Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
Marysiu i powiedz KTO TO TAK OSZALAŁ ,bo u mnie też ten sam chyba jegomość sobie poszalał tylko ,że nie mam dla niego imienia .Ma dopiero jakieś 30 cm .Bubek oczywiście na stanowisku
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Otrzymałam jesienny katalog Lilypolu.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu - ten mój jegomość jest Auchan i niestety również bezimienny
Bubek dzisiaj tak ładnie ułożył się w lesie ( moim
), że mi się wymyśliła rabatka w tym miejscu. Na pewno będą na niej hosty i może jeszcze jakieś leśne roślinki
Grażynko - to zabierz go ze sobą na działkę! Będziesz coś zamawiała?
Ja kupiłam hiacynty w OBI a w Biedronie narcyzy - takie babcine i tulipany.
Bubek dzisiaj tak ładnie ułożył się w lesie ( moim
Grażynko - to zabierz go ze sobą na działkę! Będziesz coś zamawiała?
Ja kupiłam hiacynty w OBI a w Biedronie narcyzy - takie babcine i tulipany.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
No cóż...Muszę przyznać, że rozumiem Twoją słabość do wiosennych cebul. Ja w Biedronce też zaszalałam. Tylko ja z rozmysłem. Poszłam tam po info, że mają już cebulki. Jestem bardzo zadowolona z zeszłorocznych zakupów z tej serii.
Nie wiem skąd pochodzą Wasze rh teraz kwitnące, ale mój biedronkowy kupiony z nazwą Cunninghaim's White też zakwitł i to nawet obficiej niż wiosną
Nie wiem skąd pochodzą Wasze rh teraz kwitnące, ale mój biedronkowy kupiony z nazwą Cunninghaim's White też zakwitł i to nawet obficiej niż wiosną
- JAKUCH

Marysiu to podobno Cunningham white takie ma imię ten osobnik http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rhododen ... te'&lang=1
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu przywiozę czy będę zamawiała nie wiem.
- amba19

Izo - jestem bardzo ciekawa Twoich zakupów. Zajrzałam do Ciebie....ale fotek nie było
Jadziu - to na pewno ON, pączki jak się rozwijają - to faktycznie mają różowy kolor, a kwiaty później są białe.
Grażynko - to fajnie, chociaż sobie pooglądamy!
A u nas pada i to mocno! No i dobrze, bo podlewa moją nową rabatkę
.
A miałam już nic nowego nie kombinować. Ale wczoraj Kot Bubek położył się w lesie przy ścieżce, koło iglaczka.
Wyglądał malowniczo i wtedy zobaczyłam - że aż się prosi, żeby zrobić tam rabatkę
..........
Chciałam wstawić fotki ale internet mi wcięło buuuuuu
Jadziu - to na pewno ON, pączki jak się rozwijają - to faktycznie mają różowy kolor, a kwiaty później są białe.
Grażynko - to fajnie, chociaż sobie pooglądamy!
A u nas pada i to mocno! No i dobrze, bo podlewa moją nową rabatkę
A miałam już nic nowego nie kombinować. Ale wczoraj Kot Bubek położył się w lesie przy ścieżce, koło iglaczka.
Wyglądał malowniczo i wtedy zobaczyłam - że aż się prosi, żeby zrobić tam rabatkę
..........
Chciałam wstawić fotki ale internet mi wcięło buuuuuu
- amba19

- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
To ci kocurek- wskazał miejsce na nową rabatkę
. Mieczyk z trzema pędami to jest coś.
- amba19

Olu - tak to wina Bubka - po co tam się kładł!
A ten mieczyk z trzema pędami to zapewne efekt tego, że cebula się wewnątrz podzieliła...
Muszę Ci powiedzieć, że gaura bardzo urosła i zaczyna się rozgałęziać. Mam zamiar ją przesadzić, bo jak zabrałam hosty z białej rabaty, to się zrobiło takie fajne miejsce z tyłu, a ona jest dość wysoka. Co o tym myślisz Olu? Napisz proszę, zależy mi na Twojej opinii.
Może uda się wstawić trochę zaległych zdjęć. Wiele kwiatów już przekwitło, ale ciągle jeszcze są pąki które dopiero czekają na to żeby pokazać swoje śliczności...
NR 40
NR 41
NR 42
NR 43
NR 44
NR45
A ten mieczyk z trzema pędami to zapewne efekt tego, że cebula się wewnątrz podzieliła...
Muszę Ci powiedzieć, że gaura bardzo urosła i zaczyna się rozgałęziać. Mam zamiar ją przesadzić, bo jak zabrałam hosty z białej rabaty, to się zrobiło takie fajne miejsce z tyłu, a ona jest dość wysoka. Co o tym myślisz Olu? Napisz proszę, zależy mi na Twojej opinii.
Może uda się wstawić trochę zaległych zdjęć. Wiele kwiatów już przekwitło, ale ciągle jeszcze są pąki które dopiero czekają na to żeby pokazać swoje śliczności...
NR 40
NR 41
NR 42
NR 43
NR 44
NR45Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
Amba czy Ty wiesz ile masz odmian tych mieczyków? Jest ich naprawdę imponująca kolekcja.
Podziękuj Bubkowi bo fajny zakątek Ci wskazał. Koty wiedzą co dobre
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Ciekawe mieczyki. Gaura dorasta do około 60 cm, do tego lubi rozkładać się na boki. Nigdy jej nie przesadzałam, ale zdaje się że szybko się ukorzenia, więc nie radzę zwlekać. Marysiu z mojej piwonii chyba nic nie będzie, a jak Twoja?
- amba19

Jolu - nigdy się nie spodziewałam, że kot każe mi zrobić rabatkę
Mieczyków troszkę się u mnie nazbierało, ale numery określają ilość rozkwitających kwiatów a nie odmian. Niektóre odmiany mają po kilka kwiatów.
Olu - a powiedz mi jeszcze czy gaura toleruje półcień? To, że rozrasta się na boki to mi nie przeszkadza, tam jest trochę miejsca.
Oj, zapomniałam napisać o piwonii.....moja wygląda bardzo nieciekawie. Badylek długo był zielonkawy i na pewno żywy. Ostatnio zbrązowiał i ewidentnie usycha, a może już usechł
Na razie go nie zaczepiam. Poczekajmy do wiosny i zobaczymy czy ruszą te nasze piwonie czy nie.
Mieczyków troszkę się u mnie nazbierało, ale numery określają ilość rozkwitających kwiatów a nie odmian. Niektóre odmiany mają po kilka kwiatów.
Olu - a powiedz mi jeszcze czy gaura toleruje półcień? To, że rozrasta się na boki to mi nie przeszkadza, tam jest trochę miejsca.
Oj, zapomniałam napisać o piwonii.....moja wygląda bardzo nieciekawie. Badylek długo był zielonkawy i na pewno żywy. Ostatnio zbrązowiał i ewidentnie usycha, a może już usechł
- JAKUCH

Zgadzam sie bo też zauważyłam ,że one nie jedzą byle czego .Wybredne są tak jak moja Agatka ,ale Bubek fajne miejsce znalazł na rabatkę .Szkoda ,że moja nie pokazuje mi gdzie co ma być posadzone
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-tak więc Leśna Rabata imienia Bubka!Przedni pomysł,jeśli mogę radzić to hosty z tych małych i miniaturowych,takie Mysie Uszka na przykład.U nas popadywało,ale teraz pada porządnie i tworzą się bąble,co zapowiada trzydniówkę.I przyjemnie chłodno.