Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zobacz Grazynko, jaka ta wiosna pokręcona : niektóre roslinki u mnie kwitły wcześniej niż u Ciebie, za to bzy u mnie dopiero w pąkach, a u Ciebie juz kwitną :D

Ten pierwszy powojnik jest śliczny! A lilie wyglądają wspaniale! Moje nie są nawet w połowie tak wysokie! :shock:
Mam jeszcze pytanie: do kogo nalezy ten niebieski kwiatek z poprzedniej serii zdjęć?
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Patrząc Grażynko na Twojego clematisa i widząc je u innych .... stwierdzam , że musze sobie zakupić kilka . Super wygladają . :D
A czy lilie tak już pozostaną w wazonkach , czy zostaną wkopane do ziemi ?
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Eleko - nic się nie martw. Twoje roślinki nadrobią pewno zaległości jak tylko się ociepli i popada. Może mają zbyt sucho. A może temperatury u Ciebie są niższe. Wszystko zależy też od miejsca sadzenia. Rośliny posadzone w ciepłym i osłoniętym od wiatru miejscu rosną szybciej niż te w cieniu i na przewiewie.
Ale z pewnością i twoje zakwitną. ;:215

Ulinko - możesz bez obaw odgapiać. Jeśli tylko będziesz miała na takie eksperymenty ochotę. :P
Kiedy u mnie będzie już jesień to u Ciebie będzie dopiero koniec lata - więc się nie przejmuj. Potem ja będę cieszyć oczy twoimi kwiatami. :wink: :lol:

Bogusiu - a żebyś wiedziała, że to młpowanie jest ciekawe. :P Czyżby ten sam gust ? Może........
Zobaczymy co będzie następne :?:
Co do róży to jeszcze sama nie wiem co to za róża. Kupiona w zeszłym roku z wysyłkowej. Ma być z rodziny poliantów. Ale prawda wyjdzie na jaw dopiero jak zakwitnie. Ma już pączki bo zimowała w szklarni i trochę przyspieszyła wegetację. Już niedługo będzie wiadomo co to za "ziółko". :?

Izo - faktycznie dziwnie rosną te nasze roślinki. Ale myślę że zależy to od miejsca wysadzenia czy w słońcu czy w cieniu i od wiatru. :roll:
Lilie były w wiaderkach w szklarni aż do końca marca, więc trochę przyspieszyły. Ale teraz rosną sobie w słoneczku i podlewane odstaną i nagrzaną wodą rosną jak na drożdżach. :wink: :lol:
Ten niebieski kwiatek to kamasja, jeśli chodzi o ten pierwszy. Zauważyłam, że kwiaty w doniczkach szybciej mi rosną jak w gruncie, ale to chyba też jest sprawka spulchnionej ziemi.

Basiu - lilie pozostaną w wiaderkach przez najbliższe 3 może 4 lata. Potem muszę je rozsadzić. Zimować będą w szklarni, bo są to głównie azjatki. W ten sposób tylko mogę ochronić je przed ślimakami. A poza tym, to mój kogrobusz pęka już w szwach i po prostu nie ma gdzie sadzić. :? :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Graszka 2
500p
500p
Od: 14 mar 2008, o 19:16

Post »

kogra

Co się nawzdychałam , to moje oglądając Twój ogród. Pięknie.

Pozdrawiam.Graszka
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Grażynko u ciebie wegetacja roślin poszła jak burza :shock:
Masz bardzo kolorowo a te lilie w wiaderkach to bardzo dobry pomysł :lol: bo ślimory nie mogą się do nich dobrać .
Faktycznie robi się u ciebie busz ale za to jaki piękny :shock: :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Grażynko!
Pięknie u Ciebie.
Powojniki już kwitnące imoje ulubione konwalie :D

Ja moją lilie też wsadziłam do doniczki bo tak jej było śpieszno. Pod koniec kwietnia wsadziłam ją do gruntu. Widzę na szczycie formujęce się pąki kwiatowe :D
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Graszko - witam miłego gościa :wit
Ja też wzdycham oglądając inne ogrody i moje chciejstwa stale rosną. Dlatego postanowiłam się utemperować i ograniczyć do tego co mam - na razie. :wink: :lol: W tym roku kogrobusz jest tak obsadzony, że nawet wiaderka są za małe. :P

Joluś - oj poszła, poszła....... :lol: Zrobiło się tak zielono i kolorowo, że nawet z M nie możemy się w ogródku odszukać. Po wczorajszych i wcześniejszych deszczach wszystko tak ruszyło, że sama robię takie :roll: Teraz zostało mi tylko jak najszybciej pielić, aby chwasty zostały pod roślinami ozdobnymi a potem to już tylko podlewać i podziwiać..........ach, jak ja to lubię. :!: :wink: :lol:

Miko - ja też uwielbiam zapach konwalii. Jest taki słodki........ :roll: Szkoda, że tak krótko kwitną. Chyba je sobie rozsadzę w inne miejsca, żeby było ich więcej, bo nie zajmują zbyt dużo miejsca a na dodatek lubią cień w którym mało co rośnie.
Moje lilie w wiaderkach zrobiły tyle pąków, że chyba będą rekordowo kwitły w tym roku. W następnym może będzie gorzej ale spróbuję zasilać je obornikiem a potem popiołem i wyciągiem z skrzypu. To mój następny eksperyment. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne ujęcie serduszki, bez już rozwienięty rozsiewa zapach, konwalia mu wtóruje a ja zakochałam się w tym liliowym powojniku i właściwie w całym kogro-buszu.

Pozdrawiam,
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz dla miłośników tulipanów te, które aktualnie kwitną u mnie w ogródku. Nie są to wszystkie bowiem póżne odmiany dopiero szykują się do kwitnienia. Te będą na deser.... :wink: :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gagawi - cieszę się że wpadłaś. :P Bez rzeczywiście pachnie niesamowicie. Mam 5 odmian w tym jedną pełną. Bez z góry, konwalie z dołu a powojnik / montana / w środku. Cały mój ogród teraz spowija się w zapachy. A kiedy do tego dojdzie jeszcze azalia pontyjska to od tych zapachów będzie się kręciło w głowie - ale ja to uwielbiam :!: :!: :!: :P :P :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NIEMOŻLIWIE piękne tulipany !!!
Grażynko, szkoda że nie podpisujesz pod każdym zdjęciem, jaka to odmiana, łatwiej by nam było zapolować na odpowiednie cebulki,

ależ mnie zakręciło w żołądku od chciejstwa powojnikowo-tulipanowego :oops:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko - cieszę się, że nabrałaś ochoty na roślinki. :wink: :lol: Ja też mam takie łaskotanie w dołku jak coś mi wpadnie w oko.
Niestety nie znam odmian moich tulipanów bo kiedyś mi wystarczało odróżnić liliokształtny od botanicznego czy Darwina. I tak już pewno zostanie. I tak bym wszystkiego nie zapamiętała :oops: a mnie wystarczy, że są i kwitną.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesienią planuję posadzić większą ilość tulipanów , będzie to moja trzecia próba i mam nadzieję, że wreszcie udana.
ha, ha, mój M właśnie to przeczytał ...i jest lekko zaniepokojony
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Grażynko, przycupnęłam sobie pod bzem, patrzę, patrzę i muszę to powiedzieć tulipany fantastyczne!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Grazynko piękne te tulipany.Ja osobiscie bardzo lubię te kwiaty.Fajny jest ten pomarańczowo-zielony.Kiedys to były tylko czerwone i żółte.Ciekawa jestem jakie jeszcze odmiany wymyslą?
Szkoda ,ze nie odgadłam zagadki ,ale nie była łatwa :evil: Na drugi raz proszę o łatwiejszą. :roll:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

I bez już Ci kwitnie, i konwalie (moja córa nie może się już ich doczekać, bo to jej ulubione kwiaty) a do
tego te wspaniałe tulipany!
A co Ci się tak pięknie "żółci" na rabatce?
Mmm... Te zapachy muszą być oszałamiające!
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”