Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

JAGÓDKO,zajrzałem :wit
Poobcierałem się o koty i agapanty /jakie duże :!: / i zmykam :!:
Do miłego ;:138
Sławek
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne agapanty, mój dopiero rusza
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jagódko - "Amboland" wyjątkowo mi się podoba...Muszę pomyśleć jak tę nazwę spożytkować ;:24
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jaga, myślałam raczej o pikniku w plenerze.
Może coś wpadnie ci w oko z tego, o mają.
Myślę jeszcze o kłosowcach ;:14
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prawda, bardzo ładna nazwa, Jaga jesteś wyjątkowa Bestia na poczekaniu wymyślasz różności.
Marysiu myśl co dalej z tym począć. Jaga,Kaszuby wymieniają się roślinkami i gdzieś musimy się umówić a najbliżej kolejki i z dużym parkingiem jest Klif.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dobry wieczór :!:
Internet strasznie mnie dziś rozeźlił swoją ślamazarnością i ze złości zabrałam się za najgorszy kawałek ogrodu - pas ziemi między moim żywopłotem, a płotem Filozofa ( ile tam się zamelinowało chwastów :shock:).

Ponieważ zdjęcia szły dziś jak krew z nosa - popatrzyłam sobie na zaprzyjaźnione ogródki kipiące kolorami i bujnie kwitnące i poczułam ukłucie zazdrości. Dlaczego mój ogród jest surowy jak jezuicki klasztor :?: No ale skoro wymyśliłam sobie zielone pokoje, to mam zielone. Tak jak Tamaryszek, nie lubię przedwiośnia, jego szarzyzny, burej, gołej ziemi. Denerwują mnie cebulowe, które albo dziczeją (tulipany), albo rozłażą się w sposób chaotyczny i niekontrolowany (cebulice, szafirki), albo bezczelnie wymarzają, jak wszystkie moje poprzedniej zimy :evil:, albo w końcu paskudnie przekwitają i długo szpecą rabaty. Nie wspominam już o fakcie wielokrotnego przedziabania cebul łopatą, bo kiedy część naziemna zanika, zapomina się o tym, gdzie były. A teraz, napatrzywszy się, jak to u innych osób wygląda - muszę opracować taką strategię sadzenia cebulowych, żeby w przyszłym roku przedwiośnie nie było już takie paskudne w zielonych pokojach. Więc uwaga, podglądam Was i będę kopiować najlepsze pomysły.

Sławku :wit.

EwoM, moje agapanty są inaczej przechowywane, dlatego są takie duże i będą kwitły teraz.

Ambo, ciekawa jestem, jak tę nazwę wykorzystasz, ale miło mi, że Ci się podoba.

Zielone pokoje u progu maja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aha, po raz pierwszy użyłam Asahi ;:oj. Dostały wszystkie róże i każda inna roślina, która wygląda na zdechlaka. Zobaczę, co z tego będzie ... ;:224.

Grażynko, Justynko, jeśli taki rodzaj spotkania i to miejsce Wam odpowiada - OK. Ja myślałam o czymś w rodzaju dwa w jednym: wymiana roślinami i zwiedzanie ogrodu. W dodatku kawa gratis ;:209. Justynko, kłosowce, to moja najświeższa miłość.

Na razie - Jagoda
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jaga, no ja właśnie o spotkaniu w plenerze-znaczy ogrodzie lub ogrodniczym (bo taka była pierwsza wersja w związku z zainteresowaniem Garczem).
Ale może coś pokićkałam ;:218
Już nawet kilkakrotnie analizowałam dojazd na stosownych mapach ;:224 (w związku z wcześniejszym zaproszeniem).
Wolny weekend mam dopiero ostatni w maju. Czas komunii ;:108

Niestety ta sobota w mieście odpada.
Pozdrawiam niepewnie :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko ;:138 ;:138 ;:138. Czytasz w moich myślach ;:170.
Do Garcza chciałabym trafić w czerwcu. A do siebie nieustannie zapraszam :heja .
Ostatni weekend maja odpowiada mi bardzo. Rozgryzłaś dojazd :?:
Mnie też ta sobota nie pasuje ;:185.

;:196 Jagoda
PS. Dlaczego niepewnie :?:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagi moja droga, Twoje zielone pokoje początkiem maja bardzo mi się podobają ;:108 Widać juz wszędobylską zieleń, a i robi sie również kolorowo.

Twoje agapanty wzbudzają mój nieustanny zachwyt i zazdrość :oops: , ale może.... kiedyś....też będę miała. Tyle, że mój jedynak na razie ma kilka lisci - a u Ciebie już pąki widać. Chyba coś robię żle, ale mój mnie nie lubi.....

Buzaki weekendowe ;:196
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Podczytuje Cię w biegu by nie zgubić się w temacie, niestety ;:145 na razie nie mogę oglądać cudnych fotek, bo wykorzystaliśmy już wszystkie bity szybkiego przesyłu i w takim tempie to tylko tekst jestem w stanie ściągnąć. Ale już tylko dwa dni i nadrobię wszystkie widoki (zaczyna się nowy okres rozliczeniowy- a i przeszliśmy na wyższy abonament - :tan )
Do Garcza w czerwcu - fajny pomysł. Jestem zaa ;:215
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Alicjo - masz taki sam net jak ja. Po przekroczeniu limitu nieprzyzwoicie zwalnia.
Jagódko - ja bym się też do tego Garcza w czerwcu wybrała i to niekoniecznie ze względów "zakupowych" tylko w celach towarzyskich. Nie wiem jeszcze jak to rozgryźć logistycznie, ale jest jeszcze trochę czasu na myślenie
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niech się święci 3 Maja :!:
Tylko dlaczego jest tam zimno, sucho i ponuro :?: Niemniej ja, Ibrakadabra i zielone pokoje witamy ciepło i serdecznie :wit.

Daffo, miła moja, zieleń, ascetyczna zieleń króluje ;:174. Kiedyż wreszcie zrobi się kolorowo, jak u Ciebie :?: Twoja wizyta i Twoje uznanie to... sama radość :heja.
A agapanty będę dzielić latem..., więc... powiedz tylko słówko... ;:224.
Ich obecny wygląd to skutek zimowania w domu, w cieplarnianych warunkach. Dlatego myślą, że są nad Morzem Śródziemnym ;:306.

Alicjo, dziękuję losowi za brak limitów. Znienawidziłam to słowo od czasu pracy w pewnej firmie, dla której limit był fetyszem i bogiem :evil:.
A piknik w Garczu: kocyk, kawka, serniczek, serwetki w różyczki, truskawki, stokrotki w trawie, skowronki nad głową i my w kapeluszach na słonecznym wzgórzu... ;:170.

Ambo, jasne, szczegóły, jak tam dotrzeć dogadamy. Jest jeszcze trochę czasu.

A w zielonych pokojach? Może czas zwrócić uwagę na szczegóły, urozmaicające wszechobecną zieleń...

Rajska jabłoneczka, niedługo zamieni się w różowy obłok...

Obrazek

O dziwo, najlepiej zimują powojniki w donicy na tarasie. To Purple Spider

Obrazek

Irminko ;:303, gdzie jesteś, zobacz, jak startuje dzwonek kremowy od Ciebie ;:oj. Widać, że dar od ;:167.

Obrazek

Waleriana, dar od Ali-Alki, rośnie jak na drożdżach ;:oj.

Obrazek

Jedyne kwitnące tulipany. Reszta zielona i przyczajona ;:219.

Obrazek

Kwiatuszki śliwy dziecięcej. I pomyśleć, że miałam ją wyrzucić ;:218.

Obrazek

Hortensja pnąca, na każdej gałązce pączki kwiatowe :heja. Aż żal, że rośnie w takim ciemnym kącie. Ale to się zmieni...

Obrazek

Będą gruszeczki japońskie :heja.

Obrazek

O tej porze roku białe jest piękne ;:173

Obrazek

I na koniec niezmiennie pięknie kwitnąca Ibrakadabra :!:

Obrazek

Podziwiajcie moją anielską cierpliwość. Przepchnięcie każdego zdjęcia trwało najmarniej pięć zdrowasiek!!!

Na razie - Jagoda
Awatar użytkownika
CzarnyKot
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 kwie 2013, o 17:26

Post »

Podczas wspólnego weekendu z Kociczką Ibrą zrobiłem jej kilka fajnych zdjęć, zobaczcie:

Obrazek

Obrazek

Jagi, a może mógłbym zaprosić Ibrę na jeszcze jeden majówkowy wyjazd? :heja
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Tak to się niewinnie zaczyna ,jedno spotkanie, potem drugie i jeszcze jedno, ach te koty ................
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagodo! musiałam wygooglać Asahi bo nigdy o takim czymś nie słyszałam i ciekawa jestem jak zadziała. Zieleń majowa, taka świeża jest najpiękniejsza. Agapanty masz śliczne - nigdy ich nie miałam, ale nie można mieć wszystkiego. Nie miej wyrzutów, dzięki Tobie poszłam jednak spa. Ibra łączy :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”