Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Piękna piwoniowa ścieżka. Moje piwonie po przeprowadzce jakoś nie potrafią się zabrać za kwitnienie, pokazują pojedyncze kwiaty, może tego roku mnie zaskoczą.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ cudne te piwonie ;:167 ja jesienią posadziłam dwie sztuki ,ale jeszcze nie wiem jakie, mam nadzieję ,że zakwitną :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Prześliczna aleja piwoniowa. Jesienią byłam wykopać piwonie od Cioci (w grudniu zmarła na raka), chciała,żebym je wzięła i posadziłam pod domem. Teraz trzeba czekać na wiosnę i zobaczyć czy się przyjęły. Mam jeszcze swoje 4 czy 5 krzaczków, jak zakwitną to pomyślę co i jak i w sierpniu może zrobię taką ,,alejkę'' po lewej i prawej stronie schodów wejściowych :)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu, przeczytałam u kogoś, że stosujesz aż 10-centymetrową warstwę kory ;:oj To bardzo grubo. MOże dlatego te rośliny u ciebie takie soczyste.
No nic, to ja także nasypię w tym roku więcej kory. ;:108 Muszę też skomentować piwonie: rewelacyjne :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piwonie wspaniałe :D Nic dziwnego, że dostałam fijoła na ich punkcie :D Na razie zamówiłam więcej piwonii niz róż-a ceny porównywalne ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu piwonie to jedne z moich ulubionych kwiatów :D Mam posadzony szpaler wzdłuż podjazdu, niestety jakoś ciągle mi się nie podoba i będę w tym roku go zmieniała, ale piwonie pozostaną :D

Jadziu ta rabatka na której rosną piwonie jest bardzo trudna do aranżacji, jest strasznie wąska. Ciągle mi się nie podoba..... Poza piwoniami rośnie tam sporo liliowców i trzmieliny. Niestety w czasie kwitnienia wykładają się na podjazd i są miażdżone kołami auta. W tym roku wykopię liliowce, pozostaną same piwonie i pomiędzy nimi trzmielinki....... gdyby chociaż było tam ze 30 cm szerzej :roll:

Maryniu nie wiem jak u mnie będzie w tym roku z tą różowiutką piwonią. I mnie się bardzo podoba, jednak po poprzedniej zimie była bardzo marna, nie wiem czy w ogóle nie padła, bo cały sezon ledwie egzystowała :?
Ja po poprzedniej zimie straciłam kilka nowo posadzonych piwonii.... żal mi ich bardzo....

Jolu ja również zakochana jestem w białych piwoniach, marzy mi się taka..... przed poprzednią zimą posadziłam kilka odmian białasków, jednak niestety żadna nie przetrwała tej paskudnej zimy..... W zeszłym roku dostałam kłącze od przemiłej forumki, mam nadzieję, ze wyrośnie na piękny krzaczek :D

Aniu niestety nie mam piwonii drzewiastej. Są przepiękne i bardzo mi się podobają, ale nie mam na nie miejsca....

Dorotko może już zaklimatyzowały się na nowym miejscu i pięknie zakwitną :D To takie kapryśnice w kwestii przesadzania.....

Ewuniu ja również mam nadzieję, że pięknie się zaklimatyzują w Twoim ogródku i zakwitną :D

Justynko mam nadzieję, że piwonie po Cioci pięknie Ci zakwitną. A taki piwoniowy szpaler jaki masz na myśli cudnie będzie wyglądał. Ale warto pomiędzy krzakami piwonii posadzić jakieś byliny, które później kwitną.... np liliowce. Bo piwonie kwitną wcześnie i dosyć krótko...

Wandziu jak mam dostawę kory to faktycznie sypię grubo , ona tak szybko się kurczy, a ja nie zawsze mam możliwość kolejnej dostawy.... Lubię mieć grubszą warstwę bo i wilgoć dłużej trzyma i zielsko tak nie rośnie 8-) :lol:

Ewuniu oj tak piwonie to wspaniałe roślinki..... ja również bardzo je lubię, niestety nie mam miejsca, żeby posadzić więcej. Tylko ten szpalerek i kilka rozrzuconych po rabatkach..... A najbardziej to marzą mi się białe..... :roll:
Bardzo ciekawa jestem jakie cudeńka zamówiłaś ;:oj
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Uwielbiam piwonie i ten szpaler jest super. Też w ubiegłym roku kilka dokupiłam, a białe mam dwie stare karpy - z maźnięciem w środku różowym i żółtym.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu normalnie Ci zazdroszczę tych białych piwonii ;:oj to moje marzenie, ale może w końcu uda mi się je dostać. W zeszłym roku jedną posadziłam...... zobaczymy czy w tym sezonie się pokaże.....

Kilka migawek z ogródka :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

jak ja lubię takie widoczki, powiem cichutko już niedługo !!!!!!!!!!!!!! ale proszę o kolejne piękności chętnie popatrzę i powzdycham ach, ach.............
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś dziękuję ci za dawkę energetycznego różu ;:196
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Śliczności . Firletka ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes ależ dawno mnie nie było u Ciebie :oops: powoli nadrabiam zaległości i podziwiam :shock:
Piwoniowy szpalerek śliczny, zawsze mi się podobały ale skoro raz mi się z nimi nie udało to dałam sobie spokój i podziwiam je tylko u innych. ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś,piękne kadry z kwiatkami,,,nasycenie koloru,zieleni i światła w pełni profesjonalne,, ;:215 ,śliczne zdjątka i kwiatuszki,,,od razu milej dla oka ;:108
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Agnieszko, podziwiając storczyki zauważyłam że masz strasznie szerokie parapety. Ja mam ze 30 cm a Ty to chyba z 0,5m. Nie ma dziwne że uprawiasz je całymi stadami :D
Tu i ówdzie podejrzałam tez fotki z wnętrza domu - bardzo eleganckie i myślę że może być inspiracją dla nie jednego forumowicza.
Pozdrawiam serdecznie czekając na zdjęcia z wiosennych spacerów po ogrodzie.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zamówiłam kilka u M. Podstolca, m. in. Primavera, Do Tell, Cora Stubbs i parę innych. Pochwalę się, kiedy przyjdą :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”