Moja działka po rewolcie - giza/2007-8/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gizo, widzę, że ogrodnicze akcesoria takie jak: sekator, rękawiczki utrzymane są w tonacji kwiatowej :wink: co by pasowały pod te kaloszki :D
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Magdo, chyba zwykłe słoiczki jednak bardziej sie sprawdzają. A jeszcze jak maja nietypowy kształt to nawet bez światełka moga byc ozdobą.
Z butelką probowałysmy. Dna można się pozbyć chałupniczo, ale dla nas było to zbyt stresujące - albo dostaniemy w oko ewentualnym odpryskiem albo sie uda :P Poprzestałysmy na jeden sztuce :lol: Efekt jest fajny, tym bardziej, że ciemno niebieska butelka. Jednak płomień z podgrzewacza marniutki ,z trudem "przebijał" sie przez ciemne szkło. I flaszka nie może stać płasko na podłozu, jest zbyt mały dopływ powietrza - tylko górą. Jednak spróbuj i pochwal sie zdjątkami :wink:

Moniko
zapomniałam do fotki dołączyć koloszki :? No tak, ale one sa takie bardziej robocże a narżedzia przeznaczone tylko do zadań specjalnych :mrgreen:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No, tak Kochanie, przymrozki to chyba tylko u mnie :?
Ubiegłego maja kupiłam koleusów parę, skomponowałam bukiet w wiszącej misie, powiesiłam na balkonie osłonieteym z 3 stron od wiatru i po jednej nocy- straciłam wszystkie.
Stąd moje zaskoczenie, że Ty je do gruntu, a nie na parapet :-)

Narzędzia - boskie, świadczą o kolejnym Twoim talencie i wysmakowaniu. :P
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Haniu, koleuski juz nie sa tak piekne. Przymrozków u nas niet, ale nocna temperatura chyba je nie zadowała :? Trudno, musża sie przemeczyc , mimo wszystko i tak sa ładne :D

Przeceniasz moje zdolności baaardzo :oops: , narzędzia nie dość, ze gotowce ze sklepu to jeszcze nie moja własność , jak się trafi dzień dobroci to Marta mi daje je potrzymac chwilkę w łapkach :wink:
Z bólem serca, ale musiałam powiedziec prawdę :P

Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

ale ładnie u Ciebie, sezon juz w pełni rozpoczęty :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

super fotki :) miło widzieć nowe twarze :)

i jaka wytresowana jaszczurka :) - ludzi się nie boi :P to prawie jak moje bażanty które zaczynam oswajać :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Pooglądałam i pozachwycałam się. Masz klimacik na tej Swojej działeczce. Urocze miejsce. :lol: Lampioniki świetne. Będę zaglądała. :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Grazynko, sezon w pełni, ale widze tu ludzi z "cieplejszcyh krajów" :P i tam dopiero sie dzieje :D Al etrzeba przyznac , że maj i czerwiec to najpiękniejszy okres na działce :wink:

Karolu, fajnie jest poznac kolejne osoby z forum :D Już częśc zaległości dzisiaj nadrobiłeś :P Myślę,ze następne spotkanie to juz będzie u Ciebie tzn parapetówko-glebówka :P Co do oswojonych dzikusów to z czasem się podmienimy: jaszczurka za bażanta
:wink:
Doroto zapraszam jak najczęsciej i dziękuję :D

przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Witaj Gizuniu! Jak chodziłem do przedszkola to pamiętam, że dna od butelek usuwało się owijając butelkę sznurkiem i ciągnąc za jego końce. Chyba schładzało to się wodą i butelka się rozdzielała. Szkło nie pryskało. Ale to było tak dawno, że coś mogłem pokręcić. Przyznaj się gdzie kupiłaś tego chińskiego ślimaka. Pozdrowienia dla Marty i dla Twojego pieska, którego bałaś się nam pokazać.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Przemku, my własnie tak robiłysmy z flaszka, a sznur był nasączony denaturatem póżniej podpalony i sru do zimnej wody :P Za kolejnym podejściem denko odpadło, ale to nie na nasze nerwy. Pewnie będąc w wieku przedszkolnym tak bardzo byśmy tego nie przezywały :wink:
Chiński ślimak z wyprzedaży w Kwiatonie.
Pozdrowienia przekazane :D , kundziora mogłam jednak wziąc, jaszczurka jakoś przeżyła.... :wink:

Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Gabrysiu, mam kawalera dla Twojej zwinki - chłopię urody przecudnej, ale bateryjki mi siadły i na razie nic z tego
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Jak dobrze wstać skoro świt ;:3

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Magdo, Ty nie czekaj na bateryjke tylko łapaj tego przystojniaka :!: Moja ślicznota dostanie chatę w posagu/ śliczy korzen, zreszta juz tam pomieszkuje/ :P
Jak tam połowy w botaniku? :wink:

jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gabrysiu - rewelacyjne roślinki, fotki też!! Powiedz mi co to za tulipki - mam takie same, a nie pamiętam, żebym takie zamawiała :evil:
Obrazek

interesuje mnie tez roślinka pokazana na 18tej fotce - dostałam ostatnio, niestety bez nazwy.. z góry Dzięki za pomoc! :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Gabrysiu, po prostu przepięknie u Ciebie! Nic dodać, nic ująć. A przystojniak na wieść o swatach, ogon zawinął i tyle go widziałam, musi że mu kawalerski żywot odpowiada, a że dziewczyn u mnie też w bród, więc nie ma co się znowu tak dziwić.
Dawniej przejeżdżając Cieśniną Klecińską "w budowie", zawsze zazdrosnym okiem spoglądałam, czemu zdecydowanie sprzyjało tempo jazdy, na hałdy wspaniałej ziemi - teraz widzę ją na Twoich fotkach. :D

Jol_ka, ta odmiana tulipanów to "gavota" jeśli dobrze zapamietałam i nie przekręciłam jakiejś literki
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”