30 - metrowe maleństwo
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 30 - metrowe maleństwo
Kochana moi rodzice mieszkaja 30 km od Zamoscia ,ja pochodze z Lublina , ale Twoje strony to i moje ,całe dzieciństwo tam spedziłąm
A i potem z dzieciakami ciągneło mnie do Zwierzyńca nad Stawy Echo....strasznie kocham wschód...tam sa jacys inni ludzie
bardzo mi bliscy
Wandziu miło mi, że tak piszesz
Po forumowym odwyku ciężko znów wejść w te trybiki wątków i postów... Prawie dwa najgorętsze letnie miesiące forumowych wiadomości i fotorelacji mnie ominęło... ale pocieszam się, że nacieszyłam swoje oczy na żywo dziką lub prawie dziką ( jak na dzisiejsze czasy...) przyrodą
Dorotko Zwierzyniec też bardzo lubię, zwłaszcza Bukową Górę i oczywiście Echo
Wiele jest pięknym miejsc na Roztoczu, na szczęście jeszcze nie tak obleganych jak inne Parki Narodowe. A ludzie... prości, pracowici, gościnni i o wielkim sercu.
Pamiętacie jeszcze moją liliową piękną ostróżkę? Rozsiała się i zakwitła, ale niestety nie powtórzyła swojej piękności... Właśnie zakwitła niebieska ostróżka, niepodobna niestety do matecznej
Pozostaje więc tylko podział starej rośliny na wiosnę...

Wierzba straciła wszystkie liście podczas mojej nieobecności... Co roku w sierpniu tak ma, jakaś rdza ją dopada i koniec... Teraz znów wypuszcza zdrowe listki, ale już nie będzie tak zielona i gęsta jak wcześniej... Nie mogę jej niczym pryskać, ponieważ rośnie nad oczkiem... Szkoda mi Albrechta czyli mojego karasia

Canny w gruncie już przekwitają i tworzą malutkie kasztanki:) Te, które posadziłam w donicy nie zakwitły wcale...

Załapałam się jeszcze na kilka mieczyków... większość wylądowała w wazonie

Dorotko Zwierzyniec też bardzo lubię, zwłaszcza Bukową Górę i oczywiście Echo
Pamiętacie jeszcze moją liliową piękną ostróżkę? Rozsiała się i zakwitła, ale niestety nie powtórzyła swojej piękności... Właśnie zakwitła niebieska ostróżka, niepodobna niestety do matecznej

Wierzba straciła wszystkie liście podczas mojej nieobecności... Co roku w sierpniu tak ma, jakaś rdza ją dopada i koniec... Teraz znów wypuszcza zdrowe listki, ale już nie będzie tak zielona i gęsta jak wcześniej... Nie mogę jej niczym pryskać, ponieważ rośnie nad oczkiem... Szkoda mi Albrechta czyli mojego karasia

Canny w gruncie już przekwitają i tworzą malutkie kasztanki:) Te, które posadziłam w donicy nie zakwitły wcale...

Załapałam się jeszcze na kilka mieczyków... większość wylądowała w wazonie

Bożka, nareszcie fotki maleństwa! Brakowało mi ich.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko moja wierzba też tak miała, a teraz jest zdrowa. Spryskaj ją wiosną miedzianem 
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ciekawe zdjęcie oryginalnych kasztanków canny,mieczyki równie urodne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bozuniu, gdzie wsiąkłaś?
Co nowego w mini? 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
No właśnie, coś z tą Bożenką się stało dziwnego, że ostatnio jakoś nie bywa...
Nie lubi już nas
Nie lubi już nas
Bardzo Was lubię!!! Ostatnio mało czasu mam na siedzenie na forum, zaglądam ukradkiem, ale nie udzielam się niestety... Mam tyle zaległości w waszych wątkach, że do wiosny chyba nie nadrobię
A w maleństwie już się robi jesiennie, jak u każdego. Obcinam przekwitłe kwiaty, zbieram opadające powoli listki i zerkam na nie już najczęściej przez okno, bo zimno przeszywa kości... I jak co roku planuję przesadzanie na wiosnę, może nawet teraz coś mi się uda, chociaż czasu brak... Długie wakacje miałam, więc w końcu trzeba było się wziąć do roboty...
A! I jeszcze się pochwalę
Zdałam egzamin zawodowy na technika architektury krajobrazu. Kolejny level zaliczony! I kolejny zawód wyuczony
Kasiu zerkałam co u Ciebie i jestem zachwycona nowościami, obiecuję dać upust swoim zachwytom w Twoim wątku, bo niewątpliwie się należy za kawał dobrej roboty
Wandziu wierzby nie pryskałam miedzianem, bo jest nad samym mini oczkiem z rybką, nie chcę jej zatruć... Obciachałam sporo i jakoś odżyła, rdzy nie widać. Na wiosnę ją potraktuję miedzianem, będę uważać.
Arkadius Mieczyki i canny już przekwitły, teraz czekam na usychanie liści i "wykopki"
A! I jeszcze się pochwalę
Kasiu zerkałam co u Ciebie i jestem zachwycona nowościami, obiecuję dać upust swoim zachwytom w Twoim wątku, bo niewątpliwie się należy za kawał dobrej roboty
Wandziu wierzby nie pryskałam miedzianem, bo jest nad samym mini oczkiem z rybką, nie chcę jej zatruć... Obciachałam sporo i jakoś odżyła, rdzy nie widać. Na wiosnę ją potraktuję miedzianem, będę uważać.
Arkadius Mieczyki i canny już przekwitły, teraz czekam na usychanie liści i "wykopki"
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bożko mi ta ostróżka się bardzo podoba
u mnie już tylko floksy kończą kwitnienie i marcinki szykują się na kwitnięcie
u mnie już tylko floksy kończą kwitnienie i marcinki szykują się na kwitnięcie
oj Bożka, zdałaś? no to wielkie gratulacje
jesiennie się robi to prawda i ta pogoda taaaka zdradliwa....łatwo o przeziębienie lub inne wredne choróbsko
jesiennie się robi to prawda i ta pogoda taaaka zdradliwa....łatwo o przeziębienie lub inne wredne choróbsko
- robaczek_Poznan

Bożuniu, gratuluję
Jesteś teraz dyplomowanym fachowcem
Tym bardziej będzie mi miło wysłuchać Twojego komentarza po zmianach u mnie, spójrz krytycznym okiem i podpowiedz co jeszcze zmienić
Może jaką jesienną odsłonę mini pokażesz?
Jesteś teraz dyplomowanym fachowcem
Może jaką jesienną odsłonę mini pokażesz?
Przemku floksów nie mam... tylko te szydlaste, ale to zupełnie inne floksiki
Dzięki Dziewczyny! Byłam chwilę u Asi i widziałam zdjęcia ze spotkania, nie wpisałam się, bo muszę kiedyś usiąść i nadrobić wątku, ale widziałam, że prawie randkę miałyście
Dobrze, że nie padało... Ja żałuję, że nie mogłam być, ale kiedyś to wszystko nadrobię, mam nadzieję.
Wrzucam kilka zdjęć, na szybko pstrykniętych, żeby nie było, że Was nie lubię
Właściwie to nie ma już czego pokazywać w moim ogródku, prawie nic już nie kwitnie, jest mało kolorowo i na pierwszy plan wychodzą u mnie teraz żurawki, wrzosy i trawki.
Ujęcia szczegółowe, takie jak lubie
Chryzantema i koleus w koszyczkach,które dostałam od Kasi Robaczka

Hortenska 'Limelight' i pierwiosnek - walka jesieni z wiosną

Pęcherznica 'Diabolo' - pienna
Czerwona Dipladenia i róża w doniczce ( nieznana) dopiero szykuje się do ponownego kwitnienia

Pajęczyna - tego mam teraz najwięcej w ogródku
Kwiat w/w róży.

Fuksja. No i obowiązkowo wrzosy...

Dzięki Dziewczyny! Byłam chwilę u Asi i widziałam zdjęcia ze spotkania, nie wpisałam się, bo muszę kiedyś usiąść i nadrobić wątku, ale widziałam, że prawie randkę miałyście
Wrzucam kilka zdjęć, na szybko pstrykniętych, żeby nie było, że Was nie lubię
Ujęcia szczegółowe, takie jak lubie

Hortenska 'Limelight' i pierwiosnek - walka jesieni z wiosną

Pęcherznica 'Diabolo' - pienna
Czerwona Dipladenia i róża w doniczce ( nieznana) dopiero szykuje się do ponownego kwitnienia

Pajęczyna - tego mam teraz najwięcej w ogródku
Kwiat w/w róży.

Fuksja. No i obowiązkowo wrzosy...

- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Bożenko pęcherznica super 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Bożka gratuluję ogromnie
to fachurka teraz jesteś , nasz forumowy śpecu 
Jesień tez piękna jak zwykle u Ciebie , a ten koleusik w Robaczkowym koszyczku extra ,mam nadzieje ,że uda Ci sie go przechować , ładniusi
Jesień tez piękna jak zwykle u Ciebie , a ten koleusik w Robaczkowym koszyczku extra ,mam nadzieje ,że uda Ci sie go przechować , ładniusi
- robaczek_Poznan

Bożenko, jak ładnie zagospodarowałaś koszyczki
Pięknie wyglądają w nich kwiatuszki
Wracaj do forumowego życia, trzeba jesienią jakieś spotkanie zmontować! Może ognisko? 
Pięknie wyglądają w nich kwiatuszki