Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Chodzi mi to po głowie i muszę zadać pytanie. Czy pies z dredami musi zamieszkać na miejscu bukszpanów?
Chodzi mi o to, że owszem on będzie tam wyglądał pięknie, ale te bukszpany też się tam cudnie prezentują :D Gdzie chcesz je eksmitować?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu, co to jest ta barbula ;:oj baardzo mnie zainteresowała ;:65
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowne widoki Kasiu, kwietniki czarują i są pełne wdzięku czy z lobelią czy też chryzantemami. Róże masz cudne ale te "takie tam" zawsze zwalają z nóg:) pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Cudnie :)
Nic więcej nie jestem w stanie napisać bo szukam szczęki na podłodze ;:oj
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Mam za sobą ciężki dzień...ehhh..jak ja nie lubię poniedziałków ;:219 Popołudnie piękne i słoneczne więc zalegałam w słodkim lenistwie na tarasie i wdychałam zapachy lata. To był najmilszy akcent dnia, lato trwa w najlepsze i niech tak zostanie jak najdłużej..
W środę biorę urlop i planuję akcję w ogrodzie, ciekawa jestem jak wyjdą planowane zmiany..Tymczasem, głowa mi pęka, więc zaraz spadam do spania.

Dorotko, ja też tak mam, że oczopląsu dostaję w ogrodniczych..tyle roślinek chciałabym zaprosić do siebie. Uczę się jednak ogrodniczej wstrzemięźliwości i obiecałam sobie wstrzymać zakupy do czasu przeprowadzenia wszystkich zmian i przesadzania roślin. Potem ocenię, na co mam miejsce i będę działać dalej ;:65
Danusiu, bardzo dziękuję za ciepłe słowa..z Twoich ust to szczególny komplement. Chyba tak już mamy, że doceniamy cudze wysiłki, a w swoich ogrodach widzimy ciągle jakieś mankamenty..taka przewrotna natura ogrodnika :wink: Psa z dredami warto zaprosić do ogrodu, jestem pewna, że znajdziesz dla niego jakąś wymarzoną miejscówkę :uszy
Beatko, dzięki! Fajnie, że pomysły przypadły Ci do gustu. Ja też śledzę zmiany u Ciebie i kibicuje Ci z zapartych tchem. Lubię jak się dzieje u Was, to mnie pozytywnie nakręca do zmian u siebie.. :D
Marzenko, już tak mam, że jak coś pokocham to poświęcam się bez reszty ;:131 Pokochałam ogród, róże i wszystko co w nim rośnie i angażuję w to tyle energii, ile jestem z siebie w stanie wykrzesać. Mam nadzieję, że pod koniec sezonu będę mogła powiedzieć, że zrobiłam wszystko, co zaplanowałam..a nawet jeszcze więcej :uszy
April, jesteś kochana, bardzo dziękuję w imieniu różyczek ;:196 To młodziutka różanka, jest wiele piękniejszych i bardziej okazałych na Forum, ale miło mi, że doceniasz moje wysiłki ogrodnika i... fotografa :wink: Nie ukrywam, że trochę w tym fotograficznej manipulacji, przy dobrym makro można stosunkowo łatwo uzyskać efekt obfitego kwitnienia róż. W skali ogrodu ten efekt nieco zanika, bo krzaczki jeszcze malutkie. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę mogła pokazać Wam coś więcej ;:333
Przejście w bocznej alejce jest bezproblemowe, z drugiej strony domu też, może jutro będzie lepsza fota.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sara, kompozycja zupełnie przypadkowa, nie sądziłam, że passiflora tak się rozrośnie ;:oj Miło mi jednak, że efekt Ci się podoba! Bardzo polubiłam to pnącze, choć może w swoim egzotycznym wyglądzie średnio pasuje do koncepcji romantycznego, angielskiego ogrodu, do jakiego zmierzam :wink: Jesieni jeszcze nie widać i chciałabym, aby ten stan utrzymał się jak najdłużej...
Majka, witaj! Miło mi, że wpadłaś :wit Sporo pracy za nami, jeszcze więcej przed nami :D Sama jestem ciekawa efektu, jak będzie co pokazać, to podzielę się dokonaniami. Tymczasem, ja jestem ciekawa Twojej nowej różanki... ;:173
Agnieszko, bardzo dziękuję! Cieszę się, że Ci się podoba! za 2 tygodnie będę sadzić róże :)
Madziu, modrzew jest po drugiej stronie, nie w miejscu bukszpanu. Bukszpan stamtąd zniknie, bo do kwaśnej rabaty się nie nadaje - woli wapienne, suche gleby. Będzie przesadzony na front, natomiast pod okno kuchenne trafią RH.
Kasiu, barbula klandońska to niewysoki krzew (max. ok. 1 metr szerokości i wysokości), który pod koniec sierpnia zakwita mgiełką błękitnych kwiatuszków. Obsypany jest nimi do października, przyciąga też motyle i inne fruwające stwory, więc to trochę budleja jesieni :D
Monikwiaty, dziękuję! dawno Cię u mnie nie było ;:138 W donicach na stojakach wcześniej kwitły laurencje, ale ostatnio je zaniedbałam i była wymiana. Mam nadzieję, że te będą cieszyć całą jesień :)
Marika :wit to ja nie wiem co powiedzieć... ;:131 bardzo dziękuję, te zdjęcia są dla Was. Chociaż zanudzam ciagle tymi samymi widokami, serce mi rośnie gdy czytam takie serdeczne komentarze. Jeszcze raz dziękuję ;:180

ps. Finał US Open wbrew oczekiwaniom.. Nie ma Fedexa, nie ma emocji ;:222
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Muszę zobaczyć te Twoje róże, więc zaznaczam wątek do oglądania jutro, dziś już oczy mi się kleją. Ale sądząc po tym, co piszą ci, co oglądali, nie można tego widoku pominąć. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, bardzo lubię te Twoje takie tam.
Czy nadal masz podły nastrój? Ja ostatnio nie mogę się nadziwić, że ciągle chce mi się spać. Nie mam siły nawet na forum.
Dzisiaj sprzątaliśmy basen, więc na sam ogród nie miałam za dużo czasu. Zdążyłam tylko podlać rabaty przed domem. Jutro musze z tyłu. Straszliwa susza. Róże zwieszają główki z braku wody. Astry też zaczynają się pokładac. W sumie dziwne, bo przecież w czwartek i piątek popadało. Ale chyba za mało. Moje piaski wchłoną każdą ilość wody.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piękny dzień, dawno takiego nie było :D Szkoda tylko, że na ogród chwilowo nie mam czasu, a wszystko dziczeje i zarasta. U Ciebie nawet śladu chwastów nie ma-jak Ty to robisz? :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
Lineto, witaj ;:7 Mijamy się w innych wątkach, najwyższy czas na odwiedziny :) Ja cichaczem bywam u Ciebie..ostatnio podziwiałam chorwacką egzotykę ;:173 Zapraszam na spacer po ogrodzie, choć nie nastawiaj się na jskies szalestwo, różankę zakładam od ubiegłego roku :wink: Ok, to ja spadam i zostawiam kawkę na tarasie :D
Gosia, dzisiaj trochę lepszy nastrój, choć nie tryskam energią..też najchętniej wróciłabym do łóżka :| czekam jednak na jutro, będę robić rewolucję w ogrodzie, energia wróci :D
Ewa, foty robię samych kwiatów albo z daleka to chwastów nie widać, ale jest mnóstwo tego badziewia....wysiewa mi się z sąsiadującej działki, niezamieszkanej. Z jednej strony czekam na sąsiadów licząc, że zrobią ogród, ale z kolei towarzystwa bym tam nie chciała :wink: A Ty wracasz powoli do rytmu po remontach? Miłego dnia :wit
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

hejka, dopiero jutro robisz rewolucję w ogrodzie? Myślałam że już dziś coś zobaczę ;:204
Ale rozumiem chwilowy spadek energii. Ja po sezonie tak mam że trzy dni nie mam siły a potem się rzucam przez dzień na coś żeby potem znów trzy dni być zupełnie wypompowana. To chyba aura zaburza nam rytm.
Pytałaś o zdjęcia, niestety przez moją daleko posuniętą sklerozę jeszcze ich nie zrzuciłam z aparatu. Wczoraj byłam na zebraniu w szkole u syna i ściągnęłam do domu po 21.
Dziś nawet chcieć mi się nie chce. :lol:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, Ty bierzesz urlop jutro, a ja powinnam w piątek :wink: . Mam nadzieję, ze pogoda nam obu dopisze i uda nam się akcja "ogród". W sobotę mam dodatkowo rodziców u siebie, bo trzeba trochę drzewa na opał naszykować. Normalnie nie mogę się doczekać widoku Twojego ogrodu po planowanych zmianach.
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Witaj Kasiu. :wit Pięknie komponujesz roślinki. Twój ogród wygląda jak zaczarowany. Ja też mam takich sąsiadów co to tylko przycinają łąkę za moim płotem a zielcho i tak się rozsiewa. Od ich strony obsadziłam płot tujami z nadzieją na gęstą zieloną ścianę. No i pozostaje tylko walka z zielchem na mojej działce.
Życzę ci wiele siły na realizację wszystkich twoich ogrodowych planów.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Hej Rewolucjonistko! Czytam, że planujesz roboczą środę - życzę natchnienia i energii do realizacji zamierzeń! I oby wbrew prognozom - nie padało!
Ja wymiękam. Dobę powinni wydłużyć - taką mam koncepcję. Może wtedy z wszystkim nadążę... Na FO już zupełnie czasu brak...
To co, sobota u mnie? Pasuje?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

tiaaaa......ja ledwie żyję bo dzieciaki dziś wyjątkowo były rozbrykane i straaaasznie płaczliwe :roll:
zaś w sali było tak gorąco, że miałam wrażenie, ze się zaraz rozpuszczę....aż mi się z dworu nie chciało wracać :roll:
niaf niaf........dzięki Twoim pięknym zdjęciom nie wytrzymałam i u Ewci zamówiłam ......no Artemisa i Afrodytkę ;:224 jakby mnie ktoś zamordował to przez Ciebie :;230 ;:196
miałam wolne popołudnie ale jakoś siły nie mam by iść na działkę......pójdę później ale tylko zobaczyć co i jak i wracam.......może jutro mnie coś natchnie i w czwartek bo idę na 6.30 do 12 i do 11 :D
bo teraz pracuje tylko 26 godzin tygodniowo ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”