Ogródek Agness
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Agness
Piękna piwoniowa ścieżka. Moje piwonie po przeprowadzce jakoś nie potrafią się zabrać za kwitnienie, pokazują pojedyncze kwiaty, może tego roku mnie zaskoczą.
Ależ cudne te piwonie
ja jesienią posadziłam dwie sztuki ,ale jeszcze nie wiem jakie, mam nadzieję ,że zakwitną 
Pozdrawiam. Ewa
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prześliczna aleja piwoniowa. Jesienią byłam wykopać piwonie od Cioci (w grudniu zmarła na raka), chciała,żebym je wzięła i posadziłam pod domem. Teraz trzeba czekać na wiosnę i zobaczyć czy się przyjęły. Mam jeszcze swoje 4 czy 5 krzaczków, jak zakwitną to pomyślę co i jak i w sierpniu może zrobię taką ,,alejkę'' po lewej i prawej stronie schodów wejściowych 
Pozdrawiam - Justyna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu, przeczytałam u kogoś, że stosujesz aż 10-centymetrową warstwę kory
To bardzo grubo. MOże dlatego te rośliny u ciebie takie soczyste.
No nic, to ja także nasypię w tym roku więcej kory.
Muszę też skomentować piwonie: rewelacyjne 
No nic, to ja także nasypię w tym roku więcej kory.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Piwonie wspaniałe
Nic dziwnego, że dostałam fijoła na ich punkcie
Na razie zamówiłam więcej piwonii niz róż-a ceny porównywalne 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu piwonie to jedne z moich ulubionych kwiatów
Mam posadzony szpaler wzdłuż podjazdu, niestety jakoś ciągle mi się nie podoba i będę w tym roku go zmieniała, ale piwonie pozostaną
Jadziu ta rabatka na której rosną piwonie jest bardzo trudna do aranżacji, jest strasznie wąska. Ciągle mi się nie podoba..... Poza piwoniami rośnie tam sporo liliowców i trzmieliny. Niestety w czasie kwitnienia wykładają się na podjazd i są miażdżone kołami auta. W tym roku wykopię liliowce, pozostaną same piwonie i pomiędzy nimi trzmielinki....... gdyby chociaż było tam ze 30 cm szerzej
Maryniu nie wiem jak u mnie będzie w tym roku z tą różowiutką piwonią. I mnie się bardzo podoba, jednak po poprzedniej zimie była bardzo marna, nie wiem czy w ogóle nie padła, bo cały sezon ledwie egzystowała
Ja po poprzedniej zimie straciłam kilka nowo posadzonych piwonii.... żal mi ich bardzo....
Jolu ja również zakochana jestem w białych piwoniach, marzy mi się taka..... przed poprzednią zimą posadziłam kilka odmian białasków, jednak niestety żadna nie przetrwała tej paskudnej zimy..... W zeszłym roku dostałam kłącze od przemiłej forumki, mam nadzieję, ze wyrośnie na piękny krzaczek
Aniu niestety nie mam piwonii drzewiastej. Są przepiękne i bardzo mi się podobają, ale nie mam na nie miejsca....
Dorotko może już zaklimatyzowały się na nowym miejscu i pięknie zakwitną
To takie kapryśnice w kwestii przesadzania.....
Ewuniu ja również mam nadzieję, że pięknie się zaklimatyzują w Twoim ogródku i zakwitną
Justynko mam nadzieję, że piwonie po Cioci pięknie Ci zakwitną. A taki piwoniowy szpaler jaki masz na myśli cudnie będzie wyglądał. Ale warto pomiędzy krzakami piwonii posadzić jakieś byliny, które później kwitną.... np liliowce. Bo piwonie kwitną wcześnie i dosyć krótko...
Wandziu jak mam dostawę kory to faktycznie sypię grubo , ona tak szybko się kurczy, a ja nie zawsze mam możliwość kolejnej dostawy.... Lubię mieć grubszą warstwę bo i wilgoć dłużej trzyma i zielsko tak nie rośnie
Ewuniu oj tak piwonie to wspaniałe roślinki..... ja również bardzo je lubię, niestety nie mam miejsca, żeby posadzić więcej. Tylko ten szpalerek i kilka rozrzuconych po rabatkach..... A najbardziej to marzą mi się białe.....
Bardzo ciekawa jestem jakie cudeńka zamówiłaś
Jadziu ta rabatka na której rosną piwonie jest bardzo trudna do aranżacji, jest strasznie wąska. Ciągle mi się nie podoba..... Poza piwoniami rośnie tam sporo liliowców i trzmieliny. Niestety w czasie kwitnienia wykładają się na podjazd i są miażdżone kołami auta. W tym roku wykopię liliowce, pozostaną same piwonie i pomiędzy nimi trzmielinki....... gdyby chociaż było tam ze 30 cm szerzej
Maryniu nie wiem jak u mnie będzie w tym roku z tą różowiutką piwonią. I mnie się bardzo podoba, jednak po poprzedniej zimie była bardzo marna, nie wiem czy w ogóle nie padła, bo cały sezon ledwie egzystowała
Ja po poprzedniej zimie straciłam kilka nowo posadzonych piwonii.... żal mi ich bardzo....
Jolu ja również zakochana jestem w białych piwoniach, marzy mi się taka..... przed poprzednią zimą posadziłam kilka odmian białasków, jednak niestety żadna nie przetrwała tej paskudnej zimy..... W zeszłym roku dostałam kłącze od przemiłej forumki, mam nadzieję, ze wyrośnie na piękny krzaczek
Aniu niestety nie mam piwonii drzewiastej. Są przepiękne i bardzo mi się podobają, ale nie mam na nie miejsca....
Dorotko może już zaklimatyzowały się na nowym miejscu i pięknie zakwitną
Ewuniu ja również mam nadzieję, że pięknie się zaklimatyzują w Twoim ogródku i zakwitną
Justynko mam nadzieję, że piwonie po Cioci pięknie Ci zakwitną. A taki piwoniowy szpaler jaki masz na myśli cudnie będzie wyglądał. Ale warto pomiędzy krzakami piwonii posadzić jakieś byliny, które później kwitną.... np liliowce. Bo piwonie kwitną wcześnie i dosyć krótko...
Wandziu jak mam dostawę kory to faktycznie sypię grubo , ona tak szybko się kurczy, a ja nie zawsze mam możliwość kolejnej dostawy.... Lubię mieć grubszą warstwę bo i wilgoć dłużej trzyma i zielsko tak nie rośnie
Ewuniu oj tak piwonie to wspaniałe roślinki..... ja również bardzo je lubię, niestety nie mam miejsca, żeby posadzić więcej. Tylko ten szpalerek i kilka rozrzuconych po rabatkach..... A najbardziej to marzą mi się białe.....
Bardzo ciekawa jestem jakie cudeńka zamówiłaś
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Uwielbiam piwonie i ten szpaler jest super. Też w ubiegłym roku kilka dokupiłam, a białe mam dwie stare karpy - z maźnięciem w środku różowym i żółtym.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu normalnie Ci zazdroszczę tych białych piwonii
to moje marzenie, ale może w końcu uda mi się je dostać. W zeszłym roku jedną posadziłam...... zobaczymy czy w tym sezonie się pokaże.....
Kilka migawek z ogródka

Kilka migawek z ogródka

- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
jak ja lubię takie widoczki, powiem cichutko już niedługo !!!!!!!!!!!!!! ale proszę o kolejne piękności chętnie popatrzę i powzdycham ach, ach.............
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś dziękuję ci za dawkę energetycznego różu 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Agnes ależ dawno mnie nie było u Ciebie
powoli nadrabiam zaległości i podziwiam
Piwoniowy szpalerek śliczny, zawsze mi się podobały ale skoro raz mi się z nimi nie udało to dałam sobie spokój i podziwiam je tylko u innych.
Piwoniowy szpalerek śliczny, zawsze mi się podobały ale skoro raz mi się z nimi nie udało to dałam sobie spokój i podziwiam je tylko u innych.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aguś,piękne kadry z kwiatkami,,,nasycenie koloru,zieleni i światła w pełni profesjonalne,,
,śliczne zdjątka i kwiatuszki,,,od razu milej dla oka 
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Agnieszko, podziwiając storczyki zauważyłam że masz strasznie szerokie parapety. Ja mam ze 30 cm a Ty to chyba z 0,5m. Nie ma dziwne że uprawiasz je całymi stadami
Tu i ówdzie podejrzałam tez fotki z wnętrza domu - bardzo eleganckie i myślę że może być inspiracją dla nie jednego forumowicza.
Pozdrawiam serdecznie czekając na zdjęcia z wiosennych spacerów po ogrodzie.
Tu i ówdzie podejrzałam tez fotki z wnętrza domu - bardzo eleganckie i myślę że może być inspiracją dla nie jednego forumowicza.
Pozdrawiam serdecznie czekając na zdjęcia z wiosennych spacerów po ogrodzie.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Zamówiłam kilka u M. Podstolca, m. in. Primavera, Do Tell, Cora Stubbs i parę innych. Pochwalę się, kiedy przyjdą