Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV

Post »

Witaj KRYSTYNO :wit
Prawie rok na Forumie i nie zaglądnąłem do tak interesującego ogrodu.I nie mam nic na usprawiedliwienie :oops:
A tu ciekawe rośliny,fotki - szczególnie te otwarciowe - piękne i oryginalne :!:
Będę zaglądał,pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Krysiu to masz okryte roślinki śniegiem,u nas nie jest go dużo ,ale Ty masz szansę na białe święta a ja ;:185
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu w wątku Ani pokazałaś śliczne świąteczne ozdoby na płytach, może podpowiesz jak to się robi ;:180
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

sweety - Aniu najpierw to zła byłam,że nie zapamiętałam który kabel bo czego bo przecież one się dość znacznie różnią a ten do żadnej dziurki nie pasował :;230
Dopiero jak uświadomiłam sobie moje gapiostwo też śmiech mnie ogarnął ...
Dużej ilości śniegu zazdroszczę .
ElleBelle pisze:Oj tak życie inaczej się toczy i pewnie nie tak jak byśmy chciały a jeszcze żeby ten rozum był w młodości co teraz to życie chyba by było cudowne ;:108
Dlatego własnie chciałabym urodzić się przynajmniej jeszcze jeden raz czyli mus zainteresować sie reinkarnacją ...

ewamaj66 - Ewciu kablarka to tak paskudnie brzmi ... Wiem o co chodzi i dla mnie te kable bardziej kojarzą się z pajęczą siecią a tam musi wszystko zgrać się.
U mnie stoją te patyczki ale niezbyt mi sie podoba ten termin - dużo za wcześnie. Niechby 1/4 z nich wypościła korzenie tak pod koniec stycznia i co ... do doniczek a miejsce jak najlepsze czyli ciepłe i bardzo widne a skąd takie wziąć ?
Przecież wiosna muszą się zmieścić pomidorki .

takasobie - Miłko to tak współczujesz swojej koleżance ??? Zamiast mnie pocieszyć to Ty uśmiałaś się do łez - a niech tam Ci będzie ... ;:136
Stare Jabłonki kiedyś a teraz to przeogromna różnica o d chwili kiedy pewien pan postawił ekskluzywny hotel to zaczęło sie rozbudowywać całe zaplecze. Mnóstwo ludzi z kraju i z zagranicy tam przyjeżdża na zawody i inne ciekawe wydarzenia.

wanda7 - Wandziu to prawda rzeka Drwęca jest naprawdę czysta. Niedaleko jest miejscowość wspomniana przez Miłkę Stare Jabłonki i tam z kolei sa o wysokiej czystości jeziora (klasa II i III) Szeląg Mały i Szeląg Wielki - jezioro sielawowe a wszystko w kompleksie lasów Taborskich z rezerwatem Rezerwatem Sosny Taborskiej.
Co do naturalnej eliminacji roślin to prawda i nie ma co się upierać.

tija - Elżbietko przykro mi,że na bieżąco nie wyświetlają Ci sie zdjęcia bo często w postach własnie o nich piszę a tu brak fotki.
Czy wcale Ci się nie ładują czy bardzo wolno ?
To prawda Ty na targi masz niedaleko i taki wyjazd to odskocznia od codzienności.

Dorota71 - Dorotko i Ciebie rozśmieszyłam ???
Moje kable w większości schowane między biurkiem a ścianą bo tak mi się udało ale bywało różnie...

slanka-flora - Sławku witam Cie serdecznie i zapraszam do odwiedzin.
Na forum jest tak dużo wątków,że niemożliwe jest bywać wszędzie i znać wszystkie watki.
Tym bardziej dziękuję, że znalazłeś drogę do mojego.

ElleBelle - Elu to prawda - skoro okryłam śniegiem zebranym z alejki to sa okryte a reszta ?
Do świąt daleko i prognozy kilka razy mogą się zmienić .

iwona0042 - Iwonko no tak - przecież Ty jesteś " złota rączka" która wszystko potrafi . W tym roku prawie żadnych ozdób nie robiłam a kart wcale bo odnawianie 2 pomieszczeń przedłużyło się i zabrakło czasu.
O te karty świąteczne Ci chodzi ?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W niedzielę planuje "dzień tylko dla siebie " bo faktycznie ostatnie dni dały mi w kość więc może opiszę jak je zrobić - mieszam tu rożne techniki ale na przykładzie jednej podam co i jak. Pozdrawiam
Sa robione na płytach CD
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Więcej nie będę się przezywać :wink: ;:196
Karty wyglądają wspaniale :D Nie mam zdolności do malowania, ale podziwiam Twoje.
Patyki mogą mieć korzenie-nie hoduję pomidorów, a mam nowe, szerokie parapety. Mogę stawiać doniczki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O te Krysiu, może bym zrobiła, bo mam parę płyt, wieszam je na działce, ale świąteczne śliczne, proszę pokaz jak ;:108
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Wiesz, Christinkrysia, dla mnie najgorsze jest to, że ? przez fakt, że większość studiów zrobiłem jednak we Francji ? prawie w ogóle nie mam polskiej terminologii naukowej... A nawet i ta, którą zdobyłem jeszcze w Polsce, powoli się już ? z nieużywania ? zaciera w mojej pamięci. Wczoraj bardzo długo zastanawiałem się, jak u diabła po polsku nazwać ?origine de réplication thermosensible?. I nie wymyśliłem. Będę musiał sprawdzić... Wprawdzie jeszcze nie jestem na etapie niektórych polonusów, co to mówią, że aby dojechać do katedry Notre-Dame ?należy wziąć pociąg w dyrekcji lotniska?, ?chodzą na marsze?, ?płacą szarże?, zaś ich małe dzieci przestawione na karmienie butelkowe ?reklamują pierś? - i mam nadzieję, że nigdy tego etapu nie osiągnę ? ale i tak mi cokolwiek wstyd...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Kartki cudo a pomysł genialny ale zdolniacha jesteś ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Ewelinka231281
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 3 cze 2012, o 10:34

Post »

Witam!
Zawitałam dziś pierwszy raz do Twojego ogrodu i patrzę, a tu moja bliska sąsiadka. Mieszkam w "świętej" wiosce między Ol a Os, a w Ostródzie jestem bardzo często . Oglądam wcześniejszą część wątku i już wiem, ze będę Cię zasypywać pytaniami, bo warunki pogodowe mamy podobne i będzie mi łatwiej z wyborem roślin do siebie. Żeby Cię tak na dzień dobry nie męczyć, to tylko pytanie odnośnie sklepu ogrodniczego w Os, naprzeciwko Kauflandu (albo Kaufparku, nie pamiętam dokładnie nazwy), to koło ronda -wart tam wiosną sie wybrać?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Krysiu, piękne te twoje dzieła sztuki. Od dawna je podziwiam. Kiedyś pozazdrościłam tobie i innym zdolności decoupage'u i sama chciałam się za to zabrać, ale jakoś nigdy nie znajduję czasu. Życie tak szybko zasuwa, a przed nami tyle planów, których nie ma kiedy zrealizować, bo nieustannie są jakieś bieżące robótki do wykonania.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Śliczne te kartki .Jesteś Krysiu zdolna ja nawet porządnie domku nie umiem narysować . Może i dlatego nie umiem pięknie zaaranżować ogródka ;:174 No cóż nie można umieć wszystkiego ;:174 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Krysiu
W Dniu Urodzin życzę Ci dużo zdrowia, spełnienia marzeń i jak najwięcej tych chwil, które zapierają dech w piersiach.

Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Krysiu! jesteś kobietą renesansu! Wszystko potrafisz, ze wszystkim dasz radę!!! ;:108

A o Starych Jabłonkach wiem i trochę żal, niestety, ale jak pamiętam jakoś tam było ... smutno. Może to i dobrze, że się rozruszały! Obóz mieliśmy przy szkole i był też obok niej ...kiosk z nabiałem, ale był w nim tylko żółty ser :;230 I pamiętam, ze jakis facet gonił nas z widłami, bo zbierałyśmy jabłka opadłe z drzewa za płotem.

Pomysł na drugie życie dla CD świetny!!! Może skopiuję i w przyszłym roku zrobię, ale mocno polakieruję i będą na zewnątrz na choinkę i dom.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Krysiu w dniu urodzin zdrowia , szczęścia i stu tysięcy powodów do uśmiechu ;:196
Bardzo pomysłowe i wykonane kartki. Ukryty talent :D ;:138 ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Z okazji urodzin życzę Ci Krysiu spełnienia marzeń - wszelakich, w tym ogrodowych :D

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”