Róże Maddy77
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże Maddy77
Schackenborg fantastyczny kolor 

- Maddy77
- 500p 
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Widzę, że nie tylko mnie urzekła Schackenborg Castle/Coral Palace  W związku z tym nie mogę nie pokazać jak pięknie kwitnie
 W związku z tym nie mogę nie pokazać jak pięknie kwitnie  Zauważyłam, że jak dni są pochmurne to kolor jest bardziej koralowy, a jak słonko przygrzewa to staje się różowa.
 Zauważyłam, że jak dni są pochmurne to kolor jest bardziej koralowy, a jak słonko przygrzewa to staje się różowa.

Nieprzerwanie kwitnie Waltztime Climbing Jestem bardzo z niej zadowolona, mimo iż od deszczy płatki zewnętrzne robią się brązowe. Pędy ma sztywne i szybko przyrasta.
 Jestem bardzo z niej zadowolona, mimo iż od deszczy płatki zewnętrzne robią się brązowe. Pędy ma sztywne i szybko przyrasta.

Red Eden jest w pełnym rozkwicie. Kolor i zapach ma nieziemski Niestety cosik dzisiaj aparat nie chciał oddać jego kolorku
 Niestety cosik dzisiaj aparat nie chciał oddać jego kolorku  

Schneewalzer również kwitnie na całego Szkoda tylko, że jej kwiatki trzymają się 4-5 dni
 Szkoda tylko, że jej kwiatki trzymają się 4-5 dni  Mam nadzieję, że z czasem jej kwitnienie się wydłuży
 Mam nadzieję, że z czasem jej kwitnienie się wydłuży  

Falstaff już niestety kończy swoje pierwsze kwitnienie Kolor ma nieziemski, a niestety nie umiem go Wam przekazać
 Kolor ma nieziemski, a niestety nie umiem go Wam przekazać  Natomiast drugie kwitnienie zaczyna Reine des Violetes
 Natomiast drugie kwitnienie zaczyna Reine des Violetes  Cudna jest
 Cudna jest  

Już niedługo zakwitnie moja wymarzona Maritim. Kwiatek jest tylko 1, to tym bardziej jestem podekscytowana 

Niedługo również zakwitną 2 NN. Pierwsza to pienna fioletowa, a druga to rzekoma Boule de Neige. Jednak kolor przebija pomarańczowy, więc pozostaje czekać co z niej wyrośnie 

Zakwitł C. Westerplatte z nowego zakupu. Kwiatek póki co jest mały, ale jest to mały klemek, więc trzeba poczekać na większe 

Życzę udanego weekendu i duuuuuuuuużo chłodu

W związku z tym nie mogę nie pokazać jak pięknie kwitnie
 W związku z tym nie mogę nie pokazać jak pięknie kwitnie  Zauważyłam, że jak dni są pochmurne to kolor jest bardziej koralowy, a jak słonko przygrzewa to staje się różowa.
 Zauważyłam, że jak dni są pochmurne to kolor jest bardziej koralowy, a jak słonko przygrzewa to staje się różowa. 

Nieprzerwanie kwitnie Waltztime Climbing
 Jestem bardzo z niej zadowolona, mimo iż od deszczy płatki zewnętrzne robią się brązowe. Pędy ma sztywne i szybko przyrasta.

Red Eden jest w pełnym rozkwicie. Kolor i zapach ma nieziemski

Schneewalzer również kwitnie na całego
 Szkoda tylko, że jej kwiatki trzymają się 4-5 dni
 Szkoda tylko, że jej kwiatki trzymają się 4-5 dni  Mam nadzieję, że z czasem jej kwitnienie się wydłuży
 Mam nadzieję, że z czasem jej kwitnienie się wydłuży  

Falstaff już niestety kończy swoje pierwsze kwitnienie
 Kolor ma nieziemski, a niestety nie umiem go Wam przekazać
 Kolor ma nieziemski, a niestety nie umiem go Wam przekazać  Natomiast drugie kwitnienie zaczyna Reine des Violetes
 Natomiast drugie kwitnienie zaczyna Reine des Violetes  Cudna jest
 Cudna jest  

Już niedługo zakwitnie moja wymarzona Maritim. Kwiatek jest tylko 1, to tym bardziej jestem podekscytowana

Niedługo również zakwitną 2 NN. Pierwsza to pienna fioletowa, a druga to rzekoma Boule de Neige. Jednak kolor przebija pomarańczowy, więc pozostaje czekać co z niej wyrośnie

Zakwitł C. Westerplatte z nowego zakupu. Kwiatek póki co jest mały, ale jest to mały klemek, więc trzeba poczekać na większe

Życzę udanego weekendu i duuuuuuuuużo chłodu

- kogra
- Przyjaciel Forum 
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję i wzajemnie.
Może jutro będzie chłodniej i spadnie trochę deszczu.
Róże szybko gubią płatki w tym upale.

Może jutro będzie chłodniej i spadnie trochę deszczu.
Róże szybko gubią płatki w tym upale.
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- Maddy77
- 500p 
- Kontakt:
Grażynko  Od wczoraj trochę u mnie popadało i zrobiło się w końcu w miarę przyjemnie
 Od wczoraj trochę u mnie popadało i zrobiło się w końcu w miarę przyjemnie  Nie trzeba było podlewać
 Nie trzeba było podlewać  

Różyczki po deszczach lekko sponiewierane, zwłaszcza Red Eden ma pochylone główki. Część pąków z powodu deszczu nie otworzyły się 

Pienna NN powoli się otwiera 

Kwitnąco 

Mariatheresia ma niestety pecha i kwitnie zawsze jak pada Chyba nie nacieszę się z jej kwitnienia
 Chyba nie nacieszę się z jej kwitnienia  

Maritim już za chwilę pokaże się w pełnej krasie oraz nowa zagadka z allegro
 oraz nowa zagadka z allegro  

Claire Austin i Elfe miały ciężkie początki Mam nadzieję, że teraz zadomowią się na stałe
 Mam nadzieję, że teraz zadomowią się na stałe  

Klemek Westerplatte kwitnie mimo deszczu, a lawenda w końcu zaczęła kwitnąć 

Od wczoraj trochę u mnie popadało i zrobiło się w końcu w miarę przyjemnie
 Od wczoraj trochę u mnie popadało i zrobiło się w końcu w miarę przyjemnie  Nie trzeba było podlewać
 Nie trzeba było podlewać  
 Różyczki po deszczach lekko sponiewierane, zwłaszcza Red Eden ma pochylone główki. Część pąków z powodu deszczu nie otworzyły się

Pienna NN powoli się otwiera

Kwitnąco

Mariatheresia ma niestety pecha i kwitnie zawsze jak pada

Maritim już za chwilę pokaże się w pełnej krasie

Claire Austin i Elfe miały ciężkie początki

Klemek Westerplatte kwitnie mimo deszczu, a lawenda w końcu zaczęła kwitnąć

Hej   ! Znów się nie zawiodłam!  Oczy można nasycić pięknymi różyczkami
 ! Znów się nie zawiodłam!  Oczy można nasycić pięknymi różyczkami   , pozdrawiam i lecę dalej!
 , pozdrawiam i lecę dalej!

! Znów się nie zawiodłam!  Oczy można nasycić pięknymi różyczkami
 ! Znów się nie zawiodłam!  Oczy można nasycić pięknymi różyczkami   , pozdrawiam i lecę dalej!
 , pozdrawiam i lecę dalej!- Agnieszka73
- 100p 
- Od: 8 cze 2012, o 09:43
- Maddy77
- 500p 
- Kontakt:
Asiu niezmiernie mi miło  

Aguś fiolety uwielbiam pod każdą postacią 

Schackenborg po prostu wymiata

Aguś fiolety uwielbiam pod każdą postacią

Schackenborg po prostu wymiata

- Agnieszka73
- 100p 
- Od: 8 cze 2012, o 09:43
- Maddy77
- 500p 
- Kontakt:
Cieszę się bardzo  

Do mnie trafił przypadkiem, planowałam kupić inne różyczki a kupiłam zestaw właśnie z nim To były bardzo udane zakupy
 To były bardzo udane zakupy 

Do mnie trafił przypadkiem, planowałam kupić inne różyczki a kupiłam zestaw właśnie z nim
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Maddy, Schneewalzer piękna   Pienna nn przypomina kształtem kwiatu, kolorem i odcieniem liści moją Indigolette
  Pienna nn przypomina kształtem kwiatu, kolorem i odcieniem liści moją Indigolette   Jestem bardzo ciekawa Elfe i C.Austin - chciałabym je zakupić jesienią, będę czekac na Twoje rekomendacje
 Jestem bardzo ciekawa Elfe i C.Austin - chciałabym je zakupić jesienią, będę czekac na Twoje rekomendacje  

Pienna nn przypomina kształtem kwiatu, kolorem i odcieniem liści moją Indigolette
  Pienna nn przypomina kształtem kwiatu, kolorem i odcieniem liści moją Indigolette   Jestem bardzo ciekawa Elfe i C.Austin - chciałabym je zakupić jesienią, będę czekac na Twoje rekomendacje
 Jestem bardzo ciekawa Elfe i C.Austin - chciałabym je zakupić jesienią, będę czekac na Twoje rekomendacje  
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Madziu no masz już sporo różyczek i to znanych odmian:)
Elfe u mnie w tym roku słabiej kwitnie,ale żyje i to jest najważniejsze Warto czekać na choćby jeden kwiatek.
 Warto czekać na choćby jeden kwiatek.
Moja Maria Theresia jeszcze w doniczce siedzi,muszę ją wreszcie przetransportować na działeczkę,bo coś nie zbiera się jej na ponowne kwitnienie 

Jestem ciekawa niespodzianki z allegro

Elfe u mnie w tym roku słabiej kwitnie,ale żyje i to jest najważniejsze
 Warto czekać na choćby jeden kwiatek.
 Warto czekać na choćby jeden kwiatek.Moja Maria Theresia jeszcze w doniczce siedzi,muszę ją wreszcie przetransportować na działeczkę,bo coś nie zbiera się jej na ponowne kwitnienie

Jestem ciekawa niespodzianki z allegro

- Maddy77
- 500p 
- Kontakt:
Kasiu obie różyczki, czyli C. Austin i Elfe były kupione w R. Długo kazały na siebie czekać  , ale w końcu mają już listki
, ale w końcu mają już listki  Z róż z R. nie przyjęły mi się Sebastian Kneipp i Chippendale
 Z róż z R. nie przyjęły mi się Sebastian Kneipp i Chippendale  

Aniu Elfe w końcu i u mnie zaczyna się rozrastać i marzy mi się choć 1 kwiatek na niej ujrzeć 

Na allegro już więcej róż nie kupię Żadna nie okazała się tą, którą miała być
 Żadna nie okazała się tą, którą miała być  Teraz czekam aż zakwitną i będę musiała wybrać dla nich nowe miejsce, bo mi moją koncepcję popsuły
 Teraz czekam aż zakwitną i będę musiała wybrać dla nich nowe miejsce, bo mi moją koncepcję popsuły  

Świeżutkie pączusie prosto z ogródka Będzie się działo za kilka dni
 Będzie się działo za kilka dni  Mam nadzieję, że przed wyjazdem na małe wakacje
 Mam nadzieję, że przed wyjazdem na małe wakacje  

Nie mogę nie wstawić pięknie kwitnącego klemka Westerplatte 

Wieczorkiem wrzucę zdjęcia Red Eden. Muszę niestety poobcinać kilka kwiatów, gdyż deszcze sprawiły iż pozwieszały główki i teraz leżą na ziemi, a że jest to mały krzaczek nie chce go zbytnio obciążać 

Udanego dnia

, ale w końcu mają już listki
, ale w końcu mają już listki  Z róż z R. nie przyjęły mi się Sebastian Kneipp i Chippendale
 Z róż z R. nie przyjęły mi się Sebastian Kneipp i Chippendale  
 Aniu Elfe w końcu i u mnie zaczyna się rozrastać i marzy mi się choć 1 kwiatek na niej ujrzeć

Na allegro już więcej róż nie kupię
 Żadna nie okazała się tą, którą miała być
 Żadna nie okazała się tą, którą miała być  Teraz czekam aż zakwitną i będę musiała wybrać dla nich nowe miejsce, bo mi moją koncepcję popsuły
 Teraz czekam aż zakwitną i będę musiała wybrać dla nich nowe miejsce, bo mi moją koncepcję popsuły  
 Świeżutkie pączusie prosto z ogródka
 Będzie się działo za kilka dni

Nie mogę nie wstawić pięknie kwitnącego klemka Westerplatte

Wieczorkiem wrzucę zdjęcia Red Eden. Muszę niestety poobcinać kilka kwiatów, gdyż deszcze sprawiły iż pozwieszały główki i teraz leżą na ziemi, a że jest to mały krzaczek nie chce go zbytnio obciążać

Udanego dnia

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
 Magda, widzę, że masz Mariętereskę, powiedz mi proszę, czy ona zwiesza główki.
 Magda, widzę, że masz Mariętereskę, powiedz mi proszę, czy ona zwiesza główki. Podobno jest to bardzo napakowany kwiat, a więc pewnie i ciężki. Na zdjęciu jest po deszczu, chyba sobie nieźle radzi.
Warto ją mieć ?
Masz śliczne róże. Czarujesz mnie nieustannie Red Edenem

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Świeżutkie pączusie prosto z ogródka  Będzie się działo za kilka dni

Astrid Grafin gdzie kupiłaś? Coś mi ten pąk na Astrid nie wygląda Powinien być ciemno bordowy
 Powinien być ciemno bordowy 

Będzie się działo za kilka dni

Astrid Grafin gdzie kupiłaś? Coś mi ten pąk na Astrid nie wygląda
- Maddy77
- 500p 
- Kontakt:

Maju dziękuje za odwiedzinki

Mariatheresia jest młodą różyczką. Póki co miała tylko 2 kwiatki, plus te co są teraz. Po deszczach trzyma się nieźle, ale jak będzie z zimowaniem to będę mogła powiedzieć dopiero wiosną
 Uważam, że podobnie jak trzeba mieć Pastelle tak i Marietereskę też warto mieć
 Uważam, że podobnie jak trzeba mieć Pastelle tak i Marietereskę też warto mieć  Red Eden pokaże wieczorkiem
 Red Eden pokaże wieczorkiem  
 Aniu to na pewno jest Astrid Grifin, bo już u mnie kwitła i to jest jej drugie kwitnienie
 Zdjęcie było robione jak świeciło słoneczko, więc pewnie dlatego. Wieczorem zrobię świeże zdjęcie do porównania, a kupowałam ją u Ewki(gloriadei).
 Zdjęcie było robione jak świeciło słoneczko, więc pewnie dlatego. Wieczorem zrobię świeże zdjęcie do porównania, a kupowałam ją u Ewki(gloriadei).Kiedyś obiecałam, że pokażę co tam sobie w główce wymyśliłam
 Pewnie realizacja trochę potrwa, ale po to są marzenia by je realizować
 Pewnie realizacja trochę potrwa, ale po to są marzenia by je realizować  
 Ubóstwiam czerwone róże, a że preferują one bardziej cieniste miejsca, by mogły w pełni oddać swoje piękno zdecydowałam się na rabatę, gdzie słońce zaczyna się od 9ej i jest tak mniej więcej do 16ej. Mam nadzieję, że to im wystarczy
 Oto plan jakby to miało wyglądać:
 Oto plan jakby to miało wyglądać:
1 - Out of Rosenheim
2 - Isabel Renaissance
3 - L.D.Braithwaite
4 - Kronbor Castle
5 - Red Leonardo
6 - Rotkappchen
7 - Piano
8 - Red Eden
Na czarno zaznaczyłam prawdopodobne występowanie betonu pod kostką po pierwszych właścicielach. My jesteśmy trzecimi. Dopiero przy jej demontażu okaże się ile go jest

Na początek planuję kupić 1, 3, 5 i 7
 Później będę uzupełniać by nie zbankrutować i żeby M nie kazał mi z nimi spać zimą
 Później będę uzupełniać by nie zbankrutować i żeby M nie kazał mi z nimi spać zimą  
 Przy zakupie domu nie zwróciłam na to uwagi, dopiero któregoś dnia zauważam, że furtka nie jest na wprost drzwi wejściowych i dlatego też ścieżka nie może być prosta tylko lekko zakręcona. Póki co to jest zarys jak to widzę. Kostka brukowa na razie zostaje z przyczyn finansowych, w przyszłości widzę tam jakiś kamienne płyty
 Ogólnie będzie dużo demontażu kostki
 Ogólnie będzie dużo demontażu kostki  

Na zielono to są te róże z pierwszego zdjęcia.
Po drugiej stronie ścieżki widać orzecha, który jest do całkowitej likwidacji. Rośnie tam jeszcze jeden orzech i sierotka hortensja. W przyszłości będzie tam kącik hortensji, żurawek i może liliowców. Okno z kuchni wychodzi na tą połówkę i jest tam miejsce na stolik i krzesełko pod orzechem, gdzie zasiadam w niedzielne popołudnie i czytam sobie książkę
 . Zrobię zdjęcie wieczorem to też wrzucę by pokazać o czym mówię
. Zrobię zdjęcie wieczorem to też wrzucę by pokazać o czym mówię  
 Jestem otwarta na wszelkie sugestie, jeśli chodzi o dodatki
 Mogę dodać, iż między różami planuję posadzić orliki i rozwary. To tak w skrócie co mi się marzy
 Mogę dodać, iż między różami planuję posadzić orliki i rozwary. To tak w skrócie co mi się marzy 

Kasiek *
 Kasiek *