zapraszam jak często tylko zechcesz, miło mi Cię gościć. Ale dzisiaj raczej powędruj gdzie indziej, u mnie pada i jest zimno brrrr, no chyba żeby
Mag...iczny Ogród - mag cz.1
- dtlissa
- 200p

- Od: 29 mar 2007, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
piekne letnie widoczki
na starych zdjeciach. Gratuluje.
Pogoda u nas rzeczywiscie paskudna, pada i pada - a slimaki panosza sie po ogrodzie.
Dzis zalozylam rekawiczki i w deszczu zbieralam te paskudy, ktore mi kwiatki juz objadaja
a pare irysow, ktore dostalam od sasiadki to mi w ogole calkiem zjadly te slimory
jak tak dalej bedzie padac to nici z moich kwiatkow
bo mi wszystko zjedza !
Pozdrawiam
Pogoda u nas rzeczywiscie paskudna, pada i pada - a slimaki panosza sie po ogrodzie.
Dzis zalozylam rekawiczki i w deszczu zbieralam te paskudy, ktore mi kwiatki juz objadaja
Pozdrawiam
Witam w ogrodzie... (NL1)
- mag
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Witaj Dtlissa w mych skromnych progach, rzeczywiście fotki nie najmłodsze, ale jakoś w ubiegłym roku miałam lenia i mało co pstrykałam. Obiecuję poprawę. Ja na szczęście mam tylko winniczki i im wolno wszystko, są u mnie pod ochroną. Zwykłych ślimorów nie mam w ogóle - odpukać. Tu jest zazwyczaj tak sucho, że te mięczaki nie mają racji bytu, no i piaszczysto. A winniczki mają swoją kwaterę główną na kompoście, więc i susza im nie straszna
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Madzilu, to ja już WIEM co Ci wyślę w rewanżu!
Całe 2 taczki ślimaków.
Będą miały u Ciebie raj tęczowy.
Czy wolisz dobrane kolorystycznie np. tylko żółte na żółtą rabatkę, czy może luzytańskie, pasujące bardzo do białych kompozycji.
Winniczków też urodzaj - od starców w zbielałych chałupach, do młodzieży w beżowych pancerkach, aż po wypasionych byśków w brązowych skórach.
Pasiastych recydywistów, też dostatek, a dzieciaki bez umiaru obsiadają naqwet młode gałęzie dereni.
Pisz, życz sobie ile i jakie chcesz - wyślę nawet kurierem !
Całe 2 taczki ślimaków.
Będą miały u Ciebie raj tęczowy.
Czy wolisz dobrane kolorystycznie np. tylko żółte na żółtą rabatkę, czy może luzytańskie, pasujące bardzo do białych kompozycji.
Winniczków też urodzaj - od starców w zbielałych chałupach, do młodzieży w beżowych pancerkach, aż po wypasionych byśków w brązowych skórach.
Pasiastych recydywistów, też dostatek, a dzieciaki bez umiaru obsiadają naqwet młode gałęzie dereni.
Pisz, życz sobie ile i jakie chcesz - wyślę nawet kurierem !
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Słońce, Tyś- Zielonoręka, więc nie kokietuj
I tak wszystko Ci wyrośnie, niczym soczewica pańska, bo ilekroć nie spojrzę na te "piaski", to tracę orientację, jak powinna wyglądać żyzna ziemia i nasadzenia ?
A mlaskanie, trzaskanie i lament Ogrodniczki - faktycznie, byłoby słychać aż tu !
i tego ABSOLUTNIE CI NIE ŻYCZĘ !!!!
tu, zeszłoroczne przysmaki- 17szt/ na ok. 1 m2 :

I to, co zostało z funkii, stojących na grządkach

Tak wcześniej wyglądało Białe Pióro - jest w doniczce na górze ;(

I tak wszystko Ci wyrośnie, niczym soczewica pańska, bo ilekroć nie spojrzę na te "piaski", to tracę orientację, jak powinna wyglądać żyzna ziemia i nasadzenia ?
A mlaskanie, trzaskanie i lament Ogrodniczki - faktycznie, byłoby słychać aż tu !
i tego ABSOLUTNIE CI NIE ŻYCZĘ !!!!
tu, zeszłoroczne przysmaki- 17szt/ na ok. 1 m2 :

I to, co zostało z funkii, stojących na grządkach

Tak wcześniej wyglądało Białe Pióro - jest w doniczce na górze ;(

- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Hanuś,
ale Ty nie zauważasz tych trzech kompostowników, pobliskiego lasu tudzież innych cudów natury. To co rośnie w miarę ładnie, to tylko efekt corocznego podsypywania czymsięda, byle nie rodzimą glebą. Jeszcze i tak mam parę fragmentów do przerobienia, bo samo podsypanie na nic się tam nie zda. I tak moja piwonia drzewiasta, po ubiegłorocznych dwóch kwiatach, uraczyła mnie teraz jednym pąkiem. Ale zawzięłam się na nią i nie popuszczę! A co! Małe marcinki, którymi podzieliłam się z koleżanką, u niej urosły do 1 metra wysokości.
A moje zostały malutkie i przez to ładniejsze 
ale Ty nie zauważasz tych trzech kompostowników, pobliskiego lasu tudzież innych cudów natury. To co rośnie w miarę ładnie, to tylko efekt corocznego podsypywania czymsięda, byle nie rodzimą glebą. Jeszcze i tak mam parę fragmentów do przerobienia, bo samo podsypanie na nic się tam nie zda. I tak moja piwonia drzewiasta, po ubiegłorocznych dwóch kwiatach, uraczyła mnie teraz jednym pąkiem. Ale zawzięłam się na nią i nie popuszczę! A co! Małe marcinki, którymi podzieliłam się z koleżanką, u niej urosły do 1 metra wysokości.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Mag, czarna folia wywinięta pod kamienie, powiadasz? Dlaczego ja sama na to nie wpadłam??? Tak proste, że aż genialne!
Dziękuję za podpowiedź
Dziękuję za podpowiedź
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Tak, tak, włąśnie kamieniami, mam taki klombik w który włazi mi trawa i perz, obrastając kamienie. Ileż ja się już nawyrywałam tego chłamu spomiędzy kamieni
A tu taki prosty, czysty sposób, łatwy do implementacji i skuteczny!!! Mag, jesteś wielka!!! 
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."