Klematis cudownie kwitnie, moje zawsze były nędzne, ale w tym roku to zupełna porażka.
Ogródek AGNESS cz.12
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Agniesiu od zapachu lilii w Twoim ogrodzie z pewnością w głowie się kręci, szczególnie urocze są pachnące wieczory .
Klematis cudownie kwitnie, moje zawsze były nędzne, ale w tym roku to zupełna porażka.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko u Ciebie też pięknie kwitną lilie i liliowce .
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ale masz zaje...fajne koleuski .
Uwielbiam je . Pięknie wyglądają z begoniami
Uwielbiam je . Pięknie wyglądają z begoniami
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Kolejna floksomaniaczka 
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aguś zieloności u Ciebie też ładnie wyglądaja, ale ten jeden koleusek taki trochę rozczapirzony jest śliczny.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
koleusy + begonia to są "twardziele" nie lada! Zrobiłam taką kompozycje podobną do Twoich Agnieszko również w szerokiej donicy/misie/ i zawiozłam na cmentarz na grób Rodziców. Nie byłam 3 tygodnie i byłam pewna,że tam tylko jeden "susz"/tak mówi moja wnusia
/ wprawdzie miejsce pod rozłożystą lipą w dość głębokim cieniu ale przecież ostatnio był niesamowity upał /. Jakież było moje zdziwienie kiedy zastałam donice w idealnym stanie ! Ziemia była dość sucha ale one przetrwały bez podlewania/jakiś deszczyk w międzyczasie popadał co prawda/.Polecam wszystkim te rośliny w cieniste miejsca! 
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Ten koleus z donicy z begonią taki rozpierzony jest śliczny dobrze że w tym roku choroba koleusowa minęła mi.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko z koleusami się przeprosiłam......kiedyś sadziłam je nawet na rabatach. później znudziły mi się i zarzuciłam, a od zeszłego roku znowu wróciłam do nich
Bardzo lubię je w kompozycjach z kwiatami
Elu żurawki to wspaniałe roślinki
pięknie zdobią każdy kącik
Tajeczko to prawda, zapach jest wspaniały. Uwielbiam wieczorami przesiadywac na tarasie z kubkiem herbaty i napawac się tymi zapachami....znajomi mówią, że nawet gdy przechodzą ulicą to pięknie pachnie
U mnie Clematisy też w tym roku bardzo marne, kilka zimą straciłam i musiałam sadzic młodziaki na ich miejsce.... tak, że nie bardzo są jeszcze widoczne. Jedynie JP II i Polish Spirit szaleją
Geniu dziękuję
teraz to one królują w ogrodzie, tym bardzie że to u mnie pierwszy rok ,, bezróżany,,...
Aguś ja również bardzo lubię koleuski
na jakiś czas od nich odeszłam, ale w zeszłym roku znów je przeprosiłam
To całkowicie niewymagające roślinki, a przy tym tak ślicznie dopełniają kompozycji z kwiatami
Mam tylko 4 odmiany, ale chcę zdobyc więcej
Aniu, oj tak bardzo lubię floksy. Teraz po kwitnieniu czeka mnie ich przesadzanie i kombinuję gdzie by je wcisnąc
Iwonko tego koleuska mam sporo i gdy mnie odwiedzisz chętnie się podzielę
Maryniu nawet nie wiedziałam, ze to aż tacy twardziele
U mnie niestety brak cienia, taras na patelni. Wiem, ze begonie nie lubią pełnego słońca, ale tak bardzo je lubię, że nie potrafiłam się oprzec i zdecydowałam się posadzic. Powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona, bo wspaniale sobie radzą 
Jolu i ja lubię tego koleuska, w zeszłym roku miałam jeszcze innego z serii rococo, takiego czerwonego poszarpańca, niestety nie przetrwał mi zimy .... A te 2 pozostałe poznajesz???
Elu żurawki to wspaniałe roślinki
Tajeczko to prawda, zapach jest wspaniały. Uwielbiam wieczorami przesiadywac na tarasie z kubkiem herbaty i napawac się tymi zapachami....znajomi mówią, że nawet gdy przechodzą ulicą to pięknie pachnie
U mnie Clematisy też w tym roku bardzo marne, kilka zimą straciłam i musiałam sadzic młodziaki na ich miejsce.... tak, że nie bardzo są jeszcze widoczne. Jedynie JP II i Polish Spirit szaleją
Geniu dziękuję
Aguś ja również bardzo lubię koleuski
Aniu, oj tak bardzo lubię floksy. Teraz po kwitnieniu czeka mnie ich przesadzanie i kombinuję gdzie by je wcisnąc
Iwonko tego koleuska mam sporo i gdy mnie odwiedzisz chętnie się podzielę
Maryniu nawet nie wiedziałam, ze to aż tacy twardziele
Jolu i ja lubię tego koleuska, w zeszłym roku miałam jeszcze innego z serii rococo, takiego czerwonego poszarpańca, niestety nie przetrwał mi zimy .... A te 2 pozostałe poznajesz???
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aguś właśnie wczoraj zastanawiałam się kiedy mogłabym się do Ciebie wybrać, myślałam jeszcze o zgarnieciu po drodze Patkazy ale jeszcze nie wiem kiedy będę mogła przyjechać,(ostatnio M zabiera mi samochód). Chciałam się zapytać czy po przekwitnięciu ścinasz swoje lilie, jak tak to o ile czy tylko ten fragment z nasiennikami czy więcej?
- AGNESS

Iwonko lilii nie można ścinac, ponieważ cebula czerpie składniki odżywcze z łodygi . Trzeba tylko obrywac nasienniki, żeby nie wysilały się na wytwarzanie nasion. Łodygę można usunąc dopiero jak zaschnie.
Bardzo miło mi będzie jak do mnie wskoczycie , Aga już zna drogę to by pilotowała
Bardzo miło mi będzie jak do mnie wskoczycie , Aga już zna drogę to by pilotowała
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko- widoczki tarasowe bardzo ładne!
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, czy ta trawka pasiatka, to taka niska zostanie, czy wyrośnie? Przydała by mi się
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Piękne odsłony rabat. Lilie wyglądają bardzo dostojnie pośród zieleni.
- AGNESS

Mariolu dzięki
Madziu ta trawka to takie maleństwo, nie rośnie większa
Bardzo lubię ją w kompozycjach z żurawkami i hostami
Majeczko cieszę się, że zaglądasz
Na działeczce wprawdzie nie masz dostępu do Forum....ale jesteś w takim bajecznym otoczeniu, ze aż ogarnia zachwyt
Lilijki przeżywają teraz apogeum kwitnienia, a ja nie mogę przestac się nimi zachwycac
Sorbonne

Sorbonne i Atlantis

Tryumphator

Muscadet

Flore Pleno

Flashpoint

Cote d,Azur

Satisfaction

NN

Amarossi

Flashpoint

[/quote]
Madziu ta trawka to takie maleństwo, nie rośnie większa
Majeczko cieszę się, że zaglądasz
Sorbonne

Sorbonne i Atlantis

Tryumphator

Muscadet

Flore Pleno

Flashpoint

Cote d,Azur

Satisfaction

NN

Amarossi

Flashpoint

[/quote]- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Na bogato
Piękne, a to połączenie lilii z hortensją...
Piękne, a to połączenie lilii z hortensją...