@ E-Genia ? a u mnie nie starczyło. Granulki wszystkie zostały zeżarte, a i tak już druga szachownica nie ma liści... Dość już mam tych ślimaków!
@ YoannaK ? Pierzasty buraczek w rzeczywistości jest nieco ciemniejszy niż na fotce, kolorek zbliżony do Queen of the Night...
@ Aza ? U mnie ostatnio ciągle leje... W moim mieście pod wodą jest już park, centrum jeździeckie, farma pedagogiczna i stadion miejski ? bo przyszła powódź. Okoliczne pola wyglądają jak jeziora, pływają w nich karpie, które nawiały ze stawów hodowlanych ku rozpaczy właścicieli, można spotkać także łabędzie i bociany, a czapli co niemiara... Lasy wyglądają jak jakieś namorzynowe moczary ? bo wszystkie drzewa wyrastają prosto z wody... Masakra...
@ Nemezja ? Co do pogody ? patrz wyżej na odpowiedź do Azy. A złotokap ma formę mocno rozgałęzionego drzewka.
@ Kogra ? Mnie najbardziej frustruje nadchodzący okres praktycznie bez kwitnień ? jak już sadzone jesienią cebulaki zakończą definitywnie festiwal, a posiane wiosną rośliny jeszcze nie zdążą wydać pierwszych kwiatów...
@ Renzal ? A czemuż to nie chcesz do swojego ogrodu wypełzać?
Poniżej kilka kwiatków. Najpierw kupiony w zeszłym roku w polskim sklepie wysyłkowym powojnik, który obsypany jest mnóstwem kwiecia.
Dwie fotki dwóch różnych gatunków czosnku ozdobnego.
Kupiona półtora tygodnia temu trzykrotka wirginijska.
Oraz jeden z ostatnich tulipanów.
Pozdrawiam!
LOKI