Ogródek Gosi cz. 8
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 8
Gosiulek, przyszłam zameldować i pochwalić się, że lawenda od Ciebie właśnie zaczyna w mnie kwitnąć

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
Strumyk jeszcze nie uruchomiony, a zamówienie, owszem mam
. Boję się że za duże. Wpadnę wieczorkiem
.
Pozdrawiam. Gosia
-
daffodil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Łooo matko....
Człowiek na urlop wyjedzie a tu już piąta strona nowego wątku
Gosiu ja tylko przyszłam Ci powiedzieć, że wrebenka pięknie rośnie i kwitnie.
I bardzo mi się podoba - jest taka smukła, elegancka a przy tym swojska. Super. Jeszcze raz Ci baaaardzo dziękuję. Tylko zdjeć jeszcze nie miałam kiedy zrobić..... ale poprawię się wkrótce -obiecuję.
Gosiu ja tylko przyszłam Ci powiedzieć, że wrebenka pięknie rośnie i kwitnie.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosiu Nutko, bardzo się cieszę, że mogłam się odwdzięczyć
Posadziłaś ją na rabacie?
Gosiu Magos, już wiem, byłam widziałam
Asiu, no jakoś tak czas lecie, że już 5 strona.
Mam nadzieję, że będziesz z niej zadowolona. Dzisiaj byłam u Szmita i widziałam jak ona jest u niego wykorzystana. To włąśnie w tym ogrodzie zakochałam się w niej. Masz na razie tylko kilka sadzonek, a ona największe wrażenie robi w tłumie.
U Szmita wygląda to cudownie. Zresztą cały ogród jest fantastyczny. Chyba najbardziej lubię go o tej porze roku.
Wiosną nie robi takiego wrażenia

Posadziłaś ją na rabacie?
Gosiu Magos, już wiem, byłam widziałam
Asiu, no jakoś tak czas lecie, że już 5 strona.
Mam nadzieję, że będziesz z niej zadowolona. Dzisiaj byłam u Szmita i widziałam jak ona jest u niego wykorzystana. To włąśnie w tym ogrodzie zakochałam się w niej. Masz na razie tylko kilka sadzonek, a ona największe wrażenie robi w tłumie.
U Szmita wygląda to cudownie. Zresztą cały ogród jest fantastyczny. Chyba najbardziej lubię go o tej porze roku.
Wiosną nie robi takiego wrażenia

- ewaidc1198
- 200p

- Od: 21 cze 2006, o 13:11
no to przyczłapałam
, jakże mogłabym inaczej ?
Gosiu cudny ogród, uwielbiam takie klimaty kiedy wszystkiego jest dużo, gęsto, barwnie i kwieciście. Jest na czym oko zawiesić i zapachami rozkoszować się można, a mnie to jeszcze cieszy, że owady mają co robić w takim jak Twój ogrodzie.
Będę wpadała posłuchać ich bzyczenia
Gosiu cudny ogród, uwielbiam takie klimaty kiedy wszystkiego jest dużo, gęsto, barwnie i kwieciście. Jest na czym oko zawiesić i zapachami rozkoszować się można, a mnie to jeszcze cieszy, że owady mają co robić w takim jak Twój ogrodzie.
Będę wpadała posłuchać ich bzyczenia
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Goś to już kolejny wątek...jak ten czas zachrzania.
U Ciebie wrzosy się już panoszą ale na szczęście jeszcze gaurę można dostrzec, cudne róże no i te jeżówki.
Cudownie zwłaszcza, że trochę się ochłodziło i można normalnie oddychać.....
Cieszę się razem z Tobą na pączki na Geofku.
U Ciebie wrzosy się już panoszą ale na szczęście jeszcze gaurę można dostrzec, cudne róże no i te jeżówki.
Cudownie zwłaszcza, że trochę się ochłodziło i można normalnie oddychać.....
Cieszę się razem z Tobą na pączki na Geofku.
- Margo2

Witaj Ewo,
Cieszę się, że podoba Ci sie mój bałaganik. Powoli zaczynam już walczyć z nim, ale to daleka droga. A owady faktycznie lubia mój ogród.
Wpadaj kiedy chcesz.
Eluś, no leci ten czas, leci.
Gaura ma się dobrze. Mam nadzieję, ze przetrwa do przyszłego roku i dużo wczęsniej będzie kwitła. No i że się rozrośnie.
A Geof ma 2 pączki i jest jak na razie zdrowiutki
Dzisiaj trochę widoczków ogólnych chociaz mój aparat nie za dobrze sobie z nimi radzi

Cieszę się, że podoba Ci sie mój bałaganik. Powoli zaczynam już walczyć z nim, ale to daleka droga. A owady faktycznie lubia mój ogród.
Wpadaj kiedy chcesz.
Eluś, no leci ten czas, leci.
Gaura ma się dobrze. Mam nadzieję, ze przetrwa do przyszłego roku i dużo wczęsniej będzie kwitła. No i że się rozrośnie.
A Geof ma 2 pączki i jest jak na razie zdrowiutki
Dzisiaj trochę widoczków ogólnych chociaz mój aparat nie za dobrze sobie z nimi radzi

- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Witaj Gosiu
Mnie również zachwyciła Twoja rabatka z wrzosami i trawkami, piękna, a jeżówka prześliczna. W ubiegłym roku miałam 3 i wszystkie wymarzły. Zapewne dlatego, że były jesienią posadzone i nie było u mnie śniegu gdy przyszły te szalone mrozy
Różyczki też mi się bardzo podobają
Mnie również zachwyciła Twoja rabatka z wrzosami i trawkami, piękna, a jeżówka prześliczna. W ubiegłym roku miałam 3 i wszystkie wymarzły. Zapewne dlatego, że były jesienią posadzone i nie było u mnie śniegu gdy przyszły te szalone mrozy
Różyczki też mi się bardzo podobają
- Margo2

Dziękuję Elu
Nie wiem dlaczego jeżówki mogły u Ciebie wymarznąć. U mnie też nie było śniegu. Fakt, że ja sadziłam swoje latem, mogły się już ukorzenić do zimy. Czy spróbowałaś ponownie?
One są naprawdę wyjątkowe. Kwiat trzymają ponad 2 miesiące.
Nie wiem dlaczego jeżówki mogły u Ciebie wymarznąć. U mnie też nie było śniegu. Fakt, że ja sadziłam swoje latem, mogły się już ukorzenić do zimy. Czy spróbowałaś ponownie?
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Jeżówki faktycznie są niesamowite. Zastanawiam się tylko czy można poprawić nawozami intensywność koloru kwiatu czy to cecha osobnicza.
U mnie jeżówki są jakieś blade albo mam nie taką odmianę.
U mnie jeżówki są jakieś blade albo mam nie taką odmianę.
- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Gosiu u mnie zimą ryły krety, i to one częściowo przyczyniły się do tych stratMargo2 pisze:Dziękuję Elu![]()
Jedną jeżówkę znalazłam na szczycie kopca przemarzniętą.
Czy się przymierzam, ponownie do jeżówek....może w przyszłym roku, bo w tym mam spore zaległości w realizacji planów spowodowane przygotowaniami do wesela córki. Muszę sporo posadzić innych roślin, m/in liliowców i host, które kupiłam wiosną, a mam je wciąż w doniczkach...tak więc jeżówki pozostają w sferze przyszłych chciejstw
Nie przejmuj się. Rozumiem.. Spokojnie wiosną, jak bedziesz chciała zredukować karpę, to możesz mi przesłać iryski. Naprawdę się nie spieszyMargo2 pisze:Izuś, prawda, że można się zakochac?
A o Tobie cały czas pamiętam, ale nie mogę zmusić m. do pomocy. Cały czas jest zajęty. Może w przyszłym tygodniu się uda, bo nic nie palnuje jak na razie
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu
fajna rabatka z margerytkami, taki sielski klimacik
to wysiane czy sadzonki?
Piszecie tyle o Szmicie, że z zainteresowaniem szukałam jego oferty na targach. Miał ekspozycję w formie wiejskiej rabaty..zastanawiałyśmy się nawet czy tam nie pojechać, ale gdy okazało sie, ze to jeszcze kawał drogi z Wawy - odpuściłysmy, nie było czasu.
Szkoda ze nie udało się spotkać w Warszawie, ale samych targów nie masz co żałować, lepiej szykuj się na Gardenię w przyszłym roku
Piszecie tyle o Szmicie, że z zainteresowaniem szukałam jego oferty na targach. Miał ekspozycję w formie wiejskiej rabaty..zastanawiałyśmy się nawet czy tam nie pojechać, ale gdy okazało sie, ze to jeszcze kawał drogi z Wawy - odpuściłysmy, nie było czasu.
Szkoda ze nie udało się spotkać w Warszawie, ale samych targów nie masz co żałować, lepiej szykuj się na Gardenię w przyszłym roku
Gosiu, sielskie te Twoje słoneczne rabaty - bardzo mi się podobają!
Czy u Ciebie liście też zaczynają się przebarwiać i co niektóre drzewka/krzewy już powoli je gubią?
Co sobie kupiłaś u Szmita?
Czy u Ciebie liście też zaczynają się przebarwiać i co niektóre drzewka/krzewy już powoli je gubią?
Co sobie kupiłaś u Szmita?
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia, różowe jeżówki - piękne te kwiaty - mam podobne wsadzone parę tygodni temu ale nie ten kolor.