Ogród w dolinie część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 3

Post »

Aniu, na twoich zdjęciach nawet zima mi się podoba ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Magdo (mig 131)! Dziękuję ;:196 Co prawda w ogól są inne domy, ale są chwile kiey ich nie dostrzegam... Poza tym bezpieczniej się czuję mając sąsiadów. Działka, na której stoi dom była częścią posagu mojej Babci. Może mogłaby być szersza, ale jak widać ma swoje zalety...
Asiu (asia2)! To, że zaczął się weekend to kwestia zasadnicza, by nie powiedzieć podstawowa. Co prawda me nastoletnie dziecko zafundowało mi pobudkę o 5 rano, bo z kolegami wybrała się do Krakowa, ale po śniadaniu i spacerze w 15 stopniowym mrozie wróciłam do łóżeczka i nadrobiłam zaległości z całego tygodnia i nie tylko... Przez okno świat dziś wygląda pięknie. Jest bialusieńko i słonecznie ;:138 A od jutra znowu mają wrócić opady śniegu. Słowem, witaj łopato :wit

Obrazek

Iwono (iwona0042)! ;:196
Izo! Zamawiałaś widoki z Bezskidów i oto są. Zrobiło się słonecznie, to i góry było widać... Cieszę się, że Ci się podobają ;:138
Grażynko (kogra)! Jest magia. Dziś śnieg pięknie się skrzy - mróz i słońce. W domu ciepło, a wychodząc na spacery przeprosiłam się z rękawiczkami, które noszę niezwykle rzadko. Mróz ma jedną zasadniczą zaletę - jak jest, to nie pada śnieg. Martwiłabym się, gdyby nie było pierzynki, ale już zdążyła napadać. Jeden dzień przerwy od machania łopatę mi się przyda :D Łopat mam dość. W sumie przez te 2 lata złamałam jedną, ale ona jeszcze pochodziła z czasów, gdy mieszkałamw bloku i miałam garaż. Ale pan z pługu u mnie jeździ ten sam :evil:

Obrazek

Kubasia! I koniecznie trzeba je zobaczyć na własne oczy :wink:
Kasiu (robaczek_Poznań)! Nie znałam wcześniej opowieści. Ale jest trafna. Mieszkałam tu do 17 roku życia, potem miałam przerwę. Ale doskonale pamiętam te inne 'uroki' zimy. A uczucia, jakie bohater opowieści żywił do odśnieżającego drogę, nie są mi obce. Do dziś moje dziecko wspomina, jak mama z okrzykiem nie nadającym się do powtórzenia pobiegła tylko w na szybko wciągniętych śniegowcach gonić pług śnieżny :;230 Już nawet myslałam o przekupieniu go solidną flaszką. Ale ma praworządna dusza nie pozwoliła mi na to. Nie ma nic gorszego jak pryzma śniegu zebrana z ulicy i zostawiona przed wyjazdem. Śnieg jest cieżki i zbity. Odrzucić go trzeba, bo praca czekam. Gorszy jest tylko śnieg króry zjedzie z dachu przed drzwi garażowe... U mnie do odśnieżania jestem tylko ja i córka, a metody tradycyjne... Domyśl się, ile to kosztuje wysiłku. Nie przysłania mi to jesdnak uroków zimy i nigdy w życiu nie chciałąbym mieszkać gdzie indziej. Tu jest moje miejsce na ziemi ;:167

Obrazek

Majeczko (majka411)! W zasadzie na wszystkie okazję się zabezpieczam i sama także kupuje sobi prezent. Lubię niespodzianki, ale w tym przypadku mam pewność, że na 100% 'dostanę' coś o czym marzę lub czego niezbędnie potrzebuję. Polecam metodę! A pierzynka juz jest znowu grubsza...
Stasiu (stasia_ogrod)! Widoki bieżace będę przeplatać ze wspomnieniami lata. Nie martw się ;:168 Jodłę koreańską posadziłąm głównie dla jej szyszek. Latm są różowe, ale i potem wygladają świetnie. I to nawet jak już się rozsypują.

Obrazek

Justynko (jdz)! Po głównych drogach już wcześniej jeździły pługi, ale u nas na ulicy pojawiły się po raz pierwszy, choć powinny wcześniej... Zaliczyłam już 4 odśnieżania, a kołderka puchowa ma jakieś 40 cm. A od jutra ma przybywać śniegu...
Aniu (czar_na)! U nas Eugeniusz musiałby sie mocniej przyłożyć, bo mamy - połatany, bo połatany - ale asfalt. Ale bardzo się stara by łopatowa (czyli ja) nie wyszła z formy lub choćby się nudziła ;:224 Cieszę się, że Ci się podoba karmnik. Nieco go zmodyfikowałam, to jest nawierciłam otwory po bokach i wkręciłam 2 haczyki. Zawsze miałam problem z wieszaniem kulek, bo u mnie nie ma odpowiednio dużych drzew. Kupiłam zatem taką sprężynkę w ogrodniczym. Tanie i się sprawdza! Co do róż - będę czytać i jak coś znajdę dam znać.

Obrazek

Stasiu (skorpion811-51)! Plantem un Blomen, jak i innym różom obcięłąm pączki, jak zapowiadali pierwsze śniegi. Ale ona się uparłą i zakwitła. A pod śniegiem rośnie jakkby nigdy nic...

Obrazek

Ewo (ewamaj66)! Zdecydowanie wolę szczelne okna. Doskonale pamiętam zimny korytarz i WC w moim rodzinnym domu. Wystarczą mi takie mroźne rusunki na oknach dachowych. O innych nie marzę. O soplach także, bo jak zerwie rynnę, to ja muszę się tym marwić.
Kasiu (oxalis)! Cieszę się, że jesteś. Gdy znalazłam Twój wątek i zobaczyłam mury Żeroma to mi się zrobiło ciepło koło serca. Narzekaliśmy na szkołę, ale wróciłabym do niej choćby jutro... Czy byłaś na ostatnim zjeździe? To faktycznie Skrzyczne. Zima jak widzisz u nas solidna. Jak zawsze zresztą. Moja Mama, która mieszka w Bielsku, dziwi się nierzadko, o jakim śniegu ja mówię. U Was go w ogóle nie ma, a u nas ;:oj A to tylko 20 km. Pamiętam jak jeździłam do szkoły. Bielszczanie w nikich butach, wiosnennych kurtkach, a my - jakbyśmy przyjechali z Syberii. Ale kocham tą moją Alaskę!

Obrazek

Justyna (klarysa)! Ależ proszę ;:196 Machanie łopatą nie jest za fajne, ale za to mam darmową siłownię i to na świeżym powietrzu!
Dorotko (Keetee)! Karmnik jak zobaczyłam to po prostu kupiłam. Mimo, iż w planach go nie miałam. Ale dotyczasowy wylądował na balkonie, a prze domem mam apartamentowiec :;230 Dzięki za komplementy co do zdjęć ;:196
Teresko! Bo zima jest piękna....

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

SŁODKA :wit
To nie jest w porządku ;:185 Już masz poidełko /ja nie :( /,2 wiszące karmniki / - / i jeszcze jeżówkę,
której też nie mam.Coś z tym trzeba zrobić :!:
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Fotki prima sort ;:333
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu przepiękne zdjęcia, uwielbiam oglądać takie fotki roślin z bliska, wtedy można zauważyć o wiele więcej szczegółów niż w naturze , a Twoje są naprawdę piękne ;:138
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Anka miej litość kobieto,ale dajesz po ślepiach tymi fotami ;:oj ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zima pomieszana z latem.......całkiem nieżle wygląda. :uszy
Idę podpalić kominek, bo zimno... ;:303
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aniu wspaniałe zimowe widoki - masz okolicę jak z bajki. Pięęęknie.
Fotki kwiatów świetne- kolory bardzo prawdziwe.
A karmnik jet boski - też bym taki chciała. :D
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu, dzięki za szyszkową fotkę jodły koreańskiej, wiem, że są różowe latem bo ma ją u nas jedna z działkowiczek.
Gdy spływa po nich żywica, to tak jakby stearyna ze świecy w kandelabrze, pięknie to wygląda.
Cieplutki, słoneczny nachyłek i fioletowy rozwar skąpane w blasku słońca i zaraz mi cieplej ;:306
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ja tam mieszać nie będę ? dla wygody... A co mi z tego wyjdzie ? zobaczymy.

Fotki zwinek niesamowite. Ptaszki również cudne. U mnie niestety nie mają one łatwego życia ? pełno w okolicy zdziczałych kotów, które chętnie na nie polują ? zabijają i potem nawet nie zjadają, tylko porzucają... Widziałem już zagryzione kosy czy szpaki... Smutny widok...

Pozdrawiam!
LOKI
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Piękne zdjęcie jodły pod śniegiem.
A tak w ogóle to dziś około 9. przy Orlim Gnieździe przeżyłam -14 w półbucikach, bo kozaczki zostawiłam w bagażniku ;:223. Zostawiłam w samochodzie butelkę z mineralną. Nie rozmarzła aż do Bielska.
Ale pięknie było. Śnieg skrzył się niebywale. W cudnym miejscu mieszkasz.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Machanie łopatą nie jest za fajne, ale za to mam darmową siłownię i to na świeżym powietrzu!

Ania, rozbrajasz mnie swoim dowcipem :;230
Oby nie napadało u Ciebie zbyt dużo śniegu, trzymam kciuki. ;:168
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :wink: to Ty masz już sporo śniegu ;:oj
U mnie na razie nie było okazji do ćwiczeń przy odśnieżaniu. :uszy
Fajne fotki ;:138
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak na razie okazja do odśnieżania była tylko jedna, ale trafiło na m. :D
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Ja też w piątek polazłem do Parku i narobiłem zdjęć.Doszedłem do wniosku, że zima jednak jest piękna.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”