Justynko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Kwiaty i kwiatki IwonkiD
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD
Dziękuję Dorotko
i zapraszam częściej 
Witaj Iwonko!
Ale CI ślicznie kwitną gerberki, no i ta pelargonia ma fantastyczny kolor 
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię Iwonko
/widzisz nie pomyliłem się tym razem/
Pięknie zaprezentowane,begonia,gerbery,sundavilla.U Ciebie jak zwykle kwieciście i kolorowo.
Pozdrawiam.
Pięknie zaprezentowane,begonia,gerbery,sundavilla.U Ciebie jak zwykle kwieciście i kolorowo.
Pozdrawiam.
-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne -
Iwona, czy można jeszcze pobierać z nich szczepki, bo moja chyba już nie przetrwa zimy, a szkoda by było całkiem stracić roślinkę 
- IkaD
- 1000p

Kasiu
dziękuję i miło mi ,ze Ci się podobają
Arku witam serdecznie
widzę...
i bardzo dziękuję za tyle miłych słów
Sylwio u mnie już 2 razy nie wyszły sadzonki białej sundavilli ale nadal próbuję więc jak najbardziej możesz próbować ukorzenić swoje ...życzę powodzenia
Arku witam serdecznie
Sylwio u mnie już 2 razy nie wyszły sadzonki białej sundavilli ale nadal próbuję więc jak najbardziej możesz próbować ukorzenić swoje ...życzę powodzenia
-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
dzięki
będę próbować 
- Karolina__

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
Iwonko, czy gerbery są wieloletnie? Czy chętnie kwitną w warunkach domowych?
- IkaD
- 1000p

Karolinko z tego co wiem to w naturze są to byliny jednak w naszym klimacie doniczkowe i nawet chętnie kwitną
Ja trzymam w domu na wschodnim albo poludniowym oknie ale trzeba często je wietrzyć i najlepiej, żeby stały w odstępach bo łatwo atakuje je mączniak czy inny grzyb ..kilka dni temu rozrobiłam w wiaderku Topsin i zanurzałam cały pióropusz liści do góry doniczką bo mimo doglądania to świństwo się przyplątało .
Ja trzymam w domu na wschodnim albo poludniowym oknie ale trzeba często je wietrzyć i najlepiej, żeby stały w odstępach bo łatwo atakuje je mączniak czy inny grzyb ..kilka dni temu rozrobiłam w wiaderku Topsin i zanurzałam cały pióropusz liści do góry doniczką bo mimo doglądania to świństwo się przyplątało .
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witam Cię Iwonko i w zachwyt popadam przyglądając się Twoim hibiskusom bo są naprawdę piękne.
Ewenementem chyba jest,żeby równocześnie zakwitło pięć kwiatów na jednym krzewie albo aż tak szczerze dane albo sprzyja im atmosfera Twego domu albo jedno i drugie?
Mnie zakwitły dwa na raz i ile było z tego powodu radochy.
Wydaje mi się,że kolorki tego-no nazwijmy go różowego mamy identyczne a różnica wynika prawdopodobnie i z pikseli i z oświetlenia ale jak na zdjęcia z komórki to przyznać trzeba,że są super
Pozdrawiam Cię serdecznie
Ewenementem chyba jest,żeby równocześnie zakwitło pięć kwiatów na jednym krzewie albo aż tak szczerze dane albo sprzyja im atmosfera Twego domu albo jedno i drugie?
Mnie zakwitły dwa na raz i ile było z tego powodu radochy.
Wydaje mi się,że kolorki tego-no nazwijmy go różowego mamy identyczne a różnica wynika prawdopodobnie i z pikseli i z oświetlenia ale jak na zdjęcia z komórki to przyznać trzeba,że są super
Pozdrawiam Cię serdecznie
- IkaD
- 1000p

Arku dziękuję Ci bardzo za tyle miłych słów
Ewenementem jest w ogóle to ,że nie zrzucił pączków po przyniesieniu do domu a 5 kwiatów jednocześnie to może zasługa wielkości krzaczka bo ten mój najmniejszy miewał juz po 4-5 pąków i to mocno nabrzmiałych ale niestety na dzień przed rozkwitem zrzucał 2-3 pąki i dopiero potem reszta pączków się otwierała.
Natomiast większy krzaczek biało-kremowego z bordowym środkiem miał ostatnio 3 kwiaty w pełnym rozkwicie a ten największy różowy uraczył mnie aż siedmioma kwiatami
szok przeżyłam widząc to rano kiedy podciągnęłam roletę [one stoją na południowym oknie i między roletą a szybą maja 35 cm miejsca]
Dodam,że albo jakaś mucha lub coś innego zapyliło mi te kwiaty bo po kazdym,który opadnie zostaje gugułka -gniazdo nasienne
ale kilka z nich sama odłamałam ,żeby nie osłabiać siły kwitnienia.Kiedy dojrzeją zbiorę nasionka 
Ewenementem jest w ogóle to ,że nie zrzucił pączków po przyniesieniu do domu a 5 kwiatów jednocześnie to może zasługa wielkości krzaczka bo ten mój najmniejszy miewał juz po 4-5 pąków i to mocno nabrzmiałych ale niestety na dzień przed rozkwitem zrzucał 2-3 pąki i dopiero potem reszta pączków się otwierała.
Natomiast większy krzaczek biało-kremowego z bordowym środkiem miał ostatnio 3 kwiaty w pełnym rozkwicie a ten największy różowy uraczył mnie aż siedmioma kwiatami
Dodam,że albo jakaś mucha lub coś innego zapyliło mi te kwiaty bo po kazdym,który opadnie zostaje gugułka -gniazdo nasienne
- IkaD
- 1000p

-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
Koleuski niesamowite mają kolory , i ile nowych piękności u Ciebie zamieszkało
Niech zdrowo rosną 
- AnnaAgnieszka
- 1000p

- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Ile nowości
Niech Ci wszystko pięknie rośnie 
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ale paczucha
Niech zdrowo rosną
Niech zdrowo rosną
Niech nowości zdrowo rosną:) Koleusy piękne, coraz bardziej zaczynają mi się podobać