Słońce słońcem ,a o 6 za oknem termometr pokazywał -5 * C I po ptokach
 ,to co nie zmarzło zimą ,to teraz zdechnie .
 ,to co nie zmarzło zimą ,to teraz zdechnie .  .Nie wiem czy tam pojechać i się załamać .
   .Nie wiem czy tam pojechać i się załamać .
 ,to co nie zmarzło zimą ,to teraz zdechnie .
 ,to co nie zmarzło zimą ,to teraz zdechnie .  .Nie wiem czy tam pojechać i się załamać .
   .Nie wiem czy tam pojechać i się załamać .

witam w lany poniedziałek...! jest pięknie słońce świeci ale chłodno...może nie będzie tak zle z naszymi
 witam w lany poniedziałek...! jest pięknie słońce świeci ale chłodno...może nie będzie tak zle z naszymi 

Jak tam w ogrodzie - przemroziło coś? U nas w nocy było ok -2 stopni, ale wszystkie roślinki wyglądają dobrze, a rano nawet na trawie nie było szronu. Moja magnolia gwiaździsta w kwiatach
 Jak tam w ogrodzie - przemroziło coś? U nas w nocy było ok -2 stopni, ale wszystkie roślinki wyglądają dobrze, a rano nawet na trawie nie było szronu. Moja magnolia gwiaździsta w kwiatach  

Greto, witaj!!! Co tam u Ciebie w ogrodzie? Dawno Cię nie było!!!
 Greto, witaj!!! Co tam u Ciebie w ogrodzie? Dawno Cię nie było!!! Olku,
 Olku,   fajnie, że mnie znalazłeś. To pewnie przez dzisiejsze słoneczko!!!! Nie oślepiło, a oświeciło!!
  fajnie, że mnie znalazłeś. To pewnie przez dzisiejsze słoneczko!!!! Nie oślepiło, a oświeciło!!  

Grażynko, już pędzę do Ciebie
 Grażynko, już pędzę do Ciebie  U mnie tylko kwiatuszki prymulek przymroziło!!
  U mnie tylko kwiatuszki prymulek przymroziło!! Misiu, nie ma tak źle i u mnie!!!! Niechby już to
 Misiu, nie ma tak źle i u mnie!!!! Niechby już to   było na dłużej
  było na dłużej  
  Gosiu, u mnie forsycja ma pąki, ale to jeszcze potrwa. Ten wątek musi mi starczyć do jesieni
 Gosiu, u mnie forsycja ma pąki, ale to jeszcze potrwa. Ten wątek musi mi starczyć do jesieni  
  Krysiu, jak ja się cieszę, że to już po świętach
 Krysiu, jak ja się cieszę, że to już po świętach  
  Och, Iwona, a dlaczego nie wkleiłaś fotek? Pewnie w innym miejscu jest ich dużo!! Szkoda
 Och, Iwona, a dlaczego nie wkleiłaś fotek? Pewnie w innym miejscu jest ich dużo!! Szkoda  

Izulku, teraz już będę wiedziała, że to nie cebulica. Ja i tak się tego nie naumiem
 Izulku, teraz już będę wiedziała, że to nie cebulica. Ja i tak się tego nie naumiem  

. Na reszcie po świętach teraz już tylko norma . Mam nadzieję ,ze i pogoda dopisze wreszcie
 . Na reszcie po świętach teraz już tylko norma . Mam nadzieję ,ze i pogoda dopisze wreszcie  

Taaaa, Jadziu, wcale do mnie nie zaglądasz!!
 Taaaa, Jadziu, wcale do mnie nie zaglądasz!!  I nawet nie zauważyłaś,że mam nowy wątek
  I nawet nie zauważyłaś,że mam nowy wątek  
  Taaa, Grażynko!!! j.w.
 Taaa, Grażynko!!! j.w.  
   Byłam u Ciebie i głowa do góry!!!!
 Byłam u Ciebie i głowa do góry!!!!  

na przeprosiny
 na przeprosiny  Czy te irysy muszą tak szybko rosnąć
 Czy te irysy muszą tak szybko rosnąć  

Przyjedź, to Ci je wykopię
 Przyjedź, to Ci je wykopię 

Tosieńko, najlepszego "po Świętach" ;)
 Tosieńko, najlepszego "po Świętach" ;)