Mi też już ładnie kwitną te błękitne irysy syberyjskie od Ciebie
Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
Iza, tego maka różowawego będę miał - samosiejkę. A wiesz może, jak się nazywa to cudo
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
piękny ten duet powojnikowy 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wbrew pozorom i i swoim planom niewiele zrobiłam przez te wolne dni na działce
Trochę pieliłam, nawoziłam i podlewałam. Niebo się ulitowało i też porcję deszczu zrzuciło
Sucho było niemiłosiernie. Na leśnej prawie popiół. Aż dziw, że tam jeszcze coś rośnie
Kolejne liliowce wylądowały na nowej rabacie. Tym razem posadziłam te co rosły w doniczkach. Chyba serca nie mam, że je tak męczyłam
. W doniczkach były tak rozrośnięte korzenie, że z trudem je powyciągałam. A góra mizerna po jednym pędzie. Teraz będą mogły rozprostować "nogi" i zabrać się za kwitnięcie.
Ruszyły również prace nad rabatką wzdłuż altanki tam gdzie rosną nowe powojniki. W zamierzeniu rabata będzie biało-niebieska. Czyli sporo roślin z likwidowanej białej tam się przeprowadzi. Pewnie nie wszystkie, bo nowa jest znacznie mniejsza i do tego to ściana wschodnia - słońce będzie tylko z rana.
Za tydzień idę na urlop - mam nadzieję nadrobić zaległości na działce
Ewuniu przyjrzałam się dziś tej kokoryczy od Ciebie. I mam dobrą wiadomość - siewki już są - chyba z zeszłego roku. Jak przyjedziesz to weźmiesz. Jeśli Mu nie powiesz, to na pewno nie pojedziesz...
Jacku cieszę się, że irysy Ci zakwitły. Przecież tez lubisz błękity
Niestety nie mam pojęcia co to za odmiana. Trzeba by pogrzebać w sieci...
Witaj Danusiu! Dawno Cię nie było. Dziękuję w imieniu powojników. To dopiero początek spektaklu. Z dnia na dzień będzie więcej kwiatów.

Kolejne liliowce wylądowały na nowej rabacie. Tym razem posadziłam te co rosły w doniczkach. Chyba serca nie mam, że je tak męczyłam
Ruszyły również prace nad rabatką wzdłuż altanki tam gdzie rosną nowe powojniki. W zamierzeniu rabata będzie biało-niebieska. Czyli sporo roślin z likwidowanej białej tam się przeprowadzi. Pewnie nie wszystkie, bo nowa jest znacznie mniejsza i do tego to ściana wschodnia - słońce będzie tylko z rana.
Za tydzień idę na urlop - mam nadzieję nadrobić zaległości na działce
Ewuniu przyjrzałam się dziś tej kokoryczy od Ciebie. I mam dobrą wiadomość - siewki już są - chyba z zeszłego roku. Jak przyjedziesz to weźmiesz. Jeśli Mu nie powiesz, to na pewno nie pojedziesz...
Jacku cieszę się, że irysy Ci zakwitły. Przecież tez lubisz błękity
Witaj Danusiu! Dawno Cię nie było. Dziękuję w imieniu powojników. To dopiero początek spektaklu. Z dnia na dzień będzie więcej kwiatów.

- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Więc zabierasz się za biało-niebieską?
Pamiętam, że kiedyś chyba wspominałaś u mnie o projekcie takiej rabaty, przy okazji kiedy pokazałam swoją niby biało-niebieską.
Piszę niby, bo też pojawiają się takie niespodzianki jak ten różowy mak. Swoją drogą ładny
Pamiętam, że kiedyś chyba wspominałaś u mnie o projekcie takiej rabaty, przy okazji kiedy pokazałam swoją niby biało-niebieską.
Piszę niby, bo też pojawiają się takie niespodzianki jak ten różowy mak. Swoją drogą ładny
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna paproć
Chyba swoje źle posadziłam, błędnie oceniłam poziom zacienienia na nowej rabacie. Trzeba będzie zrobić wiosną rewolucję
Siewki trzymaj, koniecznie chcę trochę dostać 
- ElzbietaaG

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Chociaż u ciebie nacieszę oczy kwitnącymi powojnikami, u mnie jak na razie tylko
Kardynał W. ma kilka paczków, reszta się ociąga.
Kardynał W. ma kilka paczków, reszta się ociąga.
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Cudny jest Twój skalniaczek .. i te goździczki
A jarzmianka w takim kolorze ? No perełka
A jarzmianka w takim kolorze ? No perełka
- tu.ja

Oliwko - biało-niebieska rabata funkcjonuje u mnie od jakiegoś czasu. Tylko miała tymczasową lokalizację. Teraz mała przeprowadzka i już...Na pewno będzie inna. Czy ciekawsza? Okaże się za rok lub dwa.
Ewo - kokorycz rozkręciła się na dobre. Z dnie na dzień wygląda lepiej. Chyba ten deszcz pomógł. Wszystko nabrało życia. Ta paproć chyba też powinna rosnąć gdzie indziej
Może uda się coś z niej uszczknąć jak przyjedziesz.
Elu przyjdzie czas i na Twoje powojniki. Może masz późniejsze odmiany. Chcę na targach dokupić jeszcze jakieś.
Miiriam dziękuję! Nie jest idealny, ale jestem z niego dumna. A goździki uwielbiam. Jarzmianka to zeszłoroczny zakup i mile mnie zaskoczyła, że przeżyła zimę i nawet rozrosła się ciut.
Mimo późnej pory muszę się pochwalić - nie ma już czarnej dziury. A nowa rabata liliowcowa nabiera kształtów
Dzisiaj trochę porządkowałam rabaty, powycinałam pędy orlikom, irysom i wzorem niektórych forumek - żurawkom ( ale tylko tym co brzydko kwitną ), gdzieniegdzie opieliłam. Jak zwykle pracy było więcej niż czasu. Może jutro znów mi się uda coś zrobić. W piątek już nie, bo przyjeżdża Mama, w sobotę pracuję, a w niedzielę... jadę na targi
Liczę na konkretne i udane zakupy.
Takiego gościa przyłapałam dziś na działce - a może to lokator a nie gość...

- liliowiec Cosmopolitan - ciekawe czy on taki mały z natury czy to tylko szok
- czosnek za to jest ogromny
- wygląda na to, że wkrótce zacznie się sezon liliowy
Na koniec kilka "białasków":

Ewo - kokorycz rozkręciła się na dobre. Z dnie na dzień wygląda lepiej. Chyba ten deszcz pomógł. Wszystko nabrało życia. Ta paproć chyba też powinna rosnąć gdzie indziej
Elu przyjdzie czas i na Twoje powojniki. Może masz późniejsze odmiany. Chcę na targach dokupić jeszcze jakieś.
Miiriam dziękuję! Nie jest idealny, ale jestem z niego dumna. A goździki uwielbiam. Jarzmianka to zeszłoroczny zakup i mile mnie zaskoczyła, że przeżyła zimę i nawet rozrosła się ciut.
Mimo późnej pory muszę się pochwalić - nie ma już czarnej dziury. A nowa rabata liliowcowa nabiera kształtów
Dzisiaj trochę porządkowałam rabaty, powycinałam pędy orlikom, irysom i wzorem niektórych forumek - żurawkom ( ale tylko tym co brzydko kwitną ), gdzieniegdzie opieliłam. Jak zwykle pracy było więcej niż czasu. Może jutro znów mi się uda coś zrobić. W piątek już nie, bo przyjeżdża Mama, w sobotę pracuję, a w niedzielę... jadę na targi
Takiego gościa przyłapałam dziś na działce - a może to lokator a nie gość...

- liliowiec Cosmopolitan - ciekawe czy on taki mały z natury czy to tylko szok
- czosnek za to jest ogromny
- wygląda na to, że wkrótce zacznie się sezon liliowyNa koniec kilka "białasków":

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Udało Ci się zrobić zdjęcia białym kwiatom
Mnie to nie wychodzi. W każdym razie nie tak często, jak bym chciała
Białe kwiatki pod dzwonkiem to bodziszek?
Białe kwiatki pod dzwonkiem to bodziszek?
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Podziwiam białasy. Dla mnie one chyba najpiękniejsze. Co na drugiej białej fotce?
Fajnie mieć jeża na działce, nawet w gościach.
U mnie też się zawsze pojawia w lipcu i nie mogę rozgryźć, czy mieszkaniec czy przez działkę wiedzie jego szlak komunikacyjny.
Pozdrawiam
Fajnie mieć jeża na działce, nawet w gościach.
U mnie też się zawsze pojawia w lipcu i nie mogę rozgryźć, czy mieszkaniec czy przez działkę wiedzie jego szlak komunikacyjny.
Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Izo pięknie ci wszystko kwitnie .Ile ślicznych białasków pokazałaś ,ale ten na ostatniej fotce się chyba pobrudził
Udało mi się tak ,że do szkoły jutro nie idę ,bo nie mam nic do roboty na dniu otwartym i można jechać do Starego Pola .
Głównym moim celem powojniki ,a jak starczy kasy to coś jeszcze pewnie
Udało mi się tak ,że do szkoły jutro nie idę ,bo nie mam nic do roboty na dniu otwartym i można jechać do Starego Pola .
Głównym moim celem powojniki ,a jak starczy kasy to coś jeszcze pewnie
- tu.ja

Ewuniu nie łatwo zrobić dobre zdjęcie białym kwiatom to fakt. Mi też tylko czasem udaje się ta sztuka i to tylko w makro. Celny strzał - to bodziszek żałobny "Alba".
Justynko lubię białe i całkiem sporo ich nazbierałam
Na drugim zdjęciu jest dzwonek ogrodowy o pełnych kwiatach ( Zosiu - wielkie dzięki
) Bardzo bym chciała by jeż u mnie mieszkał, ale niestety wpływu większego na to nie mam. Lepszy jeż niż nornice czy kret
Andrzejku - ja na pewno pojadę, ale w niedzielę. Powojniki też bym chciała kupić i kilka innych cudeniek. Zobaczymy co będzie...Ten na ostatniej fotce mocno mnie zaskoczył, bo w zeszłym roku go tam nie było
Ze względu na okoliczności i późną porę dzisiaj tylko nietypowe spojrzenie na działkę:
- dopiero teraz dobrze widać, że nie ma czarnej dziury, a rabata liliowcowa będzie sporych rozmiarów 
Justynko lubię białe i całkiem sporo ich nazbierałam
Andrzejku - ja na pewno pojadę, ale w niedzielę. Powojniki też bym chciała kupić i kilka innych cudeniek. Zobaczymy co będzie...Ten na ostatniej fotce mocno mnie zaskoczył, bo w zeszłym roku go tam nie było
Ze względu na okoliczności i późną porę dzisiaj tylko nietypowe spojrzenie na działkę:
- dopiero teraz dobrze widać, że nie ma czarnej dziury, a rabata liliowcowa będzie sporych rozmiarów -
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Izuniu a może dołączysz na naszą kaszubską wycieczkę 30 czerwca? 
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Iza to zdjęcie to chyba z helikoptera zrobiłaś albo z najwyższego drzewa w okolicy.Super.
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Iza powojników praktycznie nie było ,ale za to pełno żurawek i innych piękności
-- 16 cze 2012, o 19:02 --
-- 16 cze 2012, o 19:02 --