A tak z innej beczki - w jakiej części świętokrzyskiego mieszkasz ???
Moje zacisze - miaaa
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mieszkam w Morawicy 
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- miaaa

- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko a ja częściowo w Kielcach ( 2/3 tygodnia ;) ) i częściowo w moich starachowickich stronach ;)
Reszta fotek:
Rhododendron Catawbiense Grandiflorum (tu - podziękowania dla Isi za pomoc w identyfikacji
)

Rojniki

nowa hortensja

lilia w pączkach

roślinka, która jest u nas od zawsze - tylko nazwy nie znam ;) - pomóżcie

i kilka widoków ogólnych ;)

Reszta fotek:
Rhododendron Catawbiense Grandiflorum (tu - podziękowania dla Isi za pomoc w identyfikacji

Rojniki

nowa hortensja

lilia w pączkach

roślinka, która jest u nas od zawsze - tylko nazwy nie znam ;) - pomóżcie

i kilka widoków ogólnych ;)

-
bożena170365
- 500p

- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Cześć Dorotko. Jutro wolne więc mam czas wpaść do znajomych. Ślicznie się u Ciebie zrobiło, kolorowo, gazanie cudne u mnie jeszcze nie mają właściwych liści do kwiatów im jeszcze daleko. Pytałaś o specjał z owocu pigwowca jest procentowy jeżeli jesteś zainteresowana przepisem to daj znać. Prześlę Ci na pw ;:8
Pozdrawiam cieplutko
aha ta bylinka o którą pytałaś to rogownica
Pozdrawiam cieplutko
aha ta bylinka o którą pytałaś to rogownica
Zapraszam na spacerek po moim ogródku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=13523" onclick="window.open(this.href);return false;
Arleta:))
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=13523" onclick="window.open(this.href);return false;
Arleta:))
- miaaa

Arleto fajnie, że wpadłaś do mnie na odwiedzinki
Gazania taka duża, bo kupiłam ją juz z pączkami prosto ze szklarni - dziś okazało się , że mam 2 kolorki ;) Pewnie, że jestem zainteresowana przepisem - poproszę na PW :P z góry dzięki :P
Dziewczyny (Arleto, Isiu) dziękuję za pomoc w identyfikacji rogownicy ;)
Kolejna odsłona mojego zacisza :P
pierwszy mak - jeszcze w "nausznikach"
i reszta

Róże, które lada dzień się pokażą ;)

juka ogrodowa, szykująca się do kwitnienia i goździki

irysy

kostrzewa sina która wreszcie nabrała właściwego koloru, obok rozchodnik ostry

tajemnicza roślinka - babcia wysiała i popikowała - zna ktoś może jej nazwę ???

na koniec - bratki ;)

Dziewczyny (Arleto, Isiu) dziękuję za pomoc w identyfikacji rogownicy ;)
Kolejna odsłona mojego zacisza :P
pierwszy mak - jeszcze w "nausznikach"
i reszta

Róże, które lada dzień się pokażą ;)

juka ogrodowa, szykująca się do kwitnienia i goździki

irysy

kostrzewa sina która wreszcie nabrała właściwego koloru, obok rozchodnik ostry

tajemnicza roślinka - babcia wysiała i popikowała - zna ktoś może jej nazwę ???

na koniec - bratki ;)

- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy ta tajemnicza roślina to nie jest przypadkiem dziwaczek?
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
Grzegorz B
Cześć Dorocia
Widzę, że u Ciebie na metrach nie ma monotoni, widzę, wiele barwnych akcentów i to takich bardzo intensywnych. Widzę, że masz gazanie, u mnie też się znalazły, ale ja w tym udziału nie brałem, sam się zdziwiłem skąd to się wzięło, widać w ogrodzie jest konkurencja, ale to pewnie dlatego, że i mnie tam mniej a trzeba wszystkiego dopilnować
Bardzo ładny ten clematis, taki intensywny fiolet super się prezentuje, również gożdziki mają super barwe i juka będzie zaraz kwitnąć, u mnie są dwie, ale kwitnąć już drugi rok z kolei nie będą, podobno po trzech, czterech latach zaczynają to jeszcze mają czas. Róże już kwitną i maki, maki jak dla mnie są takie rustykalne, ale nie piszę tego w negatywnym znaczeniu wręcz przeciwnie, o to właśnie chodzi. Irysy super, a ta nieznana roślina to też obstawiam, że dziwaki. Dorcia ale u Ciebie rojników, one mają drenaż 
Widzę, że u Ciebie na metrach nie ma monotoni, widzę, wiele barwnych akcentów i to takich bardzo intensywnych. Widzę, że masz gazanie, u mnie też się znalazły, ale ja w tym udziału nie brałem, sam się zdziwiłem skąd to się wzięło, widać w ogrodzie jest konkurencja, ale to pewnie dlatego, że i mnie tam mniej a trzeba wszystkiego dopilnować
- miaaa

Dorotko , Grzesiu, Wiolu , Zuziu - miło Was gościć
Dorotko ta roślinka to rzeczywiście dziwaczek 8) Dziękuję ( także Grzesiowi i Zuzi) za pomoc w identyfikacji
Grzesiu ja też uwielbiam maki , szkoda tylko, że są tak nietrwałe - cały rok czekam aż zakwitną - później kwitną góra tydzień - no ale... dla samego widoku warto czekać
poza tym są takie polskie, wiejskie
chociaż gorącą patriotką nie jestem - coś w nich jest
tak samo uwielbiam bratki 8)
Rojników mam chyba z 6 - 7 gatunków, właśnie dokupiłam ostatnio pajęczynowaty i 'Pruchonice'. One nie maja drenażu jako takiego - po prostu ziemia jest piaszczysta
Pokażę Wam kilka fotek z zeszłego tygodnia (z braku czasu nie zdążyłam zrobić tego wcześniej
)
Królowe ogrodu - różyczki

W tym roku z różami mam sajgon - walczę ( nieustannie) z mszycą, skoczkiem różanym, a ostatnio zauważyłam czarne plamki - plamistość czarna - miniaturka zgubiła wszystkie liski
Poza tym na pnącej pojawiła się jakaś pleśń
i jak tu mieć cierpliwość
Gdyby ktoś miał sprawdzone rady lub miał podobne problemy - bardzo bym była wdzięczna za rady ;)
piwonia

rumianek

wiciokrzew

Dorotko ta roślinka to rzeczywiście dziwaczek 8) Dziękuję ( także Grzesiowi i Zuzi) za pomoc w identyfikacji
Grzesiu ja też uwielbiam maki , szkoda tylko, że są tak nietrwałe - cały rok czekam aż zakwitną - później kwitną góra tydzień - no ale... dla samego widoku warto czekać
Rojników mam chyba z 6 - 7 gatunków, właśnie dokupiłam ostatnio pajęczynowaty i 'Pruchonice'. One nie maja drenażu jako takiego - po prostu ziemia jest piaszczysta
Pokażę Wam kilka fotek z zeszłego tygodnia (z braku czasu nie zdążyłam zrobić tego wcześniej
Królowe ogrodu - różyczki

W tym roku z różami mam sajgon - walczę ( nieustannie) z mszycą, skoczkiem różanym, a ostatnio zauważyłam czarne plamki - plamistość czarna - miniaturka zgubiła wszystkie liski
piwonia

rumianek

wiciokrzew