Pozdrawiam Jola
Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
igielka78 Witaj
...nie znam nazwy wierzby płożącej ale sprawdziłam w necie i to chyba Salix arbuscula ale nie wiem
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, przepiękne foty..jak ja lubie te Twoje żwirowe alejki, formowane iglaczki, kamienne stoki, płożące roślinki...i dziergane ozdoby na mostku...eh...rozmarzyłam się
Super wyglądają te pomarańczowe lilie przy altanie z dzwonkami u ich stóp 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Sekatoręki, fajna ta wierzba, którą pokazywałaś Jule. Nie wiedziałam że też tak można
Bardzo efektownie wyszło.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jolu,jak zwykle piekne widoki u ciebie.Moja najwieksza irga padła,a dwie płożące jakoś odżyły,ale nie mogą dość ciągle do siebie.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wierzba czy irga nie ma znaczenia, raczej o zastosowanie chodzi i uzyskany efekt
U mnie irgi nie przemarzaja, nawet liscie na zime zostaja, do tego rosnal jak wsciekle i musze trzymac je w ryzach.
U mnie irgi nie przemarzaja, nawet liscie na zime zostaja, do tego rosnal jak wsciekle i musze trzymac je w ryzach.
- jola1010

Witam
wieczorkiem...
robaczek_Poznan Kasiu
lilie zachwycają wielkością ...przy nich rosną wieloletnie bratki- są cudne , bo kwitną całe lato. Fotka mało wyraźna
April Joluś u mnie nic się nie utrzyma bez cięcia...muszę jakoś utrzymać to wszystko...
malgocha1960 Gosiu mam tylko jedną irgę , która częściowo przemarzła... ale daje radę... będzie z niej ładniusi bonsaik
Jule Jula takich ... "zastosowań" w moim ogrodzie wiele ...ale nie miałam wyboru ... Dużo roślin sama ukorzeniłam, później je sadziłam bez ładu i składu
a dzisiaj z sentymentu do nich nie chcąc ich wyrzucić muszę kształtować i przycinać , by to wszystko miało jakiś sens
Pozdrawiam Jola.
robaczek_Poznan Kasiu
April Joluś u mnie nic się nie utrzyma bez cięcia...muszę jakoś utrzymać to wszystko...
... a to dobreApril pisze:Witaj Sekatoręki...
malgocha1960 Gosiu mam tylko jedną irgę , która częściowo przemarzła... ale daje radę... będzie z niej ładniusi bonsaik
Jule Jula takich ... "zastosowań" w moim ogrodzie wiele ...ale nie miałam wyboru ... Dużo roślin sama ukorzeniłam, później je sadziłam bez ładu i składu
Pozdrawiam Jola.
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Zdjęcia sprzed domu jak z jurnala
tylko usiąść i rozkoszować się widokami. Bajka
- jola1010

szyszunia
dziękuję to bardzo miłe.
Dzisiaj planeta pali okrutnie , a ja zabrałam się za wsadzanie moich sadzonek z jednorocznych ... nie wiem jak one to zniosą
ale już dłużej nie mogą czekać... mam nadzieję ,że dadzą radę i zakwitną bujnie
Pozdrawiam Jola
Dzisiaj planeta pali okrutnie , a ja zabrałam się za wsadzanie moich sadzonek z jednorocznych ... nie wiem jak one to zniosą
Pozdrawiam Jola
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Zdjęcia tarasu są powalające, świetnie ukwiecony..A to zdjęcie z wyższego piętra - normalnie szok!! Takie super!
Jak tylko mam aparat to robię fotki i później właśnie mam dla porównania
Jak tylko mam aparat to robię fotki i później właśnie mam dla porównania
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jolu, ja też ukorzeniam
, ale na busz to raczej nie narzekam
. Z jednorocznych to dziwaczki posadziłam i rosną, ale dla pewności zakopałam je z doniczkami
, mam nadzeiję, że się rozsieją. w ogóle to liczę, ze wszystko będzie się u mnie samo siało
. Naiwność, to moje drugie imię 
- Giecikowa
- 200p

- Od: 13 lut 2011, o 09:35
Jolu jak tam po wczorajszym dniu
Ominęła Was ta masakra pogodowa? Bo moja najbliższa okolica to obraz nędzy i rozpaczy 
Pozdrawiam Dorota
- jola1010

Witam Wszystkich odwiedzających
aagaaz dziękuję
to cieszy... zawsze marzyłam o tarasie pełnym kwiatów... choć jeszcze mam w planie jego modyfikację to już daje mi ogromną radość i poczucie spełnionego założenia
Sosenki4 ... oj uwierz, że przez blisko 20 lat zabawy w ogrodnika i sadzenia roślin bez planu i przemyśleń doprowadza do buszu i nieładu w ogrodzie
A z samosiejek w ogrodzie pozostawiam lwie paszcze, naparstnice i aksamitki - posadź je raz , a już zawsze będziesz cieszyła się ich widokiem
Beata T
dziękuję ...staram się wszystko dobrać tak by tworzyło jedną całość. Nie lubię pstrokacizny i misz - maszu. Kiedyś zdobywałam co popadło i sadziłam gdzie się dało. I choć mam sporo takich dziwnych kompozycji to dzisiaj bardziej się zastanawiam co i gdzie sadzę.
Giecikowa oj wczorajszy dzień to prawdziwie najdziwniejsze i niespotykane zjawisko pogodowe jakie widziałam;:oj wyglądało to tak jakby kilka burz było równocześnie. W czasie takiej burzy jechałam do pracy ...to była ciężka droga...gradobicie, drogi pełne wody, połamane drzewa i zero widoczności...Na szczęście u nas nie ma większych szkód ale w okolicach
rozpacz...A co będzie jeszcze dzisiaj... już straszą nocą ... a ja znowu jadę do pracy...Dorotka z jakich jesteś okolic?
Pozdrawiam Jola
aagaaz dziękuję
Sosenki4 ... oj uwierz, że przez blisko 20 lat zabawy w ogrodnika i sadzenia roślin bez planu i przemyśleń doprowadza do buszu i nieładu w ogrodzie
Beata T
Giecikowa oj wczorajszy dzień to prawdziwie najdziwniejsze i niespotykane zjawisko pogodowe jakie widziałam;:oj wyglądało to tak jakby kilka burz było równocześnie. W czasie takiej burzy jechałam do pracy ...to była ciężka droga...gradobicie, drogi pełne wody, połamane drzewa i zero widoczności...Na szczęście u nas nie ma większych szkód ale w okolicach
Pozdrawiam Jola
- jola1010

Mam w swoim ogrodzie kilka roślin , które osiągnęły gigantyczne rozmiary. Trudno to dostrzec na fotkach ale dla porównania doprosiłam się kilku fotek z moimi ulubionymi olbrzymkami:

Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu jak miło ciebie widzieć, ślicznie wyglądasz wśród swoich olbrzymich dorodnych roślin. Hosty są ogromne i piękne, prawdziwe kolosy