Na parapecie w kuchni mam jeszcze posiane arbuzy, kilka lat temu miałam raz jedyny i udały się piękne plony, potem zaprzestałam bo nie miałam za bardzo miejsca na warzywniku ale w tym roku postanowiłam posadzić na skarpie gdzieś w rogu tam wiele jeszcze miejsca
Skromny ogród Joli część 7
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skromny ogród Joli część 7
Aszko
no tak ja tam nigdy nie daję zimą fotek ogrodu bo szaro i nieciekawie.....wczoraj kupiłam pierwsza tuje i posadziłam na jedną z rabat gdzie nie było żadnej z roślin zimozielonych....
Na parapecie w kuchni mam jeszcze posiane arbuzy, kilka lat temu miałam raz jedyny i udały się piękne plony, potem zaprzestałam bo nie miałam za bardzo miejsca na warzywniku ale w tym roku postanowiłam posadzić na skarpie gdzieś w rogu tam wiele jeszcze miejsca
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arbuzy, kiwi , tykwa i tyle maluchów widać, potężne zaplecze roślinne będziesz miała.
A ja i tak wypatrywać będę słoneczników.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- roots23
- 500p

- Od: 23 sie 2010, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wow ile nasadzeń nowych
kiwi coś co mnie pociąga
i arbuz
ciekawa jestem, czy wyda owoce?
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 
- jollla500

Grażynko
i słoneczników będzie mnóstwo
zresztą jak co roku.......
Witaj Renatko
w moim ogrodzie......jeśli chodzi o kiwi to mam nadzieję widziałam u kogoś na forum i owoce są mam nadzieję że na moich kiwi tez się pojawia, mam dwie i to są odmiany samopylne......co do arbuzów to na pewno będą 
Witaj Renatko
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
kogra pisze:;:
A ja i tak wypatrywać będę słoneczników.
tak, tak, tak............................
Kobea o takiej mogę tylko pomarzyć raz mi się nawet udała ale wystawiłam do ogródka a tam padła,
wolę szczerze mówiąc roślinki jak już to wysiewać do gruntu, podziwiam Twoje parapety!
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Jollu, cieszę się, że zdążyłam na otwarcie sezonu 
Zimozielone krzewy to świetny pomysł. Mam kilka typów, oczywiście wszelkie jałowce, cisy, ale także derenie, które wprawdzie tracą liście, ale czerwień jednorocznych pędów jest tak energetyczna, że nie może jej zabraknąć w żadnym ogrodzie.
W sumie jestem też nieźle zadowolona z żurawek, pod warunkiem że nie ma silnych mrozów, to naprawdę długo zdobią ogród. W zakończonym sezonie wyglądały ładnie do stycznia. A już w kwietniu zgów będą śliczne.
Zimozielone krzewy to świetny pomysł. Mam kilka typów, oczywiście wszelkie jałowce, cisy, ale także derenie, które wprawdzie tracą liście, ale czerwień jednorocznych pędów jest tak energetyczna, że nie może jej zabraknąć w żadnym ogrodzie.
W sumie jestem też nieźle zadowolona z żurawek, pod warunkiem że nie ma silnych mrozów, to naprawdę długo zdobią ogród. W zakończonym sezonie wyglądały ładnie do stycznia. A już w kwietniu zgów będą śliczne.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jolu
ojjj, zaszalałaś z tymi wysiewami
Gratuluję i czekam jak to wszystko zakwitnie, będzie co podziwiać
Gratuluję i czekam jak to wszystko zakwitnie, będzie co podziwiać
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witaj Jolu , niesamowita ilość roślinek
Podziwiam
i zazdroszczę 
Joluś
wyczytałam że siejesz arbuza i ja w tym roku postanowiłam spróbować ,co z tego wyniknie zobaczymy w praniu
co do nasionek słonecznika to mam totalny ubaw , ludziska się dziwią biały słonecznik a czy do jedzenia
będzie rósł pod murem przy domku wraz z rudbekią i onętkami .
Dobry pomysł z nasadzeniami zimozielonych krzewów , ja takowych nie posiadam za to sporo mam sosen i świerków i też efekt jest fajny . Twoje zasiewy rosną w oczach , ależ będzie kolorowo jak to wszystko zakwitnie
Dobry pomysł z nasadzeniami zimozielonych krzewów , ja takowych nie posiadam za to sporo mam sosen i świerków i też efekt jest fajny . Twoje zasiewy rosną w oczach , ależ będzie kolorowo jak to wszystko zakwitnie
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Jolu myślałam że znikłaś z Forum... a tu niespodzianka - Jesteś
Kiedy wysiewałaś nasionka?
Kiedy wysiewałaś nasionka?
- jollla500

Kasieńko
aby tylko wszystkie roślinki przetrwały
Kasiu a Ty nic nie wysiewasz ?
Witaj Zytko
jestem na forum prawie cały czas ale więcej byłam niż pisałam
Pierwsze nasionka siałam końcem lutego wszystkie wysiewam wg. ustalonego terminu na etykiecie.....Kolejny wysiew za kilka dni
Eluś
jeśli nigdy nie próbowałaś przygody z arbuzem to polecam nie jest nic trudnego, podobnie postępujesz jak z ogórkami i najważniejsze słoneczko
No sama jestem ciekawa co to za białe słoneczniki wyrosną
będę musiała je koniecznie przykryć butelkami aby ślimaki znów nie zeżarły
Co do roślin zimozielonych to kupiłam już dwie tuje to tak na początek.....

Kasiu a Ty nic nie wysiewasz ?
Witaj Zytko
Pierwsze nasionka siałam końcem lutego wszystkie wysiewam wg. ustalonego terminu na etykiecie.....Kolejny wysiew za kilka dni
Eluś
Co do roślin zimozielonych to kupiłam już dwie tuje to tak na początek.....

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Joluniu
Piękne kępki krokusików kwitną w Twoim ogródku, u mnie jeszcze szarzyzna, pomalutku krokusy się gramolą, jeszcze troszkę i może wreszcie się troszkę zakolorowi.
Piękne kępki krokusików kwitną w Twoim ogródku, u mnie jeszcze szarzyzna, pomalutku krokusy się gramolą, jeszcze troszkę i może wreszcie się troszkę zakolorowi.
- jollla500

Aniu, Halinko i Agniesiu
Halinko
ja w ubiegłym roku nie siałam więc bardzo zatęskniłam za tym, mam nadzieje że wszystkie roślinki będą ładnie rosnąć......
Aniu
miło że zajrzałaś na pewno wezmę pod uwagę Twoje propozycje a co do derenia to zgadzam się mam w ogrodzie ale muszę pomyśleć nad zwiększeniem jego ilości.....
Kupiłam dwie tuje to tak na początek teraz będę rozglądała się tez za cisami jałowcami i co wpadnie w oko..
Agniesiu
u mnie tylko te kępki są haha i wszędzie szaro
dziś będąc ba dole koło stawu zauważyłam na jednym z krzewów takie żółte kwiatki9 nie forsycja) nie pamiętam co tam posadziłam 
Halinko
Aniu
Kupiłam dwie tuje to tak na początek teraz będę rozglądała się tez za cisami jałowcami i co wpadnie w oko..
Agniesiu
Kiwi hmmm dobrze że chociaż na fotkach u Ciebie mogę popodziwiać i trzymam kciuki za owoce ...
Ja też chce mieć takie wspaniałe krokusy
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jollus, ależ Ty masz tych maluchów!
A w ogrodzie prześliczne kępki krokusów
Widzisz, a moje jeszcze nie kwitną.
Tylko 2 (słownie: dwie) sztuki zółtych
A w ogrodzie prześliczne kępki krokusów
Tylko 2 (słownie: dwie) sztuki zółtych