Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daga
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 mar 2012, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Witajcie jestem nowa na forum i nie bardzo weim jak sie poruszac ,dlatego pisze tutaj.Mam do Was pytanie (może sie ktos orientuje) opisze wszystko od poczatku :) W lipcu zeszlego roku wprowadzilismy sie do naszego nowego domku :) niestety teren jest bardzo gliniasty, nawiezli nam troche wywrotek ziemi,ale nadal to jest mało... chcialabym zasiac sobie traw na dzialce ale jest to gliniasta ziemia jak ja to mowie ;) i ni ewiem czy jest sens,czy ona wogoile urosnie ... :( chcialabym rowniez zasiac sobie jakas p[ietruszke,marchewke,cebulke itp tylko nie weim co w takiej ziemi rosnie.To moje pierwsze kroki z :rolnictwem" :P hehe.jeśli ktos z Was sie orientuje to bardzo prosze o pomoc :) już marzy mi sie trawnik i jakis ogrodek warzywny ... nie wspominajac o kwiatkach :D pozdrwaim Was serdecznie :)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Sebastianek jak marzenie ...
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, ty zbliżasz się do końca a ja na początku... Wywalamy z mężem krzewy tawuły takie 1,5m wysokości i mamy takich krzaków 20 :( Ciężko idzie ale musimy się tego pozbyć bo chcemy postawić płot. Może za miesiąc skończymy bo dziennie tylko jeden da się wykopać ;)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu czytałam o Twoich rzekomych smuteczkach. :wink:
Nie smuć się Kochana, ;:196 ogród ogarnięty, wspaniałe zakupy. ;:108
Ja miałam chandrę wczoraj, aż do Siostry dzwoniłam, że chce mi się jakoś płakać, choć ze względu na wnuczka muszę się uśmiechać- powiedziała, że taka pogoda.
Ale mój ogród jeszcze koszmarnie po zimie wygląda, żadnych zakupów, a dwie najbliższe soboty trzeba zająć się Świętami.
Pozdrawiam Cię serdecznie . :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

O, czytam że nie tylko mnie dopadło :oops: Niech przestanie wiać bo wszyscy powariujemy.
Piękne róże. Jeszcze kilka takich zdjęć a niemoc i depresja minie.
Zaczyna mi się poprawiać, bo po pracy ogrodniczy Czyżewskiej. Otworzyli w sobotę ale nie miałam jeszcze czasu zajrzeć.
Aguś, mnie zaczęło mijać to i Tobie może szybko minie. ;:3
Trzymaj się ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś te zaćmienie to pewnie przez ten wiatr, tak wszystkim narywa że strach w ogrodzie łazić żeby nie dostać jakąś suchą gałęzią. ;:202
Placyk pewnie wyjdzie ślicznie i będzie gotowy na otwarcie sezonu skoro już się do tego przymierzacie.
Sebastian jak zwykle cudny. ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Sebastian jak zwykle przystojny ;:167
Mnie juz wczoraj przymulilo, dzisiaj lepiej ale ... tez do duszy, ze tak powiem :twisted:
Ale poczekam na placyk i moze humor mnie sie poprawi w najblizszym czasie ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, no właśnie - lepiej sobie odpuścić to sianie, skoro się na tym nie znamy...
Majeczko, kolory już niedługo będą się pokazywać, na razie wiosna bardzo nieśmiało daje znać o sobie, ale jest zimno... Potrzeba nam kilku cieplejszych dni i wszystko buchnie kwieciem... Sebek jak wiesz to mój faworyt :)
Daga, witam Cię serdecznie... Jeśli zależy Ci na uzyskaniu informacji o tym, czy masz szansę uprawiać warzywa na gliniastej glebie, to chyba warto zadać to pytanie właśnie w sekcji warzywnej... Ja się na tym nie znam, ponieważ nie uprawiam niczego poza ziołami :) Myślę jednak że nawiezienie żyznej gleby, przynajmniej miejscowo, jest niezbędne... Powodzenia w ogrodniczych poczynaniach!
MaGorzatko, też mi się odsłony Sebastiana podobają, dlatego wrzuciłam kilka wspomnieniowych zdjęć :)
Justyno, jaki macie pomysł na tawuły? Chcecie je gdzieś przenieść? Robota z wykopywaniem na pewno bardzo ciężka, dobrze że działacie we dwoje...
Tajeczko, dzięki za serdeczność i życzliwe słowa ;:168 Zawsze można na Ciebie liczyć!
Dopadła mnie jakaś chandra, a może spracowanie dało znać o sobie... Widzę, że nie mnie jedną skoro i Tobie chciało się płakać bez powodu, April też nie w humorze, a i Julka nie mogła znaleźć sobie miejsca... Do góry brody, dziewczęta! Dziś nie robię nic i basta, strasznie wieje poza tym!
April, cieszę się, że zajrzałaś - martwiłam się, że się rozchorowałaś, ale to 'tylko' chandra... Przejdzie nam, słońce jest... Ten ogrodniczy to coś nowego dla mnie, pewnie po Twojej trasie... Trzymaj się również :)
Maju, jak zwykle masz rację - to pogoda wpływa na nasze samopoczucie, a my w większości nie znosimy wiatrów... Oby do prawdziwej, ciepłej wiosny ;:167
Jula, ech, aż sobie westchnę na koniec...

... i zostawię Wam kilka zdjęć, bo wyszłam na chwilę w poszukiwaniu wiosny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale pieknie u Ciebie ;:167 Och jak ja lubie Twoj ogrod - do tego teraz dopiero pieknie widac brzozowe tlo, jak jeszcze u Ciebie nie za bardzo zarosniete krzaczorkami. Chyba pierwszy raz robilas foto od tej strony? tz z takiej duzej perspektywy.
Ja moge sobie co najwyzej kury i kaczki w perspektywie zrobic i szopki betonowe jako akcent architektoniczny :;230
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś miejmy nadzieję,że prognozy pogody te złe nie sprawdzą się i na święta bedziemy mieli ogrody juz pełne kwiatów i drzewa obsypane listowiem.
x-ag-a
---

Post »

Jula, dzięki ;:196 Na akcenty architektoniczne poza naszymi ogrodzeniami niestety mamy niewielki wpływ... ja staram się czarować, by nowe zabudowania nie pojawiły się zbyt szybko, i by jak najwięcej brzóz przetrwało... Kurki i kaczki mogę mieć, gorzej z betonowymi szopkami ;)
Gosiu, w prognozach przyszły weekend ma być letni - oby!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedy na erectach pojawiaja sięlistki,bo nie wiem czy przeżyły te od ciebie?Jutro chyba wezmę lupe i popatrze co zyje.
x-ag-a
---

Post »

Na erectach jeszcze nie ma listków, ale za chwilę będą... Gosiu, nie obawiaj się, maluchy na pewno przetrwały zimę :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam taka nadzieję,bo posadziłam je obok siebie i mysle,że w tym roku osiągna chociaz 2 metry? :;230
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

U mnie berberysy jeszcze nie puszczają listków, z wyjątkiem jednego. Admiration w słońcu przed domem już zaczyna, oby go tylko nie zmroziło w ten weekend, prognozy są nieciekawe... :?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”