Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Bry wieczór :wit
Muszę się Wam pochwalić, że po zmianie techniki siewu i utrzymywaniu krążków w stałej wysokiej wilgotności, wykiełkowała mi szałwia omączona i lobelia od Jagódki :) Sztuką jeszcze będzie te siewki utrzymać - nie zalać i nie przesuszyć. Tak czy inaczej, zrobiłam mały krok do przodu ;-)

Ewcia, słońca nie widziałam od tygodni :twisted: Na jakie nasiona czekasz?
MaGorzatko, galerie fotograficzne? Kochana, dziękuję... ja po prostu lepiej funkcjonuję w ładzie i harmonii - chaos lubię u innych :)
Franci, nie pamiętam dokładnie jak wygląda Twój ganek, ale stoi tam piękna skrzynia zmontowana przez M.? Moim zdaniem do tego kilka donic w stylu terrakota w zupełności wystarczy... pytanie tylko jakie nasadzenia zaplanujesz - ja w tym roku zaszaleję niestandardowo :)
Kasiu, w donicy siedziała Grandiflora, którą na jesieni z powrotem przeflancowałam do gruntu = tak duży egzemplarz średnio sobie radził z odpowiednią wilgotnością w donicy. Jak głowa? Moja (drugi miesiąc biorę leki codziennie) jak nowa... :) Popołudnie było bardzo pracowite...
Gosiu, ja też lubię te donice :) Muszę do nich dobrać odpowiednie kule granitowe, które chcę położyć po obu stronach wejścia do ogrodu :) Chyba tak będzie ładnie, prawda? U Ciebie bardzo lubię te kwadratowe donice na froncie...
Doris, wszystkie jabłka Twoje, ale chyba coś trzeba odpalić Lisicy (dobrze kojarzę, że lisy lubią jabłka? :))
Lisico droga, jak Ci minął poniedziałek pracowy? Mnie się robota w rękach paliła i dobrze, że tyle udało się wypchnąć, bo jutro dzień stracony - jestem na całodziennej konferencji. Cieszę się, że letnie odsłony floksowych łanów przypadły Ci do gustu - ogromnie lubię tę kępę kwiecia, która rozrosła się już do pokaźnych rozmiarów. W donicy rosła Grandiflora, ale jak pisałam wyżej - wróciła do gruntu, do swojej siostry :) Spokojnego wieczoru!
Magda, kierunek Konstancin - tam donic do wyboru, do koloru :) W tym roku aranżacyjne szaleństwo, a jak wyjdzie, zobaczymy wiosną :)
Justynko, miło mi, że mój ubiegłoroczny pomysł na aranżację wejścia przypadł Ci do gustu ;:167
Julek, moc jest z nami, ale w stanie sinusoidalnym ;) Ogarnęłaś już kwestie remontowe? U mnie malowanie chałupy pod koniec kwietnia.... muszę się zastanowić, czy poza odmalowaniem ścian i nową kolorystyką, potrzebuję coś zmienić w zabudowach... Waham się co do ściany tv, ale chyba zostawimy w dotychczasowej zabudowie.
Marzko, z jednej strony żałuję Gardenii, z drugiej nie przepadam za tłumami... lubię spokojne zakupy, w kameralnych, dobrze znanych miejscach. Poza tym ciężko mi kupować rośliny przed okresem wegetacyjnym - mam co do tego wątpliwości... Nie mniej jednak, może się tam za rok wybiorę!
Bogusiu, bardzo dziękuję za odwiedziny i jak zwykle serdeczne słowa... cieszę się, że letnimi widokami sprawiłam Ci przyjemność. Udanego pod każdym względem tygodnia!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś jak Nisia się czuje? jak samopoczucie?
x-ag-a
---

Post »

Aguś, u mnie samopoczucie adekwatne do pogody - rozpaczliwie potrzebuję słońca ;:219 Nisia ma się nieco lepiej - kaszle, gardło boli, ale temperatura spadła.... dzięki za troskę! A Ty jak się czujesz? ;:196

EDIT: przeniosłam fotki na nową stronę :)

Zostawiam jak zwykle kilka obrazków... mam nadzieję, że wspomnienia niedługo zastąpione aktualnymi widokami z wiosennego ogrodu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ciszę się że widać poprawę...najważniejsze że temperatura odpuściła :D
U mnie odwilż na całego gdzie nie gdzie wspomnienie śniegu..nawet słonko przebiło się dzisiaj przez grubą warstwę chmur ;:oj Psychicznie ok ;:215 ale czuję zmęczenie ciała....odreagowuję na kanapię z koteczkiem
Ściskam i całuje ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wlasnie przyczlapalam tez zapytac o corcie ale czytam, ze ciut lepiej to ok.
O krazkach pisalam juz u siebie i tez trzymam w duzej wilgotnosci na poczatku, tak ze az sa ciezke od wody. Dobrze wszystko kielkuje w takich warunkach ;:108
Od budowlanki na razie mam przerwe - czekam az sie cieplo zrobi, to zaczne kuchnie ogrodkowa. Cieplo potrzebne, zeby mozna bylo wystawic troche maneli na zewnatrz tz popakowane meble kuchenne i taki tam kram, ktory zalega teraz w kazdym kacie :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mogłabyś mi na pw napisać co to za lek na migrenę, bo mam koleżankę, która okropnie choruje, a lekarze w okolicy nie potrafią jej pomóc :( Jeden stwierdził, że w ogóle głowa nie może tak boleć ;:223
Nasiona standardowe-heliotrop, żeniszek, trochę warzyw, niestandardowo begonia stale kwitnąca-szałwii omączonej już nie bylo ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Bry wieczór :wit Ja od kilku dni zaliczam mega doła, ale zdjęcia wywołały przyjemne uczucie rozmarzenia, że to już, już, już naprawdę nie długo. A miałam zapytać co to takie piękne puchate, naprzeciwko rh, czyżby jakaś sosenka? Przepiękna! Dużo zdrowia dla córci. Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Bogna, cieszę się, że mimo pogodowego doła do mnie zajrzałaś - jeszcze chwila i będziemy się radować soczystą wiosną :) Puchata roślina to moja ulubiona sosna himalajska... Miłego wieczoru ;:196
Ewuś, no niestety głowa może tak boleć - wiesz m.in po mnie... napiszę Ci potem na pw jak się leczę... kiedy wysiewasz? kupić Ci szałwię omączoną?
Julek, do Twoich rad się zastosowałam i siewki ruszyły - dzięki! Kuchnia letnia będzie na parterze?
Aguś, miłego wieczoru :) Dobrze, że psychicznie ok... u mnie na wsi jeszcze regularna zima i tylko zsuwający się z dachu śnieg wraz ze świergolącymi na potęgę ptaszynami zwiastują wiosnę. Oby szybko nastała!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Czytam, że z Nisią lepiej - młody organizm to sobie lepiej radzi :lol:
Widzę berberysy, ale i piękne hortensje oj, masz ten ogród Dziewczyno ;:215 nawet iglaki u Ciebie oglądam :;230
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , Wolę także aktualne fotki , ale co tu pokazywać. ;:202 ;:202 Jak przygrzeje tak jak zapowiadają , to za 3 tygodnie na pewno coś zakwitnie. Nie mogę się już doczekać. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Aguś cieszę się , że masz sukces we wschodach - małymi kroczkami dojdziesz do sukcesu, który pojawi się w Twoim ogrodzie. Tylko utrzymuj wilgotność.
Oj.. bardzo , ale to bardzo tęsknimy za takimi widokami... jak wiadomo końcówka oczekiwania najbardziej męcząca. Ale prognostycy zapowiadają odrobinę słońca. Oby.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dzień dobry, Aga sosna himalajka skradła moje serce. Jest tak pięknie gęsta i zwarta ;:63 , że zachorowałam. Miłego dnia, od jutra zapowiadają troszkę słonka :D
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wiem, że głowa może boleć, patrzę zresztą na tą swoją kumpelkę i widzę, co się dzieje. Jeśli możesz kupić mi taką szałwię, to poproszę, bo u nas naprawdę nie widziałam nigdy wcześniej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aguś - też wspominki u Ciebie ;:173 już niebawem aura ma się zmienić na wiosenną więc takie przyśpieszacze są miłe dla oka i duszy... ;:167
Miłego dnia ! ;:168
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jeszcze parę takich zdjęć i kupię tego psa z dredami...wczoraj mi już bardzo ręka leciała dodać do koszyka, jak znowu robiłam research brzozowy w sieci :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”