Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże Maddy77

Post »

Schackenborg fantastyczny kolor ;:167
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Widzę, że nie tylko mnie urzekła Schackenborg Castle/Coral Palace ;:215 W związku z tym nie mogę nie pokazać jak pięknie kwitnie :tan Zauważyłam, że jak dni są pochmurne to kolor jest bardziej koralowy, a jak słonko przygrzewa to staje się różowa.
Obrazek Obrazek

Nieprzerwanie kwitnie Waltztime Climbing :heja Jestem bardzo z niej zadowolona, mimo iż od deszczy płatki zewnętrzne robią się brązowe. Pędy ma sztywne i szybko przyrasta.
Obrazek Obrazek

Red Eden jest w pełnym rozkwicie. Kolor i zapach ma nieziemski ;:226 Niestety cosik dzisiaj aparat nie chciał oddać jego kolorku ;:174
Obrazek Obrazek

Schneewalzer również kwitnie na całego :heja Szkoda tylko, że jej kwiatki trzymają się 4-5 dni ;:174 Mam nadzieję, że z czasem jej kwitnienie się wydłuży ;:224
Obrazek Obrazek

Falstaff już niestety kończy swoje pierwsze kwitnienie ;:174 Kolor ma nieziemski, a niestety nie umiem go Wam przekazać ;:174 Natomiast drugie kwitnienie zaczyna Reine des Violetes :tan Cudna jest ;:215
Obrazek Obrazek

Już niedługo zakwitnie moja wymarzona Maritim. Kwiatek jest tylko 1, to tym bardziej jestem podekscytowana :heja
Obrazek

Niedługo również zakwitną 2 NN. Pierwsza to pienna fioletowa, a druga to rzekoma Boule de Neige. Jednak kolor przebija pomarańczowy, więc pozostaje czekać co z niej wyrośnie ;:224
Obrazek Obrazek

Zakwitł C. Westerplatte z nowego zakupu. Kwiatek póki co jest mały, ale jest to mały klemek, więc trzeba poczekać na większe ;:224
Obrazek

Życzę udanego weekendu i duuuuuuuuużo chłodu :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję i wzajemnie.
Może jutro będzie chłodniej i spadnie trochę deszczu.
Róże szybko gubią płatki w tym upale.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Grażynko ;:196 Od wczoraj trochę u mnie popadało i zrobiło się w końcu w miarę przyjemnie :wink: Nie trzeba było podlewać :tan

Różyczki po deszczach lekko sponiewierane, zwłaszcza Red Eden ma pochylone główki. Część pąków z powodu deszczu nie otworzyły się ;:174
Obrazek Obrazek

Pienna NN powoli się otwiera :tan
Obrazek Obrazek

Kwitnąco ;:224
Obrazek Obrazek

Mariatheresia ma niestety pecha i kwitnie zawsze jak pada ;:174 Chyba nie nacieszę się z jej kwitnienia ;:185
Obrazek

Maritim już za chwilę pokaże się w pełnej krasie :tan oraz nowa zagadka z allegro ;:224
Obrazek Obrazek

Claire Austin i Elfe miały ciężkie początki ;:174 Mam nadzieję, że teraz zadomowią się na stałe ;:224
Obrazek Obrazek

Klemek Westerplatte kwitnie mimo deszczu, a lawenda w końcu zaczęła kwitnąć ;:224
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Hej :wit ! Znów się nie zawiodłam! Oczy można nasycić pięknymi różyczkami ;:oj , pozdrawiam i lecę dalej!
Awatar użytkownika
Agnieszka73
100p
100p
Od: 8 cze 2012, o 09:43

Post »

Madziu NN śliczna, ale Schackenborg ....naj... ;:167 .
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Asiu niezmiernie mi miło ;:196

Aguś fiolety uwielbiam pod każdą postacią ;:167
Schackenborg po prostu wymiata :;230
Awatar użytkownika
Agnieszka73
100p
100p
Od: 8 cze 2012, o 09:43

Post »

Wymiata, wymiata, a do mego ;:167 sie wmiótł :;230 :tan
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Cieszę się bardzo ;:215
Do mnie trafił przypadkiem, planowałam kupić inne różyczki a kupiłam zestaw właśnie z nim :tan To były bardzo udane zakupy :heja
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Maddy, Schneewalzer piękna ;:170 Pienna nn przypomina kształtem kwiatu, kolorem i odcieniem liści moją Indigolette ;:131 Jestem bardzo ciekawa Elfe i C.Austin - chciałabym je zakupić jesienią, będę czekac na Twoje rekomendacje ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu no masz już sporo różyczek i to znanych odmian:)
Elfe u mnie w tym roku słabiej kwitnie,ale żyje i to jest najważniejsze ;:108 Warto czekać na choćby jeden kwiatek.
Moja Maria Theresia jeszcze w doniczce siedzi,muszę ją wreszcie przetransportować na działeczkę,bo coś nie zbiera się jej na ponowne kwitnienie ;:131
Jestem ciekawa niespodzianki z allegro ;:65
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kasiu obie różyczki, czyli C. Austin i Elfe były kupione w R. Długo kazały na siebie czekać ;:224, ale w końcu mają już listki :tan Z róż z R. nie przyjęły mi się Sebastian Kneipp i Chippendale ;:174

Aniu Elfe w końcu i u mnie zaczyna się rozrastać i marzy mi się choć 1 kwiatek na niej ujrzeć ;:224
Na allegro już więcej róż nie kupię ;:188 Żadna nie okazała się tą, którą miała być ;:185 Teraz czekam aż zakwitną i będę musiała wybrać dla nich nowe miejsce, bo mi moją koncepcję popsuły ;:224

Świeżutkie pączusie prosto z ogródka :;230 Będzie się działo za kilka dni :tan Mam nadzieję, że przed wyjazdem na małe wakacje ;:224
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Nie mogę nie wstawić pięknie kwitnącego klemka Westerplatte ;:226
Obrazek

Wieczorkiem wrzucę zdjęcia Red Eden. Muszę niestety poobcinać kilka kwiatów, gdyż deszcze sprawiły iż pozwieszały główki i teraz leżą na ziemi, a że jest to mały krzaczek nie chce go zbytnio obciążać ;:185

Udanego dnia 8-)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Magda, widzę, że masz Mariętereskę, powiedz mi proszę, czy ona zwiesza główki.
Podobno jest to bardzo napakowany kwiat, a więc pewnie i ciężki. Na zdjęciu jest po deszczu, chyba sobie nieźle radzi.
Warto ją mieć ?
Masz śliczne róże. Czarujesz mnie nieustannie Red Edenem ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Świeżutkie pączusie prosto z ogródka :;230 Będzie się działo za kilka dni :tan Mam nadzieję, że przed wyjazdem na małe wakacje ;:224
Obrazek

Astrid Grafin gdzie kupiłaś? Coś mi ten pąk na Astrid nie wygląda ;:131 Powinien być ciemno bordowy ;:224
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit
Maju dziękuje za odwiedzinki ;:196
Mariatheresia jest młodą różyczką. Póki co miała tylko 2 kwiatki, plus te co są teraz. Po deszczach trzyma się nieźle, ale jak będzie z zimowaniem to będę mogła powiedzieć dopiero wiosną :wink: Uważam, że podobnie jak trzeba mieć Pastelle tak i Marietereskę też warto mieć ;:224 Red Eden pokaże wieczorkiem :wink:

Aniu to na pewno jest Astrid Grifin, bo już u mnie kwitła i to jest jej drugie kwitnienie :tan Zdjęcie było robione jak świeciło słoneczko, więc pewnie dlatego. Wieczorem zrobię świeże zdjęcie do porównania, a kupowałam ją u Ewki(gloriadei).

Kiedyś obiecałam, że pokażę co tam sobie w główce wymyśliłam :;230 Pewnie realizacja trochę potrwa, ale po to są marzenia by je realizować ;:131
Ubóstwiam czerwone róże, a że preferują one bardziej cieniste miejsca, by mogły w pełni oddać swoje piękno zdecydowałam się na rabatę, gdzie słońce zaczyna się od 9ej i jest tak mniej więcej do 16ej. Mam nadzieję, że to im wystarczy ;:224 Oto plan jakby to miało wyglądać:
Obrazek

1 - Out of Rosenheim
2 - Isabel Renaissance
3 - L.D.Braithwaite
4 - Kronbor Castle
5 - Red Leonardo
6 - Rotkappchen
7 - Piano
8 - Red Eden
Na czarno zaznaczyłam prawdopodobne występowanie betonu pod kostką po pierwszych właścicielach. My jesteśmy trzecimi. Dopiero przy jej demontażu okaże się ile go jest ;:223
Na początek planuję kupić 1, 3, 5 i 7 ;:224 Później będę uzupełniać by nie zbankrutować i żeby M nie kazał mi z nimi spać zimą :;230

Przy zakupie domu nie zwróciłam na to uwagi, dopiero któregoś dnia zauważam, że furtka nie jest na wprost drzwi wejściowych i dlatego też ścieżka nie może być prosta tylko lekko zakręcona. Póki co to jest zarys jak to widzę. Kostka brukowa na razie zostaje z przyczyn finansowych, w przyszłości widzę tam jakiś kamienne płyty ;:224 Ogólnie będzie dużo demontażu kostki :;230
Obrazek

Na zielono to są te róże z pierwszego zdjęcia.
Po drugiej stronie ścieżki widać orzecha, który jest do całkowitej likwidacji. Rośnie tam jeszcze jeden orzech i sierotka hortensja. W przyszłości będzie tam kącik hortensji, żurawek i może liliowców. Okno z kuchni wychodzi na tą połówkę i jest tam miejsce na stolik i krzesełko pod orzechem, gdzie zasiadam w niedzielne popołudnie i czytam sobie książkę :wink:. Zrobię zdjęcie wieczorem to też wrzucę by pokazać o czym mówię ;:224

Jestem otwarta na wszelkie sugestie, jeśli chodzi o dodatki ;:224 Mogę dodać, iż między różami planuję posadzić orliki i rozwary. To tak w skrócie co mi się marzy ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”