Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Oj nie wyrywaj nie wyrywaj. Szkoda bo piękne roślinki.

Może rzeczywiście dzweczyny mają rację, że działkowicze ndgorliwi... moze dadzą sobie spokój... a może forumowicze doradzą co zrobić przy łopatkowaniu.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mariola!!!
Dawno mnie nie było u Ciebie na działce . Tak bardzo mi się podoba ten "busz" . Właśnie mam ochotę po jednej stronie swojej działki coś takiego zrobić . Te uporządkowane grządki bardzo mnie denerwują . Na początku planuję obsadzić rabaty wzdłuż płotu od sąsiadów .Po kupieniu działki dużo kwiatów wyrzuciłam i oddałam , a teraz niektóre poszukuję . To jest kara za to że chciałam szybko wszystko uporządkować , a trzeba było czekać . Ale już koniec o mnie . Mariola masz ładne wielkie hosty , piękną hortensję i róże .
Myślę , że grupa która Ciebie odwiedzi na pewno udzieli całe mnóstwo dobrych rad . :lol:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Od: 7 lip 2008, o 19:05
Kontakt:

Post »

Ładna działka, ale czeka Cię mnóstwo pracy a później wymarzony odpoczynek. :) Pozdrawiam! Obrazektak było u mnie Obrazeka tak jest teraz
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

[quote="zygmaasia"]Ładna działka, ale czeka Cię mnóstwo pracy a później wymarzony odpoczynek. :)

Jakie mnóstwo pracy :P Mariola, szczęsciara teraz tylko będzie dopieszczać swoja działeczkę :D jakieś drobne zmiany, przesadzonka itp drobiazgi. Też bym tak chciała... :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak po mojemu, to na takiej pięknej działeczce, to juz prawie tylko hamaczek, dobra książeczka i jeszcze lepsza szklaneczka. :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Mariola

no masz busz :lol: :lol: :lol: jak lubisz ok, ale czytałam że nie lubisz- ja osobiście też nie.
dziewczyny mają rację, nie wyrzucaj roślinek szkoda by było ja wcześniej tak robiłam teraz oddaje za coś :lol: :lol: wszystkie strony są szczęśliwe :lol:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie przejmuj się ,powoli zaczniesz rozróżniac i rosliny i chwasty,ze mną też tak było,ale zaczynam juz łapac.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj coma95 :D Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie.Boże jaki on tajemniczy,pełny zakamarków,drzewa okazałe ,róże bajeczne, a takich funkie w życiu nie widziałam hhehe....

Twój ogród kryje w sobie ciekawą historię:)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Zygmansia super przemiana!
Chętnie bym zbaczyła Twój ogród.

Sory Mariolu, że u Ciebie... :)
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Mariola :lol:
To dziś u Ciebie wielkie łopatkowanie :lol:
kurcze szkoda ,że mam do Ciebie daleko też bym się wprosiła :lol:
Życzę miłego dnia Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Małgorzata Badowska pisze: proszę nie likwiduj tych kwiatków bo potem będziesz marzyła o nich :( wyrywa się szybko a rosna bardzo wolno :( a jeśli coś naprawde Ci przeszkadza to podziel się z furomowiczami, ja też jestem chętna :) wtedy jest szansa że jak kiedyś zamarzysz o jakimś kwiatuszku to może on do Ciebie wrócić :P
Gośka
Nie ma problemu - z łopatkowania raczej niewiele wyjdzie bo prawie wszyscy maja jakies plany :(
Nie będę żałowała, jeśli cokolwiek gdziekolwiek rośnie to na pewno rośnie też w kilku innych miejscach :P

liska pisze:Oj nie wyrywaj nie wyrywaj. Szkoda bo piękne roślinki.

Może rzeczywiście dzweczyny mają rację, że działkowicze ndgorliwi... moze dadzą sobie spokój... a może forumowicze doradzą co zrobić przy łopatkowaniu.
Muszę powyrywać - w tym miejscu ma być trawnik i dobudowa altanki....
ewkapaw pisze:Witaj Mariola!!!
Dawno mnie nie było u Ciebie na działce . Tak bardzo mi się podoba ten "busz" . Właśnie mam ochotę po jednej stronie swojej działki coś takiego zrobić . Te uporządkowane grządki bardzo mnie denerwują . :lol:
Zauważyłam że jeśli ktoś ma busz to chce porządku, a jeśli ktoś zaczyna i ma pustki to taki busz jest dla niego marzeniem. Myślę że na mojej działce będzie trochę buszu na obrzeżach, ale ze względu na brak czasu muszę cześć uporządkować....
zygmaasia pisze:Ładna działka, ale czeka Cię mnóstwo pracy a później wymarzony odpoczynek. :) Pozdrawiam! Obrazektak było u mnie Obrazeka tak jest teraz
Zygmusiu - dlaczego jeszcze nie masz swojego wątku ogrodniczego ? :P
Zachęcam do założenia
giza pisze: Mariola, szczęsciara teraz tylko będzie dopieszczać swoja działeczkę :D jakieś drobne zmiany, przesadzonka itp drobiazgi. Też bym tak chciała... :wink:
Jak na razie to prawie nic nie zrobiłam, czekam co na niej jeszcze wyrośnie :P
mag pisze:Tak po mojemu, to na takiej pięknej działeczce, to już prawie tylko hamaczek, dobra książeczka i jeszcze lepsza szklaneczka. :lol:
Niestety na działeczkę jeżdżę autkiem, więc szklaneczka może zawierać tylko wodę mineralną - ognista nie wchodzi w grę :P
A działeczkę zakupiłam głównie po to by mieć co robić w weekendy :) Nie umiem odpoczywać i nic nie robić - strasznie się wtedy nudzę i mam chandre...
Tess pisze:Mariola

no masz busz :lol: :lol: :lol: jak lubisz ok, ale czytałam że nie lubisz- ja osobiście też nie.
dziewczyny mają rację, nie wyrzucaj roślinek szkoda by było ja wcześniej tak robiłam teraz oddaje za coś :lol: :lol: wszystkie strony są szczęśliwe :lol:
No nareszcie ktoś kto nie przepada za buszem :P Już myślałam że jakaś zboczona jestem ;:1
Kompletnie nic nie wyrzucę - porobię zdjęcia i zamieszczę u siebie to na pewno znajdzie się ktoś chętny :P
zuzia55 pisze:Nie przejmuj się ,powoli zaczniesz rozróżniac i rosliny i chwasty,ze mną też tak było,ale zaczynam już łapac.
Już i tak wyrwałam kocimiętkę bo myślałam że to chwast :( Ale teraz przeginam w drugą stronę bo boję się cokolwiek wyrwać.... Czekam co wyrośnie i dopiero się dowiem czy to chwast czy pożyteczna roślinka :P
Annes 77 pisze:Witaj coma95 :D Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie.Boże jaki on tajemniczy,pełny zakamarków,drzewa okazałe ,róże bajeczne, a takich funkie w życiu nie widziałam hhehe....

Twój ogród kryje w sobie ciekawą historię:)

Pozdrawiam
Ogród może i jest tajemniczy..... Właściwie na pewno jest tajemniczy - dla mnie. Bo co chwila coś się ukazuje nowego a ja nie wiem co :;230
Jadzia1 pisze:Witaj Mariola :lol:
To dziś u Ciebie wielkie łopatkowanie :lol:
kurcze szkoda ,że mam do Ciebie daleko też bym się wprosiła :lol:
Życzę miłego dnia Obrazek
Z łopatkowania niewiele wychodzi - jest sobota i każdy ma swoje plany. Jak już pisałam - porobię zdjęcia i porozdaję jeśli ktoś będzie miał chęci :P
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Mariolu, chętnie też się czymś zaopiekuję :wink: i oczywiście mogę podzielić się z Tobą swoimi roślinkami :D
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Podziwiwm Twoją dżunglę, samo poznanie tych roślin zajęło by mi trochę czasu... ponieważ jestem kompletnym laikiem :D .
Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam pustynię, no może nie dokonca, posiałam trawę i wsadziłam parę krzaczków.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Pracowita niedziela :P

Pobudka ( ostatnio mało sypiam ) o 5 rano. Około 6-stej znudzona pojechałam na dziaałeczkę przycinać żywopłot. O 10-tej szybki prysznic i jazda na kiermasz liliowców. Spotkanie z innymi forumowiczami i targanie zakupionych liliowców w ilościach hurtowych :P Na kiermaszu spotkałam też dawną koleżankę z pracy, która wyśledziła mnie na forum i stąd jej wizyta na kiermaszu :P Szybka jazda do Moniki na działeczkę odstawić lilioce, potem do Joli dostarczyć liliowce. Chwilka wypoczynku w miłym gronie i jazda do koleżnaki na jej działeczkę. Nazwę ją "Czajnik" bo ogląda forum ale sama nic nie pisze :P. U niej z kolei zrywanie wiśni, bo ma kilka drzewek a nie robi nawet wiśniówki.. :P Potem jazda na moją dizałeczkę odstawić liliowce i szybciutko do domku ( około 19-stej ) bo trzeba te wiśnie przerobić. Zdążyłam przed północą :P

Właściwie z mojegho kawałka do zaorania to mam do oddania floksy jasnoróżowe i ciemnoróżowe, miechunkę i szafirki. Ale to nie koniec mojej rewolucji bo dzięki wyzytom w innych ogródkach zachorowałam na winogronka i jeżyny ( u Moniki aż mi serce zabiło z zazdrości :P )
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

i to sie nazywa Kobieta pracująca :) od rana do wieczora na nogach ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”