W rzeczywistości nie jest aż tak bardzo chłodna, kolorek delikatnie cieplejszy
 Dzwonek faktycznie rośnie w półcieniu, jestem nim zachwycona, bo jest naprawdę ogromny i już długo kwitnie

wpadła mi w oko Carona pewnie dlatego że różowej nie mam
 wpadła mi w oko Carona pewnie dlatego że różowej nie mam   
  wczoraj do południa cisza więc nadrobiło po południu i to z nawiązką , net padł i energię zabrali
 wczoraj do południa cisza więc nadrobiło po południu i to z nawiązką , net padł i energię zabrali  

Mimo zapowiadanego deszczu nie spadło ani kropli
 Mimo zapowiadanego deszczu nie spadło ani kropli   

Nie mam niestety zbyt wiele czasu, za to wielkie zaległosci na forum i w każdej "dziedzinie przyjemności". Ale wierzę głęboko, że z czasem będzie łatwiej...
  Nie mam niestety zbyt wiele czasu, za to wielkie zaległosci na forum i w każdej "dziedzinie przyjemności". Ale wierzę głęboko, że z czasem będzie łatwiej...

Lilie to moje ukochane kwity od zawsze, w liliowcach zakochałam się ty na Forum, nie miałam pojęcia, ze jest ich taki ogrom odmian i wszystkie takie piękne
  Lilie to moje ukochane kwity od zawsze, w liliowcach zakochałam się ty na Forum, nie miałam pojęcia, ze jest ich taki ogrom odmian i wszystkie takie piękne  

I wszystkie piękne, zdrowe, niekłopotliwe w żaden sposób.
  I wszystkie piękne, zdrowe, niekłopotliwe w żaden sposób.
 Nie potrzebują żadnej wyszukanej pielęgnacji a odwdzięczają się wspaniałym kwitnieniem. Są wspaniałą ozdobą w ogrodach
  Nie potrzebują żadnej wyszukanej pielęgnacji a odwdzięczają się wspaniałym kwitnieniem. Są wspaniałą ozdobą w ogrodach  

Z braku czasu umyka mi tyle ulubionych wątków..
  Z braku czasu umyka mi tyle ulubionych wątków..  
  Zaczynam żałować, że jej nie posadziłam..zapisuję na jesień
 Zaczynam żałować, że jej nie posadziłam..zapisuję na jesień   
  Bardzo lubię po nim spacerować
  Bardzo lubię po nim spacerować