Mój ogród choć mały...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród choć mały...

Post »

Bozuniu,tego Blue Mousa kupiłem w 2010 roku.Miał zaledwie 4 listki.W miejscu w którym rośnie ma słońce do godziny ok. 10:30...rośnie przyzwoicie,więc stanowisko jej pasuje;).
Roza333,będzie mi bardzo miło gościć Ciebie częściej :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

I znów widzę żurawki... ale jaka śliczna ta żółta!! ;)
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

taki mini kawałeczek na zdjęciu a prześliczny - to pisze osoba zupełnie zielona w ogrodnictwie :lol: przepięknie !! na takim małym areale tak wszystko urządzić - klasa :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Teraz mogę pomyśleć o posadzeniu spartyny :wink: Póki co planuję przede wszystkim kupno róż, bo czuję, że mam ich za mało.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku jak nazywa się ta pstra bordowa żurawka- / ostatnie zdjęcie z 26czerwca/. Juka kwitła już u Ciebie, czy jest duża?
Trawy piękne , ale się na nich kompletnie nie znam, więc z przyjemnością tylko poczytam dyskusje o nich. ;:63
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Delospermo,ta żurawka to Midnight Rose :wink: Ulubiona żurawka opuchlaków :| Co do jukki,to niestety jeszcze nie kwitła,jest u mnie 3 sezon...po tej zimie straciła 3/4 liści.Teraz ma okoo 35 cm średnicy.
anushka,dzięki ;:196
Ewamaj66,zdecydowanie ładniejsze są róże,jak by nie było Królowe ogrodów,dlatego dobrym pomysłem jest....najpierw róże. :wink:
Pratellina,cieszę się,że podobają ci się moje żurawki ;:138 Dzisiaj byłem na Lecie Kwiatów w Otmuchowie,gdzie kupiłem kilka żuraweczek...jutro dodam fotkę :heja :heja
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

No to czekamy na zdjęcia nowych zakupów.
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla niezorientowanych napiszę,że po raz 40 w Otmuchowie (opolszczyzna)odbywa się wystawa,połączona ze sprzedażą kwiatów,bylin,krzewów i drzew...Jednym słowem fantastyczna impreza,połączona z całkiem niezłą "wyżerką" ...było coś dla oka i podniebienia.Jedyny minus to CENY:/.ale cóż...To mała namiastka wczorajszego Lata Kwiatów w Otmuchowie.
Obrazek

Obrazek

KLEO1,gdybym miał miejsce w ogródku,pewnie opkupił bym się po zęby...Niestety możliwości ogrodu już i tak nadwyrężyłem :wink: To skromniutkie zakupy żurawki,tiarella,szałwia i trawka ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

jacekopole71 pisze:...gdybym miał miejsce w ogródku,pewnie opkupił bym się po zęby...Niestety możliwości ogrodu już i tak nadwyrężyłem...
No to ja bym rzekła , że jesteś szczęściarzem... ;:oj ja mam wielki ogród , a zasoby portfelowe nadwyrężone ;:223 A na takiej wystawie kuszą tylko i kuszą ... Zawsze można znaleźć jakiś ciekawy okaz do swojego ogrodu.
Czo to za trawka , czy ona jest wieloletnia?

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,niestety nie napisze Ci nazwy tej trawy,gdyż jej nie pamiętam,temperatura zrobiła mi wczoraj lekką pustkę pamięciową:( ...co nieznaczy ,że jeszcze dzisiaj nazwy nie znajdę:)...Pani sprzedająca,zarzekała się ,że to trawa wieloletnia...więc,zobaczymy...
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku,miałeś już tiarellę mystic mist?to ta z jasnymi liśćmi -4 foto,ja w tym roku kupiłam po raz trzeci,dwa poprzednie sezony -niestety nie przetrwała,podobno bardzo kapryśna-ale tak ładna(szczególnie gdy różowieją liście),że będę ją kupować do skutku
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, jeszcze jej nie miałem...Muszę przyznać,że ogólnie po ostatnich dwóch zimach stwierdziłem,że Tiarelle są kapryśne i przemarzają.Dlatego Mistyczną Mgłę zamierzam posadzić w donicy a zimą do jasnego pomieszczenia powędruje obowiązkowo :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam Mystic Mist w gruncie, przeżyła pierwszą zimę bez bólu, zobaczymy, co będzie w tym roku. Od razu mówię, że rośnie w miejscu idealnym, bo od wschodniej strony garażu, więc wiatry zachodnie jej nie szkodzą, jest cieniście i wilgotno, a ziemia przepuszczalna, a próchniczna.
Twoja trawka podobna do jęczmienia grzywiastego. Jeśli to on, to jednoroczny, ale ponoć dobrze się sieje.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu dziękuję za informację,przyznaję,że warynki jakie ma Twoja Tiarella są idealne.Teraz tak sobie pomyślałem,że faktycznie miejsce w którym miałem wcześniej Tiarelle było nieprzyzwoicie nękane wiatrem w czasie zimy.(hmmm będę musiał zrobić jakiś parawan na czas jesienno-zimowy)...Jęczmień Grzywiasty "BINGOO" to jest to...tylko dlaczego jednoroczne ;:219 :( cóż, będziemy wysiewać...

Moja delosperma szaleje :heja
Obrazek

...a rojniczki dalej kwitną;)
Obrazek
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wystawa godna uwagi. Zakupy cudne ;:oj . Zazdroszczę, bo też byłam wczoraj na giełdzie w Cieplicach, ale takich pięknych okazów nie było. Jak nazywa się trawka? Wygląda troszkę jak głuchy owies / Czy jej nie obraziłam, bo może to jakaś arystokratka?/.
A Twoja delosperma rozsiewa chyba to szaleństwo i dotarło już do mojej, ;:48 ;:50 za co jej serdecznie dziękuję. ;:180
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”