dodatkowo łagodna zima i... efekt jest.

Alicjo, dzięki, że wpadłaś. Zaproszenie atrakcyjne, trzeba przemyśleć...

Zapraszam teraz na spacer po pokojach, choć późnawo się zrobiło ;:218.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakoś tak się ustaliło, że co popołudnie nadchodzi burza i leje deszcz.
Jak to dobrze, że jutro też można zająć się ogrodem... - Jagoda
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak patrzę na ostatnie zdjęcie, to jakoś nie wygląda, żebyś miała miejsce na dosadzanie czegokolwiek ;:224 No chyba, że po tych dzwonkach, które wczoraj do mnie doszły - bardzo dziękuję ;:196

I ja poproszę więcej informacji na temat landrynkowego tarasu :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Miejsce, Pati, zawsze sie znajdzie :evil: Nieprawdaż?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jagódko u Ciebie zawsze wesoło i miło. Leczę więc dziś się u Ciebie. Nie, zeby z czegoś konkretnego, ale z pogody, rano miałam 5'C. Przecież maj mamy ;:oj
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie :wit
Jaki ziąb się zrobił ;:oj , jak w psiarni :evil:. Fakt, rośliny odetchnęły i robią się coraz większe :shock:.
I pomyśleć, że ja Justynce chciałam kupić maczetę... Sobie muszę chyba kupić ;:14.

Pati, po prostu dramat i totalny brak zdolności przewidywania i wiary w możliwości rozrostu roślin. Jak Ci dzwonki zaczną zagarniać hektary - sama zobaczysz (a ziemię masz lepszą niż ja). Nawiasem mówiąc, szybko dotarły ;:224
Landryna na tarasie na razie do bani. Agapanty zastygły w formie fajek, róża, co miała być różowa, będzie żółta, zielonego masa, różowego brak ;:174.

Sweety, Pati znajdzie, a ja... może kiedy wywalę ze dwie taczki roślin, to posadzę to, co teraz nabyłam. Róż na jednej rabacie już nie widać ( a to maleństwa) - tak zarośnięte, a to dopiero początek. Muszę wziąć sobie motto EwyM:"Nie kupię więcej roślin... ;:224 ".

Oj, Sosenko, muszę Ci chyba dać kocyk, żeby odpoczynek u mnie nie skończył się przeziębieniem, bo zimno, jak diabli :evil:. No i gorącej kawki ;:108.

Na takie zimno, to tylko ciepłe koty ;:218.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zimno w ogrodzie, może zrobić porządek w domu ;:218.
Na razie, trzymajcie się ciepło - Jagoda
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Chciała bym obejrzeć dzisiejszą fotorelację u Ciebie Jaguś i nie mogę, zdjęcia nie wyswietla ten mój pod..u...cony internetowy zasięg....
Miłego Dnia
życzę ja Barbara ;:3
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jagulka, gdy zobaczyłam pierwsze zdjecie u góry, to oczy wybałuszyłam, bo pomyślałam, ze to hortensja u ciebie już kwitnie. No ale poszłam po rozum do głowy i przypomniałam sobie o istnieniu hortensjopodobnej kaliny. Toć to ona przecie ;:oj Cudna.
A w ogóle to też o tej porze roku mam identycznie jak ty i też widzę pustkę tu i ówdzie na rabatach. No i właśnie zamówiłam trawki, co by zapełnić te ziejące zerem miejsca.
Pozdrówka :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Ja za Wandzią też przy kalinie zgłupiałam. Ja rozumiem że może kwitnąć wcześniej , ale żeby aż tak. Kadabra czaruje . Zdjęcie ze śpiącymi przytulasami jest obłędne. :wit
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

JagiS pisze:

Muszę wziąć sobie motto EwyM:"Nie kupię więcej roślin... ;:224 ".

Taa, lepiej zobacz czym ono się kończy ;:124
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Pytasz o kotka, niestety pójdzie do ciapkowa. Jest to śliczny koteczek ale właścicielka kota wyjeżdża na stałe w daleki kraj. Ponieważ jedzie sama z dzieckiem i bagażami nie może zabrać kota/leci samolotem/ i dlatego szukamy domku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”