Dziewczyny - to z dzisiejszego spaceru - kępka fiołków, którą wypatrzyłam w szczelinie pomiędzy chodnikiem a pękniętym schodkiem przy ulicy Długie Ogrody

Dopiero jak zobaczyłam fotkę na ekranie komputera - dostrzegłam biedroneczkę

A ja nie mam inspektu.
  A ja nie mam inspektu.   Podobnie z portulaką.....
  Podobnie z portulaką.....

Nawet nie przypuszczałam, że już gdzieś mogą kwitnąć. Uwielbiam je. Mile mi się kojarzą
  Nawet nie przypuszczałam, że już gdzieś mogą kwitnąć. Uwielbiam je. Mile mi się kojarzą   
  W końcu doczekaliśmy się wiosny. Nawet wątek otworzyłam.
 W końcu doczekaliśmy się wiosny. Nawet wątek otworzyłam.

do Twojego wątku! Fiołki wypatrzone dosłownie na ulicy. Pojęcia nie mam skąd się wzięły w takim nieprzyjaznym miejscu. Natomiast jest tam na pewno cieplej niż w jakimkolwiek ogrodzie, płytki chodnikowe w dzień się nagrzewają a nocą oddają ciepło. Dzisiaj u nas pochmurno a szykowałam się na jakiś fajny daleki spacer...
  do Twojego wątku! Fiołki wypatrzone dosłownie na ulicy. Pojęcia nie mam skąd się wzięły w takim nieprzyjaznym miejscu. Natomiast jest tam na pewno cieplej niż w jakimkolwiek ogrodzie, płytki chodnikowe w dzień się nagrzewają a nocą oddają ciepło. Dzisiaj u nas pochmurno a szykowałam się na jakiś fajny daleki spacer...

...Planujemy wyjazd na wtorek albo środę. W poniedziałek mamy mnóstwo spraw do pozałatwiania...
 ...Planujemy wyjazd na wtorek albo środę. W poniedziałek mamy mnóstwo spraw do pozałatwiania...

Właśnie o nich
  Właśnie o nich