Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

amba19 pisze: .
Krysiu - a może Ty pamiętasz ile ona kosztowała?
Marysiu, :wink: Tobie dostało się już po przecenie i było to chyba coś około 30 lub 35 zl.
Sobie kupiłam wcześniej i , niestety za 50 i trochę. :lol:

Kociambry swoje wiedzą. :;230 Tylko pewnie myślą : kiedy to będzie. ;:306
I już snują swoje ciche plany na ten czas. ;:303
:wit
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie Marysiu, ostatnio zapomniałam pochwali twoje kociambry :oops: . Wszystkie są superaśne, ale moje ;:167 bezkonkurencyjnie podbiła Mikolina :lol: . Prawdziwa dama, powabna. Poproszę więcej zdjęć piękności! Przesyłam pozdrowionka dla Ciebie i głaski dla futerek :D .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-tez miałam praktyki robotnicze,ale w Tarnowie i w Cieszynie a nie w Biłgoraju!
Dziś w pracach porządkowych w Podwórkowym towarzyszyła mi kotka sąsiadów,bardzo mile miziała i pochrząkiwała.Wiosna!
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Dzięki za odp.w sprawie szklarenki ;:196 .Na a....widziałam za 50zł plus przesyłka 18zł? :?:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Jestem i ja ;:3 :D
Zdjęcia robisz rewelacyjne, mi najbardziej przypadły do gustu podobizny białych krokusów i niebieskich irysków :) Przylaszczki są rozczulające :!:
Kiedyś też nabyłam taką delikatną wierzbę.....teraz gałęzie plączą się po ziemi a pal podtrzymujący jest gruby ... no ale to w starym ogrodzie, gdzie już nikt nie przycina jej :?
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agnieszko - niewiele jeszcze miałam do fotografowania w poniedziałek. Mam nadzieję, że w niedzielę pod tym względem będzie lepiej...
Wiesz ja się będę cieszyć jak ta wierzba w ogóle przeżyje w kaszubskim piachu... ale obiecałam jej raz w tygodniu 5-cio litrowe wiadro wody i mam nadzieję będzie dobrze.
Beatko - ja z mojej szklarenki jestem bardzo zadowolona ale mój okropny kot Fidel drapnął mi ostatnio folię - z wiadomym skutkiem :(
Ewo - kotki są miłe a kocury są niedobre :evil:
Ty też miałaś dwa razy praktykę robotniczą? Ja tylko raz. Ale praktyki zawodowe miałam po każdym roku.
Kasiu-Jarzębinko - kociaste dziękują! Mikolina mruczy - doceniona i szczęśliwa :lol:
Krysiu - my już drepczemy w miejscu z niecierpliwości...
Julianno - witaj! Jakie piękne imię! Kiedyś znałam uroczą starszą panią o tym imieniu i chyba mi sentyment pozostał.
Czy masz swój wątek na forum> chętnie bym do Ciebie zajrzała.
Syringo - ja też Cię witam :wit
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21

Post »

Dobry wieczór, Marysiu, wpisuję się do Twojego wątku. Tylko weszłam, zobaczyłam cudne krokusy i już nie mam ochoty wychodzić :lol: Piękne zdjęcia robisz :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Praktyki i mi nie są obce. Najlepiej wspominam praktykę roku zerowego ( :;230 ) w Sianowie przy produkcji zapałek.
Myślę, że i wiaderko 10 litrowe nie zaszkodzi wierzbie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Celinko - witaj na mojej działce! Miło mi że tak chwalisz moje zdjęcia :lol: A jak nie masz ochoty wychodzić - to zostań tak długo jak tylko masz ochotę.
Izo - Przejeżdżałam nieraz przez Sianów jak jeszcze pracowałam. Mogłabym mieszkać w takim miasteczku na emeryturze, pod warunkiem że miałabym domek z ogródkiem. Tylko czy z emerytury byłabym w stanie utrzymać domek? Wątpię :(
A o wierzbę będę dbać...przyrzekam!

Spędziłam weekend na działce. Bez aparatu. A dokładnie mówiąc z aparatem pozbawionym karty pamięci. Pierwszy raz mi się to zdarzyło. Po prostu rozpacz. A tyle roślinek kwitło. Ranniki, kolejne krokusy, śnieżniki, żonkile z netto, przylaszczki, pierwiosnki gruzińskie, pierwiosnek ząbkowany, białe cebulice, fiołki adoptowane z lasu i zawilce znad jeziora. Oj co było - to było....
Trochę ogarnęłam. Wycięłam suche badyle i na bieżąco przepuściłam przez zewnętrzny kominek. Rozgarnęłam część krecich kopców. Posadziłam dymkę na nowym kopcu kompostowym. Ogłaszam, że rzodkiewka posiana w tydzień temu już wykiełkowała ;:138 a także sałata posiana w donicy.
W niedzielę zaliczyłam Targi Ogrodnicze w Lubaniu. Kupiłam tylko laka w kolorze fioletowym( :shock: ) i bratki ze względu na zupełnie nietypowy brzoskwiniowy kolor.
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Przeczytałam Marysiu o zakupionym laku fioletowym-mam go u siebie.Ja natomiast poluje na inne kolory i nigdzie nie mogę dostać. :? Tak samo szukam dwuletniego pszonaka-jak na razie bez skutku :lol:
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

No to nie fajnie, że nie ma fotek. Ale ogarnięty ogród masz. A ja daleko w polu nawet nie odkryte pierwiosnki i zioła. Planowaliśmy w czwartek lub piątek no ale chyba znowu się nie uda, ach samo życie. Powiedz ile było stopni w nocy, nie było Wam zimno, "chałupka" zdążyła się ogrzać?
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

O, to współczuję, że nie wzięłaś karty do aparatu. Ja byłabym ściekła :twisted:
Szkoda, bo chciałam napawać oczy cudnościami u Ciebie :wink: Przy takiej pogodzie szybko się wszystko rozwija. Żeby tylko nie przekwitło do następnego razu...
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Rośliny prześcigają się teraz z kwitnieniem. U mnie krokusy i irysy"Kathrin Hodhin" już przekwitły.Dziś sadziłam mieczyki , dalie i lilie. Jutro czekam na zamówione clematisy. Marysiu nie mam swojego wątku . Na Forum jestem tylko chwilę, żeby się odprężyć. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Rzeczywiście wielka szkoda, że nie miałaś karty, rośliny pojawiają się przelotem i szybko znikają. Co czułaś pewnie wie mój M. Kiedyś wyjęłam kartę by zgrać na laptopa i zapomniałam wsadzić z powrotem. Mój M., wymknął się przed pracą na swoją ptasią wyprawę (obrączki bez zdjęć nie da się odczytać), niestety zdjęć nie mógł zrobić ;:124 . Odtąd mamy jedną rezerwową w futerale od aparatu.
Praktyki robotnicze to chyba długa historia w naszej polskiej edukacji. Moją zerową w drugiej połowie lat 80 spędziłam na trzepaniu worków w młynie w Sopocie. Jako, że praca narażała na pylicę przysługiwała nam śmietanka pełna z pomarańczową przykrywką. A takiej pensji jak na praktykach po studiach, nie dostałam.
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21

Post »

Niełatwo zrobić ładne zdjęcie, oryginalne i uchwycić przedmiot w odpowiednim świetle :)
Na wiosnę przyroda tak pędzi i tak się zmienia, że następnego dnia ogród wygląda już inaczej niż poprzedniego ;:oj Trzeba się tym cieszyć. Zdjęcia są ku temu świetną okazją :D
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”