Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Jolu aż pobiegłam z laptopem porównać kolor lilii ;:oj :lol: W rzeczywistości nie jest aż tak bardzo chłodna, kolorek delikatnie cieplejszy :lol:
Dzwonek faktycznie rośnie w półcieniu, jestem nim zachwycona, bo jest naprawdę ogromny i już długo kwitnie :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś piękne lilijki ;:215 wpadła mi w oko Carona pewnie dlatego że różowej nie mam :lol:
Jedni mają nadmiar wody no taka ja i innym brakuje ot sprawiedliwość :roll: wczoraj do południa cisza więc nadrobiło po południu i to z nawiązką , net padł i energię zabrali :(
Aguś może w końcu i do Ciebie dowiozą ;:196
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aguś widoczki śliczne kolorowe, lilie po prostu piękne, strasznie je lubię. Piszesz że u Ciebie susza a u mnie w tym tygodniu już druga burza była i zlewa, wczoraj wieczorem to siedziałam w oknie i patrzyłam na pioruny bardzo lubię takie widoki piorunów rozświetlających niebo a rano też już burza była, ciekawe czy wieczorkiem przyjdzie znów? Gdyby tylko się dało to podesłałabym ten deszczyk i do Ciebie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też się zachwycę tym dzwonkiem kropkowanym, ma też kilka ale takiego koloru chyba nie. Zresztą wszystkie dzwonki są fajnymi kwiatkami czy te wysokie czy malutkie. ;:215
Lilie też mnie zachwyciły tak jak i innych najbardziej Carona choć nigdzie jej nie znalazłam. Mam nadzieję że Lilypol będzie miał duży wybór azjatek jesienią bo to jednak najpewniejsze lilie. W tym roku kupiłam sobie krzyżówki azjatek z orientalnymi i trąbkowymi, zakwitła na razie jedna Cocopa ale chyba ma inny odcień niż w katalogu. ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu u mnie nadal żar leje się z nieba i sucho niemożebnie :? Mimo zapowiadanego deszczu nie spadło ani kropli :roll:
Najgorsze jest właśnie to, ze albo nic, albo nawałnica i tego właśnie się boję :roll:

Iwonko
u mnie nadal nic, którejś nocy kilka razy zagrzmiało i chwilkę popadało, ale tak, ze nawet ziemia pod drzewami nie zamoczona....Ja też kiedyż burze lubiłam.....a teraz po prostu się boję :roll:

Majeczko ja również uwielbiam dzwoneczki pod każdą postacią :D
Caronę kupowałam w ,,Świecie cebul,, Ja też mam jeszcze straszną ochotę na liliowe zakupy, ale niestety nie mam już kompletnie gdzie sadzić, zaczyna się robić niefajny busz i muszę przystopować z sadzeniem.... Biegnę do Ciebie obejrzeć lilijki :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agus, Ja się zgubiłam w poprzednim wątku :roll: Nie mam niestety zbyt wiele czasu, za to wielkie zaległosci na forum i w każdej "dziedzinie przyjemności". Ale wierzę głęboko, że z czasem będzie łatwiej...
U Ciebie również feeria barw. Piękne lilie, widoczki ogólne- mniam...
Pozdrawiam :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aga, liliowce i lilie masz niesamowite ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu u mnie też ostatnio był gorący okres, mnóstwo spraw na głowie i nie koniecznie miłych.... no i w ogródku mnóstwo pracy, więc i na Forum brak czasu. Ale teraz w te upały ogród poszedł w odstawkę....dziś jak się przeszłam to aż jestem, przerażona ile zielska...rośnie na potęgę, bezkarnie, bo na razie nic nie robię, czekam na ochłodzenie... Podobno od środy już będzie można odetchnąć... Dzięki upałom mniej pracy i mogę nadrobić troszkę zaległości na Forum :D

Moniś dziękuję :D Lilie to moje ukochane kwity od zawsze, w liliowcach zakochałam się ty na Forum, nie miałam pojęcia, ze jest ich taki ogrom odmian i wszystkie takie piękne :D

Ogólny rzut oka na upalny ogródek...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

To prawda - odmiany liliowców są chyba nie do policzenia :lol: I wszystkie piękne, zdrowe, niekłopotliwe w żaden sposób.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie to jest wspaniałe, ze liliowce są takie niekłopotliwe :D Nie potrzebują żadnej wyszukanej pielęgnacji a odwdzięczają się wspaniałym kwitnieniem. Są wspaniałą ozdobą w ogrodach :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Szkoda,że kwiaty mają jednodniowe ja mam młode sadzonki i nie mogę się wstrzelić ,żeby zrobić fotkę ...trzeba poczekać aż się rozrosną to wtedy kwitnienie jest przedłużone i dopiero "łapią" wygląd.Ogródek kolorowy Aguś u Ciebie!a narzekasz często na okresowy brak kolorów... ;:168
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, meldujęs się u Ciebie z małym poślizgiem :oops: Z braku czasu umyka mi tyle ulubionych wątków.. ;:124
Lilie na otwarcie przepiękne, zwłaszcza Sorbonne ;:167 Zaczynam żałować, że jej nie posadziłam..zapisuję na jesień ;:173
Cudowny ogród, tworzony z pasją, różnorodnością roślin i dobrym smakiem ;:333 Bardzo lubię po nim spacerować ;:196
Umknęło mi, co to za błękitny powojnik tak ślicznie się wspina?
Ach...i liliowce obłędne..jakie wielkie kępy ;:oj
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

I ja dotarłam do nowego wątku....przejrzałam cudne ścieżki ogrodowe.....i też się zachwyciłam dzwonkiem.....i chciałam zapytać,dlaczego mój w tym roku nie kwitnie-a kwitł w zeszłym ;:223
Agnieszka-pięknie masz w ogrodzie.....a te lilie.....ech.....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Lilie piękne, zaczynam do nich pałać gorącym uczuciem ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus wpadłam z rewizyta a tu taaaak pieknie ,kolorowo i te lilie ;:oj
Italia mnie zauroczyła taka radosna , i te przypruszone w środku...urocze kwiaty,ja mam na razie same pomarańczowe , bordowa i teraz czekam na śliczniaki wielkie od Różanki ,pokażą mi jakies kwiatuchy ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”