Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

A ja myślałam że to będzie jeden busz, a Ty masz lepszy porządek niż ja która nigdzie nie wyjeżdżała. I sombrerki jeszcze kwitną. Czy ta ciemno czerwona to malwa ? a to żółte z takim pręcikiem ? Ciemiernik kwitnie jak u mnie ten od Lidzi. Czy ostatni to jest tojad?
Piękna prezentacja i datura doczekała swojej pani!
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu po tak długiej nieobecności to masz porządek jak w wojsku,chyba zostawiłaś liścik chwastom z pogróżkami :;230 ale ostropest bomba i cała reszta,szałwia trójbarwna na koniec daje popis,nawet malwy czekały na Ciebie,jeszcze będzie ciepło i kwiaty zdążą nacieszyć się Tobą a Ty nimi ;:3
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Maseczko, Marysiu Mar Trochę chwastów było, ale pojedyncze bardzo rozrośnięte,więc szybko się z częścią przed prezentacją uporałam. :;230 Poza tym M dosyć dbał o działkę, kosił i zbierał pożytki.
Masko Ciemno czerwona to malwa, żółty z pręcikiem to wiesiołek co rośnie byle gdzie na polach, jest dwuletni, wysoki do 1,5m. Tojad to ten niebieski przed wiesiołkiem.Myślałam, że datura nie zakwitnie bo słabo rosła, a ona zrobiła mi niespodziankę, ;:oj
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Ja widzę, że Twoja galtonia ma taki sam spóżniony zapłon jak u Mnie .Moja dopiero zbiera się do kwitnienia.
A semperków nie widać.
Co to takie ładne pod topinamburami?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku chodzi Ci o to białe, to nie galtonia tylko ostróżeczka ogrodowa jednoroczna.
Semperki będzie widać zaraz po mrozach :;230, które unicestwią tego dzikiego, ale pięknego lokatora .
A to różowe pod topinamburami to szałwia trójbarwna jednoroczna. Wszędzie jej pełno, widać na ogólnych zdjęciach takie plamy różowe i ciemnoniebieskie, jest jeszcze biała, ale latoś słabo obrodziła i nie rzuca się na oczy. Sieje się co roku sama i obdzielam nią wszystkich, chociaż niektórzy bronią się już recami i nogoma. Jak chcesz, to podeślę Ci nasiona, roślina jest uniwersalna, zatyka wszystkie dziury ;:171
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jutro z rana muszę zobaczyć czy z moimi ciemiernikami coś się dzieje tj czy zaczynają kwitnąć ;:oj
Marysiu,sliczne zdjęcia...Super.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Ojejejejjejjeee, istny zawrót głowy. Kolorowo, nastrojowo i sentymentalnie. Miło ogląda sie takie fotki ze spotkań, widać, że FO żyje także w rzeczywistym wymiarze :D.
Zdjęcia ogrodu takie ciepłe, aż nie chce się wierzyć, że zaraz wszystko ściśnie przymrozek.

:wit
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Marysiu ten ostropest plamisty zakwitł ci kiedyś :?: :?: On jest wieloletni :?: :?:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Stokrotko, chyba ten kolorowy zawrót głowy dzisiaj trochę zmarniał, u mnie mróz -5, zaraz lecę sprawdzać. ;:202

Emko ostropest jest jednoroczny, zebrałam nasionka , ale nie jestem pewna, czy są dojrzałe. Widziałam kiedyś w sklepie nasiennym, a moje pochodziły ze sklepu zielarskiego, bo to roślina lecznicza.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu zaglądam z rana tylko na chwilę, bo zaraz pędzę na działkę, rano miałam 0 stopni na czwartym piętrze, więc przy gruncie musiało nieźle przymrozić. Po powrocie dokładnie przestudiuję zdjęcia, bo są przepiękne. Dziękuję za umieszczenie mojej podobizny ze spotkania w Bielsku.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marysiu, pięknie u Ciebie. Zawsze zazdraszczam tych spotkań miłośników kwiatów :) cudowne...

Kwiaty masz piekne, biała datura... cudna! O chy\ryzantemkach nie wspomnę- moje ulubione o tej porze roku...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu musiało w końcu przymrozić toż to połowa prawie października. Właściwie to dopiero teraz zacznie się babie lato!
Miłego piątku! Ja dzisiaj idę na sympatyczną imprezkę. Imieniny mojej przyjaciółki.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu dopiero teraz na spokojnie przejrzałam zdjęcia. Wszędzie porządek jakbyś nigdzie nie wyjeżdżała. Kwiaty piękne, szczególnie szałwia trójbarwna, złocień i malwa. Czy przymrozek bardzo dał się we znaki Twoim roślinom :?:
Miłej niedzieli życzę ;:196
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

No u mnie też ostatnio dwie noce przymrozków były. Większych szkód na szczęście nie ma, no może oprócz kilku róż, których kwiatki jakby posmutniały :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Ciekawe,kolorowe roślinki pokazane na ładnych fotkach.Pozdrawiam :wit
Zablokowany