Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

igielka78 Witaj :wit ...nie znam nazwy wierzby płożącej ale sprawdziłam w necie i to chyba Salix arbuscula ale nie wiem ;:185

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, przepiękne foty..jak ja lubie te Twoje żwirowe alejki, formowane iglaczki, kamienne stoki, płożące roślinki...i dziergane ozdoby na mostku...eh...rozmarzyłam się ;:170 Super wyglądają te pomarańczowe lilie przy altanie z dzwonkami u ich stóp ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Sekatoręki, fajna ta wierzba, którą pokazywałaś Jule. Nie wiedziałam że też tak można ;:oj Bardzo efektownie wyszło.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,jak zwykle piekne widoki u ciebie.Moja najwieksza irga padła,a dwie płożące jakoś odżyły,ale nie mogą dość ciągle do siebie.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wierzba czy irga nie ma znaczenia, raczej o zastosowanie chodzi i uzyskany efekt :wink:
U mnie irgi nie przemarzaja, nawet liscie na zime zostaja, do tego rosnal jak wsciekle i musze trzymac je w ryzach.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit wieczorkiem...

robaczek_Poznan Kasiu ;:196 lilie zachwycają wielkością ...przy nich rosną wieloletnie bratki- są cudne , bo kwitną całe lato. Fotka mało wyraźna :oops:

April Joluś u mnie nic się nie utrzyma bez cięcia...muszę jakoś utrzymać to wszystko... ;:oj
April pisze:Witaj Sekatoręki...
... a to dobre :;230

malgocha1960 Gosiu mam tylko jedną irgę , która częściowo przemarzła... ale daje radę... będzie z niej ładniusi bonsaik ;:108

Jule Jula takich ... "zastosowań" w moim ogrodzie wiele ...ale nie miałam wyboru ... Dużo roślin sama ukorzeniłam, później je sadziłam bez ładu i składu ;:223 a dzisiaj z sentymentu do nich nie chcąc ich wyrzucić muszę kształtować i przycinać , by to wszystko miało jakiś sens ;:oj

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Zdjęcia sprzed domu jak z jurnala ;:138 tylko usiąść i rozkoszować się widokami. Bajka
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szyszunia ;:196 dziękuję to bardzo miłe.

Dzisiaj planeta pali okrutnie , a ja zabrałam się za wsadzanie moich sadzonek z jednorocznych ... nie wiem jak one to zniosą ;:185 ale już dłużej nie mogą czekać... mam nadzieję ,że dadzą radę i zakwitną bujnie ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Zdjęcia tarasu są powalające, świetnie ukwiecony..A to zdjęcie z wyższego piętra - normalnie szok!! Takie super!

Jak tylko mam aparat to robię fotki i później właśnie mam dla porównania :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, ja też ukorzeniam ;:138 , ale na busz to raczej nie narzekam :;230 . Z jednorocznych to dziwaczki posadziłam i rosną, ale dla pewności zakopałam je z doniczkami ;:7 , mam nadzeiję, że się rozsieją. w ogóle to liczę, ze wszystko będzie się u mnie samo siało ;:14 . Naiwność, to moje drugie imię ;:oj
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

;:oj Cudnie oj pięknie uwielbiam Twoje widoczki , wszystko tak umiejętnie dobrane i zagospodarowane . Tarasik jak bajka :wit
Awatar użytkownika
Giecikowa
200p
200p
Od: 13 lut 2011, o 09:35

Post »

Jolu jak tam po wczorajszym dniu :?: Ominęła Was ta masakra pogodowa? Bo moja najbliższa okolica to obraz nędzy i rozpaczy :(
Pozdrawiam Dorota:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich odwiedzających :wit

aagaaz dziękuję :tan to cieszy... zawsze marzyłam o tarasie pełnym kwiatów... choć jeszcze mam w planie jego modyfikację to już daje mi ogromną radość i poczucie spełnionego założenia ;:108

Sosenki4 ... oj uwierz, że przez blisko 20 lat zabawy w ogrodnika i sadzenia roślin bez planu i przemyśleń doprowadza do buszu i nieładu w ogrodzie ;:108 A z samosiejek w ogrodzie pozostawiam lwie paszcze, naparstnice i aksamitki - posadź je raz , a już zawsze będziesz cieszyła się ich widokiem

Beata T ;:168 dziękuję ...staram się wszystko dobrać tak by tworzyło jedną całość. Nie lubię pstrokacizny i misz - maszu. Kiedyś zdobywałam co popadło i sadziłam gdzie się dało. I choć mam sporo takich dziwnych kompozycji to dzisiaj bardziej się zastanawiam co i gdzie sadzę.

Giecikowa oj wczorajszy dzień to prawdziwie najdziwniejsze i niespotykane zjawisko pogodowe jakie widziałam;:oj wyglądało to tak jakby kilka burz było równocześnie. W czasie takiej burzy jechałam do pracy ...to była ciężka droga...gradobicie, drogi pełne wody, połamane drzewa i zero widoczności...Na szczęście u nas nie ma większych szkód ale w okolicach ;:145 rozpacz...A co będzie jeszcze dzisiaj... już straszą nocą ... a ja znowu jadę do pracy...Dorotka z jakich jesteś okolic?

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam w swoim ogrodzie kilka roślin , które osiągnęły gigantyczne rozmiary. Trudno to dostrzec na fotkach ale dla porównania doprosiłam się kilku fotek z moimi ulubionymi olbrzymkami:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu jak miło ciebie widzieć, ślicznie wyglądasz wśród swoich olbrzymich dorodnych roślin. Hosty są ogromne i piękne, prawdziwe kolosy :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”