Ogród w dolinie część 3
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 3
Aniu, na twoich zdjęciach nawet zima mi się podoba 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Magdo (mig 131)! Dziękuję

Asiu (asia2)! To, że zaczął się weekend to kwestia zasadnicza, by nie powiedzieć podstawowa. Co prawda me nastoletnie dziecko zafundowało mi pobudkę o 5 rano, bo z kolegami wybrała się do Krakowa, ale po śniadaniu i spacerze w 15 stopniowym mrozie wróciłam do łóżeczka i nadrobiłam zaległości z całego tygodnia i nie tylko... Przez okno świat dziś wygląda pięknie. Jest bialusieńko i słonecznie

Iwono (iwona0042)!

Izo! Zamawiałaś widoki z Bezskidów i oto są. Zrobiło się słonecznie, to i góry było widać... Cieszę się, że Ci się podobają

Grażynko (kogra)! Jest magia. Dziś śnieg pięknie się skrzy - mróz i słońce. W domu ciepło, a wychodząc na spacery przeprosiłam się z rękawiczkami, które noszę niezwykle rzadko. Mróz ma jedną zasadniczą zaletę - jak jest, to nie pada śnieg. Martwiłabym się, gdyby nie było pierzynki, ale już zdążyła napadać. Jeden dzień przerwy od machania łopatę mi się przyda

Kubasia! I koniecznie trzeba je zobaczyć na własne oczy

Kasiu (robaczek_Poznań)! Nie znałam wcześniej opowieści. Ale jest trafna. Mieszkałam tu do 17 roku życia, potem miałam przerwę. Ale doskonale pamiętam te inne 'uroki' zimy. A uczucia, jakie bohater opowieści żywił do odśnieżającego drogę, nie są mi obce. Do dziś moje dziecko wspomina, jak mama z okrzykiem nie nadającym się do powtórzenia pobiegła tylko w na szybko wciągniętych śniegowcach gonić pług śnieżny

Majeczko (majka411)! W zasadzie na wszystkie okazję się zabezpieczam i sama także kupuje sobi prezent. Lubię niespodzianki, ale w tym przypadku mam pewność, że na 100% 'dostanę' coś o czym marzę lub czego niezbędnie potrzebuję. Polecam metodę! A pierzynka juz jest znowu grubsza...
Stasiu (stasia_ogrod)! Widoki bieżace będę przeplatać ze wspomnieniami lata. Nie martw się

Justynko (jdz)! Po głównych drogach już wcześniej jeździły pługi, ale u nas na ulicy pojawiły się po raz pierwszy, choć powinny wcześniej... Zaliczyłam już 4 odśnieżania, a kołderka puchowa ma jakieś 40 cm. A od jutra ma przybywać śniegu...
Aniu (czar_na)! U nas Eugeniusz musiałby sie mocniej przyłożyć, bo mamy - połatany, bo połatany - ale asfalt. Ale bardzo się stara by łopatowa (czyli ja) nie wyszła z formy lub choćby się nudziła

Stasiu (skorpion811-51)! Plantem un Blomen, jak i innym różom obcięłąm pączki, jak zapowiadali pierwsze śniegi. Ale ona się uparłą i zakwitła. A pod śniegiem rośnie jakkby nigdy nic...

Ewo (ewamaj66)! Zdecydowanie wolę szczelne okna. Doskonale pamiętam zimny korytarz i WC w moim rodzinnym domu. Wystarczą mi takie mroźne rusunki na oknach dachowych. O innych nie marzę. O soplach także, bo jak zerwie rynnę, to ja muszę się tym marwić.
Kasiu (oxalis)! Cieszę się, że jesteś. Gdy znalazłam Twój wątek i zobaczyłam mury Żeroma to mi się zrobiło ciepło koło serca. Narzekaliśmy na szkołę, ale wróciłabym do niej choćby jutro... Czy byłaś na ostatnim zjeździe? To faktycznie Skrzyczne. Zima jak widzisz u nas solidna. Jak zawsze zresztą. Moja Mama, która mieszka w Bielsku, dziwi się nierzadko, o jakim śniegu ja mówię. U Was go w ogóle nie ma, a u nas

Justyna (klarysa)! Ależ proszę

Dorotko (Keetee)! Karmnik jak zobaczyłam to po prostu kupiłam. Mimo, iż w planach go nie miałam. Ale dotyczasowy wylądował na balkonie, a prze domem mam apartamentowiec

Teresko! Bo zima jest piękna....

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
SŁODKA
To nie jest w porządku
Już masz poidełko /ja nie
/,2 wiszące karmniki / - / i jeszcze jeżówkę,
której też nie mam.Coś z tym trzeba zrobić
Pozdrowienia,
Sławek

To nie jest w porządku

której też nie mam.Coś z tym trzeba zrobić

Pozdrowienia,
Sławek
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Fotki prima sort 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu przepiękne zdjęcia, uwielbiam oglądać takie fotki roślin z bliska, wtedy można zauważyć o wiele więcej szczegółów niż w naturze , a Twoje są naprawdę piękne 

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Anka miej litość kobieto,ale dajesz po ślepiach tymi fotami

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zima pomieszana z latem.......całkiem nieżle wygląda.
Idę podpalić kominek, bo zimno...

Idę podpalić kominek, bo zimno...

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Aniu wspaniałe zimowe widoki - masz okolicę jak z bajki. Pięęęknie.
Fotki kwiatów świetne- kolory bardzo prawdziwe.
A karmnik jet boski - też bym taki chciała.
Fotki kwiatów świetne- kolory bardzo prawdziwe.
A karmnik jet boski - też bym taki chciała.

Pozdrawiam Ida
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, dzięki za szyszkową fotkę jodły koreańskiej, wiem, że są różowe latem bo ma ją u nas jedna z działkowiczek.
Gdy spływa po nich żywica, to tak jakby stearyna ze świecy w kandelabrze, pięknie to wygląda.
Cieplutki, słoneczny nachyłek i fioletowy rozwar skąpane w blasku słońca i zaraz mi cieplej
Gdy spływa po nich żywica, to tak jakby stearyna ze świecy w kandelabrze, pięknie to wygląda.
Cieplutki, słoneczny nachyłek i fioletowy rozwar skąpane w blasku słońca i zaraz mi cieplej

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Ja tam mieszać nie będę ? dla wygody... A co mi z tego wyjdzie ? zobaczymy.
Fotki zwinek niesamowite. Ptaszki również cudne. U mnie niestety nie mają one łatwego życia ? pełno w okolicy zdziczałych kotów, które chętnie na nie polują ? zabijają i potem nawet nie zjadają, tylko porzucają... Widziałem już zagryzione kosy czy szpaki... Smutny widok...
Pozdrawiam!
LOKI
Fotki zwinek niesamowite. Ptaszki również cudne. U mnie niestety nie mają one łatwego życia ? pełno w okolicy zdziczałych kotów, które chętnie na nie polują ? zabijają i potem nawet nie zjadają, tylko porzucają... Widziałem już zagryzione kosy czy szpaki... Smutny widok...
Pozdrawiam!
LOKI
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Piękne zdjęcie jodły pod śniegiem.
A tak w ogóle to dziś około 9. przy Orlim Gnieździe przeżyłam -14 w półbucikach, bo kozaczki zostawiłam w bagażniku
. Zostawiłam w samochodzie butelkę z mineralną. Nie rozmarzła aż do Bielska.
Ale pięknie było. Śnieg skrzył się niebywale. W cudnym miejscu mieszkasz.
A tak w ogóle to dziś około 9. przy Orlim Gnieździe przeżyłam -14 w półbucikach, bo kozaczki zostawiłam w bagażniku

Ale pięknie było. Śnieg skrzył się niebywale. W cudnym miejscu mieszkasz.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Machanie łopatą nie jest za fajne, ale za to mam darmową siłownię i to na świeżym powietrzu!
Ania, rozbrajasz mnie swoim dowcipem

Oby nie napadało u Ciebie zbyt dużo śniegu, trzymam kciuki.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
to Ty masz już sporo śniegu
U mnie na razie nie było okazji do ćwiczeń przy odśnieżaniu.
Fajne fotki

U mnie na razie nie było okazji do ćwiczeń przy odśnieżaniu.

Fajne fotki

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak na razie okazja do odśnieżania była tylko jedna, ale trafiło na m. 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja też w piątek polazłem do Parku i narobiłem zdjęć.Doszedłem do wniosku, że zima jednak jest piękna.