Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

GRAŻYNKO,jakie śliczne tulipany :!: :!: :!: przepiękne ,jeszcze takich nie widziałam ,będę chciała mieć :shock: gdzie je kupiłas podaj namiary :P :roll:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Grażynko, tulipany masz prześliczne! Narcyzy zresztą też! :D A tak w ogóle to wszystkie kwiaty masz dorodne i piękne! Złotlin (wreszcie znam polską nazwę... :lol: ) masz piękny. Ile ma lat? Ja mam swój trzeci rok (o ile dobrze pamiętam). Jakoś dziwnie rośnie, nie tak jak każdy inny krzew... :roll: Młode gałązki nie wyrastają ze wspólnego "pnia", tylko tak jakby każdy oddzielnie z ziemi... :?: :D Jak go tniesz? Ja tnę w/g "instrukcji obsługi" :lol: , czyli po kwitnieniu, usuwam większość gałązek, które kwitły... :wink: Jest całkiem przyzwoity, ale Twój jest piękniejszy! :D ;:100
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko, dzięki za kolorki :lol: od razu mi lepiej......chociaż nie do końca.....wysyłają mnie niestety do Krynicy :cry:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Grazynko nie wiem co to za drzewo?Zaczynam się denerwować :roll:
Narcyze masz bardzo ładne i jaka spora kolekcja.Ja juz bym chciała ,aby wszystkie kwiaty zakwitły, bo nie mogę się doczekac lilii i liliowców.Jakas niecierpliwa jestem w tym roku.Znowu bym cos kupiła ,ale z sadzeniem to jest koszmar!!Na dalie przekopałam kawałek trawnika.Jak tak dalej będzie to kłania mi się lekarz-wiesz jaki :roll:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne tulipany i narcyzy. Tyle kolorów i odmian. Będę i ja się musiała wzbogacić o jakieś bardziej oryginalne. Tylko gdzie ich szukać. Ale to dopiero we wrześniu.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

U ciebie Grażynko kolorowy zawrót głowy. Gdzie nie spojrzeć same piękności ;)

Czy to drzewko to grab? :)
Dawid
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Iwcia&Patyrek - Witajcie dawno nie widziani goście :lol: Też nie mogę się doczekać lata. Tyle roślinek jest wysadzonych w tym roku - będzie ciekawie. Zapraszam do zwiedzania.

Grzesiu - niestety to nie olsza, ale znów jesteś bliżej :wink: :lol: Ciepło, ciepło, cieplutko........ :wink: :P

Arielu - kwitnąć będą jeszcze z dwa tygodnie. Są tak dobrane, żeby kwitły jak najdłużej.

Bogusiu - moje tulipany były dwa lata temu sprowadzone z Florekspolu oraz kupione u ogrodników. Właśnie takie jak malowane paletą malarza podobają mi się najbardziej. :P

Alutko - mój złotlin ma chyba z 5 - 6 lat, ale stale jest redukowany do rozmiarów krzewu niezbyt dużego. Złotlin tak właśnie robi i te rozłogi trzeba usuwać na bieżąco i nie pozwalać mu zbytnio się rozrastać. Ja wycinam tylko suche gałązki wczesną wiosną. Kiedy okwitnie zasilam jeden lub dwa razy w roku i to wszystko.

Guciu - jaka szkoda, a już się cieszyłam na spotkanko. :cry: Może innym razem.... :lol: W Krynicy też jest ładnie - podobno. :wink: :lol:

Aniu - ja też spoglądam na swoje lilie z niecierpliwością. Niektóre mają już pączki i niedługo zobaczę co kupiłam. Liliowce dopiero zaczęły rosnąć, więc jeszcze trochę przyjdzie mi poczekać. Teraz cieszą mnie tulipany i narcyzy. Już nic nie kupuję, bo mój kogrobusz już pęka w szwach. :roll: Lekarz też może mi się kłaniać ale ten od kości. :wink: :lol:

Violetko - z pewnością znajdziesz oryginalne tulipany i narcyzy albo w sklepach, albo w necie - poczekać tylko musisz jeszcze trochę. A póki co naciesz się ich widokiem u forumowiczów. :wink: :lol:

Dawidzie - też jesteś blisko, ale to nie jest grab. :wink: Na razie nie zdradzę Ci co to jest, żeby innym dać szansę odgadnięcia. Jeszcze trochę cierpliwości. :P
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko ja się poddaję, co do zagadki :roll:

Mam pytanko, czy tawuła szara ma najpierw kwiaty a potem liście :?:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu - jeszcze trochę cierpliwości. Chcę dać szansę innym, ale już niedługo zagadka będzie rozwiązana. :wink: :lol:
Tawuła robi liście i kwiatki jednocześnie tzn. kiedy zakwita w pełni liście już są wykształcone.
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko, czyli np. w marcu nie ma jeszcze liści :?:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

W trakcie pracy w ogrodzie zauważyłam, że jestem bacznie obserwowana. Ale kiedy zauważę ten fakt, wtedy oczy zwrócone na mnie udają, że tak na prawdę to wcale mnie nie zauważają.
Jak Wam się podobają moi obserwatorzy ? :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu w tym roku w marcu jeszcze nie było :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Dziękuję Grażynko za pomoc :D Dzięki temu wiem, że nie mam tawuły szarej tylko chyba wczesną, ale ona też mi nie pasuje :roll:

Wspaniali obserwatorzy :D Stałych bywalców poznaję, ale gołębie i "ruda", to chyba nie w ogrodzie :shock:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu gołębie to zza płotu na pagórku tuż obok a "ruda" jak mała czarna to z mojego świerka w ogródku. :P
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko, to masz jak w lesie :D Ile ja bym dał, aby mieć takich leśnych gości, jednak wiem, że to niemożliwe :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”