Bożenko, będą dziś na pewno. Wczoraj trochę się zagapiłam i było bardzo późno. Dziś będę do 15, to zrobię ich dużo
 Bożenko, będą dziś na pewno. Wczoraj trochę się zagapiłam i było bardzo późno. Dziś będę do 15, to zrobię ich dużo  
  Tadziu, prusznika wyjęłam i wsadziłam do doniczki. Zobaczymy
 Tadziu, prusznika wyjęłam i wsadziłam do doniczki. Zobaczymy  Pięknie kwitnie!
 Pięknie kwitnie! 

zrób zdjęcie prusznika...mam zamiar przyciąć róże...
 zrób zdjęcie prusznika...mam zamiar przyciąć róże...
 A u nas Aneczko piękna pogoda. Słońce jak balija!!!! To dobrze,że nie ma dużych strat w pięknościach.
 A u nas Aneczko piękna pogoda. Słońce jak balija!!!! To dobrze,że nie ma dużych strat w pięknościach.  
 Misiu, mój prusznik jest cały brązowy. A takie to ładne jak kwitnie
 Misiu, mój prusznik jest cały brązowy. A takie to ładne jak kwitnie 

tak mi przykro, może jeszcze ruszy, niektóre roślinki maja spóźniony start
 tak mi przykro, może jeszcze ruszy, niektóre roślinki maja spóźniony start

Krótko byłam na ogródku, ale ciągle coś robię. Dziś fotki!!
 Krótko byłam na ogródku, ale ciągle coś robię. Dziś fotki!! 

Lidko, dzięki, zaraz zapiszę i poczytam o niej. A zerknijcie jeszcze na tą z ostatniej fotki. Takie to malutkie, delikatniutkie, różowiutkie
 Lidko, dzięki, zaraz zapiszę i poczytam o niej. A zerknijcie jeszcze na tą z ostatniej fotki. Takie to malutkie, delikatniutkie, różowiutkie  

Zosiu, wierzba puściła korzenie, ale mam ją w donicach. Mam zamiar posadzić połowę pod dom. Posadzę ją we wrześniu do gruntu. Niech się dobrze ukorzeni. Dobrze zrobię?
 Zosiu, wierzba puściła korzenie, ale mam ją w donicach. Mam zamiar posadzić połowę pod dom. Posadzę ją we wrześniu do gruntu. Niech się dobrze ukorzeni. Dobrze zrobię? 

Lidziu, a skąd się u mnie wzięła? I to w takim dziwnym miejscu? Ma bardzo ciasno
 Lidziu, a skąd się u mnie wzięła? I to w takim dziwnym miejscu? Ma bardzo ciasno