W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

IWONA1311 pisze:Teresko u mnie to M zaszalał i posadził 10 rządków po jakieś 10 m, ale wcześniej też nam się za bardzo nie udawały, tyle że bylo na zimę dla nas i moich rodziców, jesienią daliśmy trochę gnoju więc może w tym roku będzie troszkę lepiej i będą odrobine większe od orzechów włoskich :;230 :;230 :;230 Na jutro planuję sianie warzywek, oby tylko było ciepło.
A ja z trzema grządkami truskawek bawię się trzy tygodnie, bo nie mogę ich obrobić i wydaje mi się jakby grządki końca nie miały :;230 :;230
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu truskawki to najczęściej obrabia mój M i jak trzeba oplewić i zruszyć ziemię i jak się zaczynają pierwsze owoce :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Mój M ma uraz z dzieciństwa i truskawek nie rusza. Nawet nie podejdzie, więc muszę sama. Ale że nie wiedziałam jak do tego podejść wyczytałam, że trzeba tak dokładnie.... uchetałam się po pachy, po jeszcze większe pachy ubaw miała cała rodzinka jak zjechali i zobaczyli co zostało na grządkach :;230 Oj mówię Ci Iwonka jedni rodzą się zdolni, drudzy muszą się napracować :;230 ;:224
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Hej Iwona, a Twoja teściowa ma dobre truskawki? Bo właśnie dziś się dowiedziałam, że moje truskawki nie rodzą i to nie z mojej winy, tylko taka "wypleniona" odmiana. Więc poszukuję sprawdzonych sadzonek.
Podziwiam G za zapał ziemniaczany :shock: ja nie mam takich możliwości gruntowych. Kiedyś mój M posadził 3 krzaki i nawet narosło pół wiadereczka :;230
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

U mnie też ziemniaczki posadzone ale mała ilość, wysadziłam 40 sztuk, mam na wsi takiego pana u którego od kilku lat kupujemy młode ziemniaki, a na zimę to nie ma sensu sadzić swoich.
Moje truskaweczki posadzone ma czarnej macie więc mam spokój z plewieniem a w czasie owocowania owoce są czyste i można jeść prosto z krzaczka.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu masz rację nie każdy urodził się z umiejętnościami ogrodniczymi, jedni maja to inni tamto tyle ze sadzenia i plewienia jak chcemy to mozemy się nauczyć, w przyszłym roku pójdzie Ci lepiej. A ci co się śmiali będą jeszcze wcinać Twoje truskawki.
Ewa moja teściowa ma taka starą odmianę truskawek ale mi one smakują (zresztą ja też je mam ) rosna ładne, duże i smaczne i nadaja się tak do jedzenia jak i na przetwory. G to jak już sadzi to na całego, miejsa mamy dosyć więc ma gdzie poszaleć, jak mi nasadził malin to pół wsi robi z nich przetwory bo ja nie jestem w stanie tego przerobić, truskawek już mu trochę zmniejszyłam bo też było tyle że więcej się rozdawało niż zjadło, ale przez to to on przy tym robi.
Jolu ja mam na wsi takich sąsiadów od których mogłabym kupować ale oni od nas niechcą nigdy za nic pieniędzy, więc sadzimy sami tym bardziej że mamy gdzie. Ja tez tak chcialam posadzić truskawki ale nie miały by gdzie się ukorzeniać sadzonki więc M woli plewić :;230
Dzisiaj troszkę popracowaliśmy i mamy juz posiane wszystkie warzywka. Do tego wyplewiłam kolejną rabatkę
Obrazek
Obrazek
i posadziłam juz mieczyki.
Na koniec początek kwitnięcia moich tulipankówObrazek
serduszka też juz niedługo rozkwitną

Obrazek
piwonia już ma pączki
Obrazek
i na koniec czosnek
Obrazek
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

Moje truskawki już też oplewione ,okopane rządki i czekam na pierwsze kwiaty.Dodam że ja robiłam to sama .Mam 6 rządków na jakieś 15 moich dużych kroków. Obrazek.Opewiłam rownież borówkę.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda ja nie muszę robić wszystkiego sama bo od tej cięższej i brudniejszej roboty to mam M, a ja muszę się do tego wszystkiego zająć dziećmi, mogę coś zrobić na dworze jak mały śpi więc nie jest tego czasu za dużo - Twoje same się sobą zajmą. poza tym po co mi tyle truskawek żeby je plewic i rozdawać ja mam tyle żeby wystarczyło dla nas do pojedzenia.
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz niedaleko,są takie co muszą dziećmi się zająć i same sobie wszystko zrobić.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe gdzie?
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

naprzeciwko.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie robi wszystkiego sama, a do tego większe dzieci zajmują się tym mniejszym więc nie ma tak źle.
Mój M robi bo chce nikt go do tego siłą nie zmusza.
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No M Jej nie kopie ogrodka jak chce kwiatki zasadzić.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda to wszystko zależy od tego jak się M sobie wychowa!
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOoooooooooooooooooooooo jaka filozofia.Piszesz że Go nie zmuszasz że On sam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”