Witajcie
Mam za sobą ciężki dzień...ehhh..jak ja nie lubię poniedziałków

Popołudnie piękne i słoneczne więc zalegałam w słodkim lenistwie na tarasie i wdychałam zapachy lata. To był najmilszy akcent dnia, lato trwa w najlepsze i niech tak zostanie jak najdłużej..
W środę biorę urlop i planuję akcję w ogrodzie, ciekawa jestem jak wyjdą planowane zmiany..Tymczasem, głowa mi pęka, więc zaraz spadam do spania.
Dorotko, ja też tak mam, że oczopląsu dostaję w ogrodniczych..tyle roślinek chciałabym zaprosić do siebie. Uczę się jednak ogrodniczej wstrzemięźliwości i obiecałam sobie wstrzymać zakupy do czasu przeprowadzenia wszystkich zmian i przesadzania roślin. Potem ocenię, na co mam miejsce i będę działać dalej
Danusiu, bardzo dziękuję za ciepłe słowa..z Twoich ust to szczególny komplement. Chyba tak już mamy, że doceniamy cudze wysiłki, a w swoich ogrodach widzimy ciągle jakieś mankamenty..taka przewrotna natura ogrodnika
Psa z dredami warto zaprosić do ogrodu, jestem pewna, że znajdziesz dla niego jakąś wymarzoną miejscówkę
Beatko, dzięki! Fajnie, że pomysły przypadły Ci do gustu. Ja też śledzę zmiany u Ciebie i kibicuje Ci z zapartych tchem. Lubię jak się dzieje u Was, to mnie pozytywnie nakręca do zmian u siebie..
Marzenko, już tak mam, że jak coś pokocham to poświęcam się bez reszty

Pokochałam ogród, róże i wszystko co w nim rośnie i angażuję w to tyle energii, ile jestem z siebie w stanie wykrzesać. Mam nadzieję, że pod koniec sezonu będę mogła powiedzieć, że zrobiłam wszystko, co zaplanowałam..a nawet jeszcze więcej
April, jesteś kochana, bardzo dziękuję w imieniu różyczek

To młodziutka różanka, jest wiele piękniejszych i bardziej okazałych na Forum, ale miło mi, że doceniasz moje wysiłki ogrodnika i... fotografa

Nie ukrywam, że trochę w tym fotograficznej manipulacji, przy dobrym makro można stosunkowo łatwo uzyskać efekt obfitego kwitnienia róż. W skali ogrodu ten efekt nieco zanika, bo krzaczki jeszcze malutkie. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę mogła pokazać Wam coś więcej
Przejście w bocznej alejce jest bezproblemowe, z drugiej strony domu też, może jutro będzie lepsza fota.