Piękne zakole z marcinków zrobiłaś, będzie widowiskowo, jak jeszcze bardziej się rozrosną, berberys ładnie się wybarwił.
Promyczkowy przed ogródek
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Promyczkowy przed ogródek
Sylwio witaj.
Piękne zakole z marcinków zrobiłaś, będzie widowiskowo, jak jeszcze bardziej się rozrosną, berberys ładnie się wybarwił.
, a pomocnica Twoja bardzo zdolna. 
- promyk
- 200p

- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolu tak i ja też już w końcu to zrozumiałam dzięki obecności na forum że ogólny plan jest podstawą w tworzeniu ogrodu, wyznaczanie sobie poszczególnych rabat i wtedy od razu lepiej widać co i gdzie posadzić a nie tak jak ja do tej pory sadziłam tak przypadkowo, teraz jest troszkę czasami problem z dopasowaniem reszty roślin ale przecież zawszę mogę liczyć na Wasze porady. Odkąd zaczęłam skupiać się na tworzeniu pojedynczych rabata w końcu i ja zauważam postępy w moim ogrodzie i zaczyna się robić coraz ładniej...
ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną
i chciałabym już i teraz...
Leokadio witam Cię w moim skromnym przed ogródku... tak zapału u mnie nie brak tylko jak to u strzelców bywa to jest to trochę słomiany zapał.... bo czasem nachodzą momenty zwątpienia, ale wystarczy że pospaceruję po forum i już od razu wracają chęci a momenty w których kwitną własnoręcznie posadzone roślinki... bezcenne...
Tajeczko ja też liczę na to że się szybko rozrosną i w końcu będzie widoczny efekt no i coś do podziału, bo jak na razie to z tym krucho, a jeszcze od Joli dostałam inne kolorki, które w innym miejscu posadziłam niech się rozrastają bo tak mi się marzy cały ogród z kwitnącymi marcinkami i innymi jesiennymi kwiatami które dodają tyle ciepła w te jesienne dni.
A pomocnica moja.... no cóż też mi się wydaję że mała zdolniacha z niej
i oczywiście towarzyszy mi przy każdej pracy w ogrodzie...ale czym skorupka za młodu nasiąknie.... nawet ostatnio jak sadziłam lilie i troszkę złotka krowiego w dołeczek wrzucałam to dzielnie przy mnie stała mimo niemiłego zapaszku..
A to zdjęcie mojej kolejnej rabaty w przyszłości będzie trochę zmodyfikowana bo chciałabym mieć tam taką studzienkę ozdobną z klinkieru i już nawet sobie sama wykopałam dołek na fundament, no ale mi M zakopał
i tam gdzie teraz rośnie cyprysik sznurkowy ma być taka mała rabatka z bylinkami wieloletnimi....
-- 4 paź 2012, o 10:05 --

Leokadio witam Cię w moim skromnym przed ogródku... tak zapału u mnie nie brak tylko jak to u strzelców bywa to jest to trochę słomiany zapał.... bo czasem nachodzą momenty zwątpienia, ale wystarczy że pospaceruję po forum i już od razu wracają chęci a momenty w których kwitną własnoręcznie posadzone roślinki... bezcenne...
Tajeczko ja też liczę na to że się szybko rozrosną i w końcu będzie widoczny efekt no i coś do podziału, bo jak na razie to z tym krucho, a jeszcze od Joli dostałam inne kolorki, które w innym miejscu posadziłam niech się rozrastają bo tak mi się marzy cały ogród z kwitnącymi marcinkami i innymi jesiennymi kwiatami które dodają tyle ciepła w te jesienne dni.
A pomocnica moja.... no cóż też mi się wydaję że mała zdolniacha z niej
A to zdjęcie mojej kolejnej rabaty w przyszłości będzie trochę zmodyfikowana bo chciałabym mieć tam taką studzienkę ozdobną z klinkieru i już nawet sobie sama wykopałam dołek na fundament, no ale mi M zakopał
-- 4 paź 2012, o 10:05 --

Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
hih ja też strzelec i wiem co o tym
ale ładna rabatka 
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Sylwia odpowiem na Twoje pytanie tutaj, te roślinki które dostałam od Tadzia to zostawię w tunelu, ale je zadołuję i lekko przykryję włókniną jak będą duże mrozy i nic nie powinno im się stać, tak przez ostatnią zimę przechowałam paprocie w doniczkach, nie przeżyła tylko jedna którą podrył kret. Pokaż coś tam nowego ponasadzała.
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Sylwia a jak się nazywa ten mały świerk na zdjęciu z dołkami na cebule. Ma bardzo ładny zwarty pokrój. Duży będzie w przyszłości?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- promyk
- 200p

O widzisz Iwonko teraz już rozumię bo się tak zastanawiałam jak to w tunelu przecież tam też mróz.... a ja jednak zostanę przy garażu o ilę mnie M nie wygoni z tymi doniczkami....
A wczoraj byłam na kawcę u znajomej i wróciłam z takim podarunkiem...

cała skrzynka sadzonek,
To mój ostatni nabytek.... oczywiście nic już miałam nie kupować...
Irga szczepiona i nowy kolorek marcinka

i po posadzeniu jej od razu mi się rozjasniło co dosadzić do tej rabaty, że chyba jak M nie schowa mi kluczyków do samochodu to znowu pojadę coś dokupić.... ale trzeba być twardym i może uda mi się i nie pojadę chociaż już jak to pisze to sama z siebię się śmieję..... no nie to już jakaś choroba.... ogrodoholizm czy co?????
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
coraz ładniej - będę śledzić postępy 
- promyk
- 200p

Zosiu
u mnie... zapraszam, zapraszam i ja do Ciebie szybciutko zajrzałam ale tyle już u Ciebie stroniczek i piękności że to muszę na spokojnie poprzeglądać.... i po czytać, dobrze że teraz wieczory coraz dłuższe....
- promyk
- 200p

Witam Wszystkich w ten sobotni wieczór po pięknym dniu pewnie bardzo pracowitym dla nas wielu.... bo jak tu nie wykorzystać takich warunków pogodowych. Liście pograbione, pomidorki poszły już na kompostownik i truskaweczki też dosadzone, mam nadzieję że zima będzie dla nich łaskawsza niż w zeszłym roku...
a to obiecane zdjęcie tego mojego świerku to chyba taki zwykły choinkowy

i jeszcze trochę jesieni - marcinki

kolejne zdjęcie z początku tworzenia nowej rabaty.... ale finałowe to pewnie już w przyszłym roku... tyle mogę zdradzić że będzie to rabata z przewagą róż....

a to obiecane zdjęcie tego mojego świerku to chyba taki zwykły choinkowy

i jeszcze trochę jesieni - marcinki

kolejne zdjęcie z początku tworzenia nowej rabaty.... ale finałowe to pewnie już w przyszłym roku... tyle mogę zdradzić że będzie to rabata z przewagą róż....

- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
rabatka zapowiada się ciekawie, hehehe ogrodoholizm
też to mam
dobrze mieć znajomą z roślinkami
skoro ma wywalić, to pewnie lepiej niech da im szanse na życie u Ciebie 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Sylwiu , nie odwiedzałem Cię , bo nie wiedziałem , że masz już wątek
Nadrabiam zaległości , przejrzałem zdjęcia z tworzenia rabat . Sporo zrobione ,na wiosnę będą efekty bardziej widoczne. Betonu raczej nie zakopuj w ziemi, za jakiś czas pewnie znowu będziesz wykopywać go znowu.
Mogę się ,,dołożyć'' do rabat. Coś zawsze jest do zbycia przy mojej zasobności roślin.
( szkoda , że nie portfela)

Mogę się ,,dołożyć'' do rabat. Coś zawsze jest do zbycia przy mojej zasobności roślin.
- promyk
- 200p

a co do zakopywania betonu to mam nadzieję że nie będę musiała go z powrotem wykopywać, jak na razie jest to ostatnie miejsce w którym bym coś sadziła.... a z oferty chętnie skorzystam bo potrzeb dużo a kaski nie za specjalnie i może będę mogła czymś się odwdzięczyć
Tak Leokadio jeszcze trochę i będą tworzyły się jakieś kluby anonimowych ogrodoholików
stellkowy zawrót głowy

- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Sylwia czy ta róża ma taki kolor czy aparat go troche przekłamuje?
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Piękne powitanie , wielkie dzięki za różyczkę.
Czasy trudne , trzeba się wspomagać. Na kompost nie wyrzucam żadnych roślin. Początkujący nie muszą odwdzięczać się . Chętnie leczę ,,choroby'' chciejstwa.

Czasy trudne , trzeba się wspomagać. Na kompost nie wyrzucam żadnych roślin. Początkujący nie muszą odwdzięczać się . Chętnie leczę ,,choroby'' chciejstwa.
- promyk
- 200p

Iwonko może odrobinkę ale w realu też jest piękna i jaki zapach.... to taka z babcinego ogródka.... trochę ta zima dała jej w kość i długo się odradzała ale w końcu udało mi się ją wyprowadzić.... dokarmiałam ją gnojóweczką z pokrzywy i mlecza i trochę czosnkiem pryskałam no i taki mały sukcesik... mam nadzieję że po tej zimie będzie lepiej, jakbyś chciała to może udało by mi się skombinować jej sadzonki... o ile teściowa pozwoli.....
bo u niej rośnie taka już większa rozrośnięta którą ja kiedyś osobiście sadziłam i pewnie by się coś ukopało tylko on jest z tych dużych, dorasta do 3 m
Tadziu widzę że nie tylko leczysz nasze duszę pięknymi zdjęciami to jeszcze i nasze portfele... a w ścisłości naszych M, chętnie skorzystam z proponowanej terapii
Tadziu widzę że nie tylko leczysz nasze duszę pięknymi zdjęciami to jeszcze i nasze portfele... a w ścisłości naszych M, chętnie skorzystam z proponowanej terapii