Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

Jadziu ,u mnie po deszczu ,,,wiesz muszę się pochwalić ,że w zeszłym roku ,
nie pamiętam zresztą kiedy ...musiałam wsadzić patyczek róży ,też nie pamiętam jakiej ,
kurcze ..żebym piła to bym się nie dziwiła ,że u mnie tak krucho z pamięcią .
Jakże się zdziwiłam jak przy pieleniu znalazłam cudownie rozrośnięte 3 badylki z jednego patyczka ,,,
jak myślisz ma szansę zakwitnąć jeszcze tego roku moja nieznajoma ? :)
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Na takich całościowych zdjęciach dopiero widać, jaki ten ogródek jest przemyślany i pięknie skomponowany ;:63
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Grażynko a u mnie już są ale na razie spotykam w skorupce-te mnie nie przerażają.
Jadziu śliczniutki ten Twój ogrodek.Grilowalaś?A ja z sasiadką delektowałam sie pysznym winkiem a przed tem z Nelą u innej-pdobrym drinkiem ,no i teraz jakoś śmiesaznie mi pisać :;230 Burza była krótka ,siarczysta no i polało(dopiero teraz) ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu chciałam zapytać o różę Tom Tom, bo chyba to Ty ją masz.
Jak Ci przezimowała i jak teraz rośnie.
Moja kupiona wiosną już robi pierwszego pączka.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

:oops: WALENTYNKO ;:180 nie jest znów tak pięknie ,ale trawy nie chce mieć w swoim ogródku ,wiec mam kamienne ścieżki .Muszę jeszcze dokupić jakieś tuje ,zeby zasłonić te tyły tylko znów myślę ,czy ktoś mi ich nie gwizdnie, bo duzo łapserdaków tam chodzi np. ,żeby załatwić swoje potrzeby fizjologiczne :evil: albo Ci którzy zbierają złom :evil:
BOGUSIA no nie wiem czy róża Ci zakwitnie chociaż powinna jak jest taka rozkrzewiona .Moja Louise Odier dopiero w tym roku ma masę pąków,a w ubiegłym roku pomimo ,że była już dosć ładna sadzonką nie miała ani jednego kwiatu .Natomiast patyczek Fresji czy Bonici zakwitł zaraz w nastepnym roku .Nie wiem od czego to zależy może jakie ma wielkie korzenie.Nie martw sie to jest SKS :;230
TOSIA masz rację ,bo wiesz jak w ubiegłym roku ubolewałam nad moimi powojnikami ,że nie chcą u mnie rosnąć .Natomiast daremny jest dalej Multi Blue
GRAŻYNKO po moich opryskach nie mam jak na razie nawet mszyc na różach ,ale za to zauważyłam ,że coś mi atakuje mojego Modrzewia pendulę pomimo ,że już wcześnie opryskałam Promanalem .Nie wiem czy przędziorki mi go zaatakowały .U mnie ślimaki miały wikt ,ale koniec z darmową wyżerką były już i bezdomne i mrówki sie nimi zaopiekowały .Tom -tom ścięty do kopca ,ale już zaczyna wypuszać listki .No cóż został odmłodzony
ANIU no to na zdrowie .Grilowaliśmy przez te swięta ,ale dzisiaj tylko wędziłam kiełbasę i szyneczki ,żeby M cosik zostawić do żarcia jak pojadę .Teraz sie zbiera na okropną burzę musiałam wszystkie okna pozamykać a drzewa aż sie kłaniaja .Ciekawe czy mi tego mojego" foliaka "nie porwie
EWCIU skąd by Iwka wytrzasła Topinambura ;:oj nie gniewam sie, ja nie widziałam nigdy na oczy tego jegomościa :wink:
DANUSIU niestety trawnika u mnie NIET, bo bardziej pociągają mnie kamienne scieżki .Mamy coś wspólnego z Krysią niektóre jej roślinki rosna również u mnie
DOROTKO pomimo nawału pracy znalazłas jednak czas ,żeby mnie odwiedzić :wink: tym bardziej bardzo mi miło .Staram sie jak mogę .Mnie sie teraz podoba chociaż nie całkowicie ,.Mojemu modrzewiowi coś obgryza igiełki to chyba przędziory .Już psikłam ,ale czy to cosik pomoże nie wiem .
U nas zbiera sie na konkretną burzę i chyba zaraz bedę musiała wyłączyc kompa :twisted: Wieje jakby huragan miał przejść ;:222 Wstawię tylko parę zdjęć i zamykam te moja gramajdę .Moze to ustanie, to wtedy podrepczę do Waszych ogródków na przeszpiegi ;:108
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko...widzę ,że spektakl tulipanowy trwa - podoba mi się to zestawienie fioletu z żółtoczerwonymi ;:138 .

U mnie też poczerniało , słychać w oddali grzmoty - ale może do mnie nie dojdzie . Wczoraj lało cały dzień , a dzisiaj było słonecznie , więc robota zakończona ;:138 .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jadziulku, czy sadzonka zakwita w następnym roku czy nie, moim zdaniem nie zależy od jej wielkości czy systemu korzeniowego (zakwitały mi maluszki). Wielkokwiatowe zakwitają w następnym roku, a historyczne i im podobne chyba tworzą kwiaty na starszych pędach, stąd kwitna dopiero w drugim roku.
Śliczny orlik Ci kwitnie. Moje dopiero się szykują.
Masz rację, że nie masz trawnika ... Ja tez nie mam :lol: Szkoda miejsca na trawę, prawda? :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też wiało jak licho po szóstej, ale poszło bokiem.
Może i dobrze, bo kto wie co by przyniosło. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu ten tulipanek jest taki inny, piękny

u nas dziś było zimno, chciało padać ale teraz zaczyna, zapowiadali dziś pogodę na przyszły tydzień - strach się bać, nawet przymrozki :oops:
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
x_a-n
---
Od: 15 mar 2010, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAKUCH pisze:...ale za to zauważyłam ,że coś mi atakuje mojego Modrzewia pendulę pomimo ,że już wcześnie opryskałam Promanalem .Nie wiem czy przędziorki mi go zaatakowały .
To ochojnik świerkowo-modrzewiowy . Opryskaj jednym z preparatów : Confidor 200 SL, Promanal 60 EC , Fastac 10 EC , Talstar 100 EC ,
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Orliki Ci już kwitną!!! Moje jeszcze w pąkach!! Dziś zdobyłam beczkę na wodę i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. A ile się namordowałam,żeby ją wstawić pod wylot rury!!!! :D
Przekwitają tulipany :( Płakać się chce przy ich ścinaniu ;:145 Szkoda. Dziś ludzie się zatrzymywali i nie mogli zgadnąć czy to tulipan czy inny kwiat? Dumna byłam :wink:
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pierwsza burza poszła bokiem więc nie musiałam wyłączać kompa ,ale teraz znów grzmi i sie błyska i nawet już pada :evil:
TOSIA no juz zaczynają sie rozwijać orliki .Te moje są najzwyklejsze może dlatego juz kwitną a Twoje to dwukolorowe a ja takich nie mam .Gdyby pod moim ogródkiem się ktoś zarzymał i podziwiał też bym sie cieszyła .
ANDRZEJU dziekuje ,ale jak będzie lało to jak pryskać ;:oj
ANIU nie strasz przymrozkami bo ja mam już ogórki wysiane .Te tulipany to jakiś ewenement tylko 1 .Pofarbił się totalnie
GRAŻYNKO znów sie zbliża ulewa znów grzmi i sie błyska .Te grzmoty jakieś takie mocne ;:oj
IZULKO Dzięki za wytłumaczenie .Masz rację na trawnik szkoda ogródka .Te orliki dostałam od sąsiada .One są niskie a wyższe też mam i też zabierają sie do kwitnienia np. Nina Barlow
JAGÓDKO te tulipanki dostałam w prezencie od moich przyjaciółek forumowych na urodziny ,więc posadziłam je razem .Teraz pada ,ale i grzmi gdzieś w oddali juz 2 raz i widać okropne błyskawice ,ale wiatr sie uspokoił
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Piękna catleya i reszta też ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadzieńko pięknie u Ciebie. Mam nadzieję, że udało Ci się uratować modrzewia. Preparaty olejowe są dobre ale trzeba wczesną wiosną dokładnie opryskać roślinkę....również od spodu.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Jadziu, tu gdzie mieszkam to Topinambura rośnie jako chwast. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”