Ogród-moja obsesja
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród-moja obsesja
A ja myślałam że to będzie jeden busz, a Ty masz lepszy porządek niż ja która nigdzie nie wyjeżdżała. I sombrerki jeszcze kwitną. Czy ta ciemno czerwona to malwa ? a to żółte z takim pręcikiem ? Ciemiernik kwitnie jak u mnie ten od Lidzi. Czy ostatni to jest tojad?
Piękna prezentacja i datura doczekała swojej pani!
Piękna prezentacja i datura doczekała swojej pani!
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu po tak długiej nieobecności to masz porządek jak w wojsku,chyba zostawiłaś liścik chwastom z pogróżkami
ale ostropest bomba i cała reszta,szałwia trójbarwna na koniec daje popis,nawet malwy czekały na Ciebie,jeszcze będzie ciepło i kwiaty zdążą nacieszyć się Tobą a Ty nimi 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Maseczko, Marysiu Mar Trochę chwastów było, ale pojedyncze bardzo rozrośnięte,więc szybko się z częścią przed prezentacją uporałam.
Poza tym M dosyć dbał o działkę, kosił i zbierał pożytki.
Masko Ciemno czerwona to malwa, żółty z pręcikiem to wiesiołek co rośnie byle gdzie na polach, jest dwuletni, wysoki do 1,5m. Tojad to ten niebieski przed wiesiołkiem.Myślałam, że datura nie zakwitnie bo słabo rosła, a ona zrobiła mi niespodziankę,

Masko Ciemno czerwona to malwa, żółty z pręcikiem to wiesiołek co rośnie byle gdzie na polach, jest dwuletni, wysoki do 1,5m. Tojad to ten niebieski przed wiesiołkiem.Myślałam, że datura nie zakwitnie bo słabo rosła, a ona zrobiła mi niespodziankę,

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja widzę, że Twoja galtonia ma taki sam spóżniony zapłon jak u Mnie .Moja dopiero zbiera się do kwitnienia.
A semperków nie widać.
Co to takie ładne pod topinamburami?
A semperków nie widać.
Co to takie ładne pod topinamburami?
- delosperma
Jurku chodzi Ci o to białe, to nie galtonia tylko ostróżeczka ogrodowa jednoroczna.
Semperki będzie widać zaraz po mrozach
, które unicestwią tego dzikiego, ale pięknego lokatora .
A to różowe pod topinamburami to szałwia trójbarwna jednoroczna. Wszędzie jej pełno, widać na ogólnych zdjęciach takie plamy różowe i ciemnoniebieskie, jest jeszcze biała, ale latoś słabo obrodziła i nie rzuca się na oczy. Sieje się co roku sama i obdzielam nią wszystkich, chociaż niektórzy bronią się już recami i nogoma. Jak chcesz, to podeślę Ci nasiona, roślina jest uniwersalna, zatyka wszystkie dziury
Semperki będzie widać zaraz po mrozach

A to różowe pod topinamburami to szałwia trójbarwna jednoroczna. Wszędzie jej pełno, widać na ogólnych zdjęciach takie plamy różowe i ciemnoniebieskie, jest jeszcze biała, ale latoś słabo obrodziła i nie rzuca się na oczy. Sieje się co roku sama i obdzielam nią wszystkich, chociaż niektórzy bronią się już recami i nogoma. Jak chcesz, to podeślę Ci nasiona, roślina jest uniwersalna, zatyka wszystkie dziury

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jutro z rana muszę zobaczyć czy z moimi ciemiernikami coś się dzieje tj czy zaczynają kwitnąć
Marysiu,sliczne zdjęcia...Super.

Marysiu,sliczne zdjęcia...Super.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Ojejejejjejjeee, istny zawrót głowy. Kolorowo, nastrojowo i sentymentalnie. Miło ogląda sie takie fotki ze spotkań, widać, że FO żyje także w rzeczywistym wymiarze
.
Zdjęcia ogrodu takie ciepłe, aż nie chce się wierzyć, że zaraz wszystko ściśnie przymrozek.

Zdjęcia ogrodu takie ciepłe, aż nie chce się wierzyć, że zaraz wszystko ściśnie przymrozek.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
Marysiu ten ostropest plamisty zakwitł ci kiedyś
On jest wieloletni

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- delosperma
Witam Stokrotko, chyba ten kolorowy zawrót głowy dzisiaj trochę zmarniał, u mnie mróz -5, zaraz lecę sprawdzać.
Emko ostropest jest jednoroczny, zebrałam nasionka , ale nie jestem pewna, czy są dojrzałe. Widziałam kiedyś w sklepie nasiennym, a moje pochodziły ze sklepu zielarskiego, bo to roślina lecznicza.

Emko ostropest jest jednoroczny, zebrałam nasionka , ale nie jestem pewna, czy są dojrzałe. Widziałam kiedyś w sklepie nasiennym, a moje pochodziły ze sklepu zielarskiego, bo to roślina lecznicza.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu zaglądam z rana tylko na chwilę, bo zaraz pędzę na działkę, rano miałam 0 stopni na czwartym piętrze, więc przy gruncie musiało nieźle przymrozić. Po powrocie dokładnie przestudiuję zdjęcia, bo są przepiękne. Dziękuję za umieszczenie mojej podobizny ze spotkania w Bielsku.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Marysiu, pięknie u Ciebie. Zawsze zazdraszczam tych spotkań miłośników kwiatów
cudowne...
Kwiaty masz piekne, biała datura... cudna! O chy\ryzantemkach nie wspomnę- moje ulubione o tej porze roku...

Kwiaty masz piekne, biała datura... cudna! O chy\ryzantemkach nie wspomnę- moje ulubione o tej porze roku...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu musiało w końcu przymrozić toż to połowa prawie października. Właściwie to dopiero teraz zacznie się babie lato!
Miłego piątku! Ja dzisiaj idę na sympatyczną imprezkę. Imieniny mojej przyjaciółki.
Miłego piątku! Ja dzisiaj idę na sympatyczną imprezkę. Imieniny mojej przyjaciółki.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu dopiero teraz na spokojnie przejrzałam zdjęcia. Wszędzie porządek jakbyś nigdzie nie wyjeżdżała. Kwiaty piękne, szczególnie szałwia trójbarwna, złocień i malwa. Czy przymrozek bardzo dał się we znaki Twoim roślinom 
Miłej niedzieli życzę

Miłej niedzieli życzę

- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
No u mnie też ostatnio dwie noce przymrozków były. Większych szkód na szczęście nie ma, no może oprócz kilku róż, których kwiatki jakby posmutniały
.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Ciekawe,kolorowe roślinki pokazane na ładnych fotkach.Pozdrawiam