Iwcia&Patyrek - Witajcie dawno nie widziani goście

Też nie mogę się doczekać lata. Tyle roślinek jest wysadzonych w tym roku - będzie ciekawie. Zapraszam do zwiedzania.
Grzesiu - niestety to nie olsza, ale znów jesteś bliżej

Ciepło, ciepło, cieplutko........

:P
Arielu - kwitnąć będą jeszcze z dwa tygodnie. Są tak dobrane, żeby kwitły jak najdłużej.
Bogusiu - moje tulipany były dwa lata temu sprowadzone z Florekspolu oraz kupione u ogrodników. Właśnie takie jak malowane paletą malarza podobają mi się najbardziej. :P
Alutko - mój złotlin ma chyba z 5 - 6 lat, ale stale jest redukowany do rozmiarów krzewu niezbyt dużego. Złotlin tak właśnie robi i te rozłogi trzeba usuwać na bieżąco i nie pozwalać mu zbytnio się rozrastać. Ja wycinam tylko suche gałązki wczesną wiosną. Kiedy okwitnie zasilam jeden lub dwa razy w roku i to wszystko.
Guciu - jaka szkoda, a już się cieszyłam na spotkanko.

Może innym razem....

W Krynicy też jest ładnie - podobno.
Aniu - ja też spoglądam na swoje lilie z niecierpliwością. Niektóre mają już pączki i niedługo zobaczę co kupiłam. Liliowce dopiero zaczęły rosnąć, więc jeszcze trochę przyjdzie mi poczekać. Teraz cieszą mnie tulipany i narcyzy. Już nic nie kupuję, bo mój kogrobusz już pęka w szwach.

Lekarz też może mi się kłaniać ale ten od kości.
Violetko - z pewnością znajdziesz oryginalne tulipany i narcyzy albo w sklepach, albo w necie - poczekać tylko musisz jeszcze trochę. A póki co naciesz się ich widokiem u forumowiczów.
Dawidzie - też jesteś blisko, ale to nie jest grab.

Na razie nie zdradzę Ci co to jest, żeby innym dać szansę odgadnięcia. Jeszcze trochę cierpliwości. :P