W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Fajniutki, a ma ogonek, czy ucięty?
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj,piękny nowy domownik.Ale coś czuję,że będzie się działo,zanim Neska ustawi "małego"...informuj koniecznie... :D
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Elu, pytam, bo doberman jest duuużym wyzwaniem dla właściciela :)
Inteligentny (czasami nad mmiarę :lol: ... potrzebne jest nie lada doświadczenie aby móc ów intelekt wykorzystać), pracowity, pełen temperamentu i energii, wymaga wyjątkowo sporej, codziennej porcji ruchu i szkolenia, odważny i nieustraszony.

Ale skoro mieliście już w swojej rodzinie dobka, to wiecie "z czym go sie je" :wink: :)
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Dziewczyny mam teraz dwa bezogonki.Aston ma kopiowany ogonek.
Aż sie boję tej nocki.Szczeka całkiem głośno i bez powodu.A jest dopiero malutkim szczenięciem.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu, przepiękny nowy domownik :P mimo że to "mały" :lol: szczeniak to już widać ze pełen gracji :wink:
Życzę powodzenia w jego wychowaniu, oby Ci nie sprawiał kłopotów i był zdrowiutki :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Eleko, jak mały po nocy? mocno piszczał ? a jak ma na imię?
Milena
50p
50p
Od: 21 sie 2007, o 11:47

Post »

bobi pisze:
eleka pisze: Mam zapytanie, może ktoś z Was będzie mi mógł pomóc.Szukamy z mężem szczeniaka - dobermana.
Najlepszym sposobem jest wybranie się na wystawę ... na ring dobermanów :) i rozmowa z hodowcami ... nie mylić z hodofffffcami :evil: z giełd wszeliego rodzaju.
3-4.05 Łódź międzynarodowa - CACIB
http://www.fcg.com.pl/zkwp/index.php?op ... =9&Itemid=
To zdecydowanie najlepsze wyjście. Można też poszukać hodowli w necie, napisać do nich, popytać itp.
Dlaczego akurat doberman?????
Milena
Milena
50p
50p
Od: 21 sie 2007, o 11:47

Post »

nie zauważyłam, że już szczeniaczek w domu:) gratuluję i życzę wytrwałości w pracy nad ślicznotką:)
Milena
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Astor jest pięknym szczeniaczkiem :D Mój m. marzy o rotku.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ciekawe, że tak wielu facetów marzy o "męskim", twardym, ostrym, trudnym do układania psie, a potem na spacer z takim potworkiem wychodzą ... babcie :twisted:

Nie mówię o nikim konkretnym z tego forum, ale o przykładach z mojej osiedlowej łąki. Za amstafami ledwie nadążają dziadulkowie, z dobkami biegają babuleńki, z terierami rozchichotane ośmiolatki, horror na łące, powiadam wam, horror.

Wychodzą z nimi, żeby pomóc wnusiowi, albo tatusiowi, bo taki zajęty, a pies siusiać musi. A taki pies ma jednego pana i tego "spacerowego", z doskoku, w ogóle nie słucha :twisted: Nawet jeśli jest szkolony zawsze może mu odbić, zobaczy innego psa, coś mu zapachnie, coś go zezłości czy rozbawi i już "ślepnie", ciągnie, pędzi, czasem atakuje. Wrrr. Czy naprawdę nie można wybrać sobie psa odpowiedniego dla CAŁEJ rodziny?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Masz racje Nalewko - pies powinien być dla całej rodziny.
A mój mąż (jakiś odszczepieniec chyba :lol: ) marzył o yorku :D
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Nasz kundelka ma dużo z teriera i jest trudna, dlatego przejdzie szkolenie. Ale rotek jest łatwiejszy do ułożenia niż ona, bardziej przewidywalny. W mojej rodzinie, gdy byłam mała była rotkowa dama, dawała dzieciakom włazić sobie na głowę, pilnowała wózka na spacerze. Chyba każdy dobrze prowadzony pies, o sprawdzonych predyspozycjach jest dla całej rodziny. Rotek nie kojarzy mi się przez to z męskim psem, ale z takim misiowym. W bloku rodziców mieszka pies tej rasy i faktycznie wychodzą z nim tylko dzieci, może nie jest to dobre. Ale jeszcze nigdy ich nie pociągnął na smyczy, ani nic.
Nasze psy traktują nas na równi - jak "panów" - czy to prawda, że pies może mieć jednego pana? Kiedy nie ma nas cały dzień to mój brat zajmuje się zuzą - słucha się go bardzo dobrze,
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Doberman zdecydowanie jest psem jednego pana ... wspomina się o tym nawet w charakterystyce rasy.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Ja w ogóle mam szczeście do psów jednego "pana", a raczej "pani". Mój pudel wychowywał się z moją siostrą i mną, oraz rodzicami - a najbardziej słuchał mnie i mnie zawsze bronił. Pod koniec życia to już tak szalał, że nie chciał pić jak mnie nie było (co oczywiście nie było dobre, ale myśle, że pewne znaczenie miała tu też padaczka).
Natomiast Layla, uwielbia mnie i mojego męża, myśle, że kocha nas oboje tak samo, ale męża w ogóle nie słucha.
Awatar użytkownika
Angela
50p
50p
Od: 27 lis 2007, o 12:27

Post »

Figa troszkę późno ale doczytałam sie twoich postów przykro mi ze Figa szuka Mi i Blondyneczki też na pewno za nimi tęsknisz, zapłakała bym sie chyba jak bym miała sprzedać pieska czy nawet oddać dlatego zawsze mam psa choć Kora to wyjątek ale ona odrazu nie mogła mieć małych.
Pozdrawiam i całuję pozostałą dwójkę wy czochraj ode mnie Pamelkę i Lakiego
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”