Proszę wstaw fotki tej piętrowej czerwonej
Rabatki Konstantego część 5
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 5
Ewuś a u nas codziennie pada , teraz też i jest na dodatek zimno.

- ElzbietaaG

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Bardzo fikuśna piętrowa pysznogłówka a biała też niczego sobie.
U nas też zimno i do tego padało kilka godzin
W sam raz pogoda na urlop...
U nas też zimno i do tego padało kilka godzin
Ewuś pięknie dziękuję za zdjęcie kozłka lekarskiego
piszesz że czerwona pysznogłówka miała 5 pięter cudo
Dzień w dzień pada a teraz w dodatku zimno ... i gdzie to lato się pytam , kiedy wygrzeję swoje stare kości 
- teresat

- Od: 2 lip 2008, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne pysznogłówki, jak widać mokro i chłodno im nie przeszkadza w kwitnieniu.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Teresat-mokro niestety nie jest wcale,to stan po podlaniu przeze mnie konewką....Tych czerwonych piętrowych pysznogłówek miałam w ubiegłym roku kilka a jest na razie jedna,nie widzę też zeszłorocznej fioletowej.Oby się później pojawiły!
Tija-wygrzejesz na południu kraju,w czasie praktyk był nieustający upał,całe dwa tygodnie,burze nie dawały ochłody,potem tydzień przygotowywania do malowania w pracy-również upalny,a teraz zaledwie 24 stopnie....
Tija-wygrzejesz na południu kraju,w czasie praktyk był nieustający upał,całe dwa tygodnie,burze nie dawały ochłody,potem tydzień przygotowywania do malowania w pracy-również upalny,a teraz zaledwie 24 stopnie....
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dawno nie zaglądałam do podwórkowego a tu tyle kwitnie nawet Casablanca .Teraz Ewciu ja próbuje urządzić na naszym podwórku kwietnik .Kiedyś było to miejsce z ławkami ,pięknym ligustrowym żywopłotem ,ale komuś przyszło do głowy ,że nie może być żywopłotu i wszystko zlikwidowali .Wzięła to pod swoje skrzydła dawna Zieleń miejska ,ale szybko znudził im sie ten teren więc zapomnieli o nim .Zieleń miejską zlikwidowano i ten ugór straszy wszystkich wiec postanowiłam sie nim zająć .Po co mam wyrzucać nadwyżki z ogródka ,albo prosić sie czy ktoś chce, . Pracy mnóstwo ,bo krwawnik i inne badziewie sie rozgościły na dobre .Korzenie akacji ,kasztanowców to jedna tragedia ,ale jednak po kawałeczku coś tam montuję .Sąsiedzi patrzą sie z politowaniem i stukają sie w głowę ,że nie mam co robić .
,ale jak już uporam sie ze wszystkim to mam nadzieję ,że bedzie kolorowo,[ o ile nikt przez swoją złośliwość nie powyrywa tych roślin].Zresztą wiesz jak to jest to walka z ludzką głupotą i olewaniem pracy innych
- teresat

U mnie wcale nie widzę pysznogłówek. Nie wiem, czy nie przetrwały zimy, czy coś innego się stało.
Tak więc pozostaje mi podziwiać Twoje cudeńka
Tak więc pozostaje mi podziwiać Twoje cudeńka
- EwkaEs

Witam międzyburzowo na chybcika i pod wieczór.Od świętej Anki zimne wieczory i ranki jak wiadomo i się sprawdza.
Jadziu pierwsza Casablanca obdarzyła mnie trzema ogromnymi kwiatami i zgasła,teraz kwitnie druga-ma dwa kwiaty,spore,ale nie tak wielkie jak pierwsza,wypadło jej kwitnienie na większą suszę.
Podziwiam,że wzięłaś się za kolejny teren do oswajania ogrodniczego,z drugiej strony oglądałam zapłocie Eukomis i co racja to racja,lepiej niech się nasadzenia nie marnują,ja się dzielę z braciszkami.
Zakwitł mi zawilec japoński,który otrzymałam zeszłego roku z sąsiedniej placówki oświatowej.Za to na skalniaku z powodu suszy marnie.
Ewamon jak mi biała pysznogłówka przetrwa i się rozrośnie masz ją jak w banku.Jestem na tropie różowej ,wiesz w kolorze w jaki ubierają teraz wszystkie małe dziewczynki.Czerwona "piętrowa" ma już trzeci poziom.Z daturą poniosłam klęskę,nawet przeniesiona do domu i naprawdę dopieszczana z powodów niewiadomych traci kolejne liście.Szkodników nie widać.
Teresat-mam jeszcze nadzieję....Hoye przeniesione z pracy do domu nawet te kwitnące właśnie jak wayetti czy carnosa mają się dobrze,multiflora nie tylko ma kolejne liście,spore,ale i pąk kwiatowy,czytałam,że lubi zrzucać,więc jej nie ruszam.
Evluk-zwartnice mają się świetnie,obrastają w liście.
Zyto-zaokienne papryczki mam w kolorze czerwonym,właściwie pomarańczono-czerwonym,cytrynowo żółtym i fioletowym,kwitnie na fioletowo kolejna,ale fioletowa kwitła na biało,to nie wiem w jakim kolorze oczekiwać strąka.
Jadziu pierwsza Casablanca obdarzyła mnie trzema ogromnymi kwiatami i zgasła,teraz kwitnie druga-ma dwa kwiaty,spore,ale nie tak wielkie jak pierwsza,wypadło jej kwitnienie na większą suszę.
Podziwiam,że wzięłaś się za kolejny teren do oswajania ogrodniczego,z drugiej strony oglądałam zapłocie Eukomis i co racja to racja,lepiej niech się nasadzenia nie marnują,ja się dzielę z braciszkami.
Zakwitł mi zawilec japoński,który otrzymałam zeszłego roku z sąsiedniej placówki oświatowej.Za to na skalniaku z powodu suszy marnie.
Ewamon jak mi biała pysznogłówka przetrwa i się rozrośnie masz ją jak w banku.Jestem na tropie różowej ,wiesz w kolorze w jaki ubierają teraz wszystkie małe dziewczynki.Czerwona "piętrowa" ma już trzeci poziom.Z daturą poniosłam klęskę,nawet przeniesiona do domu i naprawdę dopieszczana z powodów niewiadomych traci kolejne liście.Szkodników nie widać.
Teresat-mam jeszcze nadzieję....Hoye przeniesione z pracy do domu nawet te kwitnące właśnie jak wayetti czy carnosa mają się dobrze,multiflora nie tylko ma kolejne liście,spore,ale i pąk kwiatowy,czytałam,że lubi zrzucać,więc jej nie ruszam.
Evluk-zwartnice mają się świetnie,obrastają w liście.
Zyto-zaokienne papryczki mam w kolorze czerwonym,właściwie pomarańczono-czerwonym,cytrynowo żółtym i fioletowym,kwitnie na fioletowo kolejna,ale fioletowa kwitła na biało,to nie wiem w jakim kolorze oczekiwać strąka.
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- EwkaEs

Olgo(Ogród Azy)-bardzo dziękuję,chociaż tak je zobaczę.
W Podwórkowym zakwitły rozwary,dalej kwitnie dzwonek,naturalnie hosty.Pysznogłówki białe i fioletowe przekwitły-zebrałam i suszę,czerwona ma trzy piętra,zobaczymy czy to już koniec na ten rok czy nie.
Bazylia olbrzymia na kuchennym oknie sprawia wiele doznań smakowych i radości.Papryczki ozdobne od Zyty kwitną i zawiązują owocki,pierwsza była fioletowa...
Evluk-Z hoi niebawem winna kwitnąć multiflora,a chyba i serduszkowa.
Olu( żagańska) tak jestem bardzo ciekawa Twoich hortensji!
W Podwórkowym zakwitły rozwary,dalej kwitnie dzwonek,naturalnie hosty.Pysznogłówki białe i fioletowe przekwitły-zebrałam i suszę,czerwona ma trzy piętra,zobaczymy czy to już koniec na ten rok czy nie.
Bazylia olbrzymia na kuchennym oknie sprawia wiele doznań smakowych i radości.Papryczki ozdobne od Zyty kwitną i zawiązują owocki,pierwsza była fioletowa...
Evluk-Z hoi niebawem winna kwitnąć multiflora,a chyba i serduszkowa.
Olu( żagańska) tak jestem bardzo ciekawa Twoich hortensji!
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ewo - u mnie coraz ładniej kwitną astry z nasionek od Ciebie. Nawet grad (o wielkości dużej czereśni) im nie zaszkodził
- teresat

To masz Ewo bez przerwy naturalne odświeżacze powietrza 
Bardzo jestem ciekawa kwiatów hoi serduszkowej.
Bardzo jestem ciekawa kwiatów hoi serduszkowej.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Ewuś pięknie dziękuję za zdjęcia pysznogłówek
okazało się, że moja czerwona jest też piętrowa, czekam jeszcze na kwitnienie jednej ma być biała, zobaczymy

okazało się, że moja czerwona jest też piętrowa, czekam jeszcze na kwitnienie jednej ma być biała, zobaczymy
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Gdzieś mi umknął twój wątek i teraz powracam nadrabiać zaległości. 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki